Šílenství

Šílenství https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249784/mid_silenstvi-249784.jpg 4 91 21

Frank Quinn série

< 9. díl >

Lidé vraždí z různých důvodů. Ti nejšílenější pro ukojení svého ega. V hotelovém pokoji bylo nalezeno šest zavražděných žen, z toho pět studentek. Spoutaná mrtvá těla nesla známky mučení a také děsivý vrahův podpis: čelo každé oběti hyzdila tři vyřezaná písmena. Soukromý detektiv Frank Quinn se s tímto sadistickým šílencem setkal už před lety. Oba si z tehdejšího střetu odnesli nezhojenou jizvu. Minulost obou mužů skrývá několik dalších vražd s podobným rukopisem: jeden je páchá, druhý se ho snaží zastavit. Šachová partie mezi zabijákem a policajtem pokračuje. V nervy drásajícím souboji dvou geniálních mozků může zvítězit jen jeden. Nejde totiž jen o to, kdo zemře. Tentokrát se hraje především o to, kdo zůstane naživu – protože jedině ten bude moci svou práci dokončit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Frenzy , 2014


více info...

Přidat komentář

Žanek_Hantec
08.04.2024 5 z 5

Lehce překombinovaná bichla. Opět se vyskytovaly područky a blejzr - asi autorova úchylka. No máte někdo doma područky? Ale dal sem se na vojnu, tak dotáhnu i další, desáté dílec série. Na druhý straně v bedně je totální kokino, tak proč si nepočíst, že? Ještě že sou ty baby policajtský nesmrtelný...

jaja1989
21.08.2023 2 z 5

Já jsem zklamana.Tak silný a slibný příběh a tak trapný konec.
Hlavní postavy jsou mi sympatický a fandím jim,ale vyznat se v některých postavách byl oříšek.


Peta1607
20.01.2023 3 z 5

Tak nevím, pro mě asi nejslabší díl. Myslím, že by vůbec neuškodilo kdyby knížka byla asi o sto stran kratší - chvílemi jde děj od ničeho k ničemu. Ale co je hlavní mínus tohoto dílu je, že mi vlastně bylo úplně jedno jak to skončí.

dominika2585
13.06.2022 4 z 5

Další skvělá detektivka s Quinnem v hlavní roli. V sérii se sice najdou i lepší díla, ale rozhodně stojí za přečtení. A pokud čtete sérii s Quinnem hezky od začátku, je naprostou nezbytností.

MonikaV
01.11.2020 4 z 5

Bavilo mě to.

YenMaja
28.01.2020 4 z 5

Quinn a jeho tým jsou předností této knihy. Autor má zcela jistě spousty lepších knih, než je tato. Napjatá atmosféra, které je u jeho knih většinou převrše, tady tak nějak pokulhává. Proto ubírám jednu hvězdičku.

moudivlacek
26.12.2019 4 z 5

Další skvělý příběh s Quinnem, kde dotyčný opět dokáže svou trpělivost a chytrost při "lovu" vraha, kde Quinn nepanikaří ani v situacích, které vypadají beznadějně. Skvěle se doplňuje se svou Pearl. A vůbec - celý tým je skvělý a myslí jim to. Vrah sice ví, že Quinn má skvělou reputaci v boji s takovými jako je on, přesto věří, že on Quinna dostane na lopatky.
Těším se na další díl.

DominaCZ
21.01.2019 1 z 5

Trochu spoilery.
Rádoby brutalitka znamená jako oběť jen těch pár žen (holek).
Njasně napsáno, co s nimi vlastně dělal.
Prostě jim cosi udělal, trošku je vyhřezl a vyryl jim ta písmenka, a tu popis končí, takže anotace opět lákačka na nic.

Tu hvězdu dávám za prvotní chudákův dětský příběh, i když mi zcela uniklo, jak může někdo na vše chytnout, zaparkovat auta a u soudu ukázat na někoho, kdo tam v tu dobu nebyl a na nic nesahal.

Pátrání a dotazování se nájemníků, kteří nikdy nic neslyšeli, mě nudilo.
Vztahová linie taky a škádlení chlapů na stanici mě nezajímalo.
Tolik stran vcelku o ničem.

ivoiro
05.07.2018 4 z 5

Mám takový dojem, že každý masový vrah v Lutzových knihách postupuje stejně. I když kniha své napětí má.

intelektuálka
09.06.2018 4 z 5

Náhodou jsem na ni narazila v knihovně - a v podstatě ji půjčila pro svého muže..
téma se mi zdálo příliš drastické...

Opravdu šachová partie detektiva Quinna a sadistického vraha..

Opět více časových rovin a prolínajících se postav.

Ale mne to zaujalo - stojí za přečtení.

Zouharka
03.01.2018

kniha se mi líbila, jen jsem se někdy ztrácela v postavách. Od Lutze jsem zatím nic jiného nečetla. Věřím , že se k jeho knihám zase vrátím, jak bude chvíli čas. Knihu doporučuju, líbila se.

martina4041
18.11.2017 3 z 5

Z mnoha přečtených knih od Jona Lutze, mi tato přišla jako nejslabší, tedy hlavně v serii s Quinnem. Přišlo mi jako kdyby autor ždímal co se dá aby to mělo štávu, a nesedlo to dohromady, ráda bych napsala více,ale to bych prozradila to co nemám .)

Hufendy
07.11.2017 5 z 5

Kniha se mi opravdu líbila. Od začátku do konce to bylo čtivé a napínavé. Určitě doporučuji :)

Helimadoe
18.09.2017 2 z 5

Tak napodruhé s Johnem Lutzem to bylo o fous lepší než s takřka totálně tragickým Nočním pavoukem. Z počátku mírně nezáživné (dá se to přikládat mé předpojatosti k autorovi), po té slušná detektivka (až na nějakou tu botu) a konec zase naopak nezvládnutý. Škoda. Jen se nějak nedokážu zbavit myšlenky, že nejšílenější je přece jenom sám autor, rozhodně musí trpět nějakým traumatem z krásných žen, když má neustálou touhu jim ve svých knížkách sadisticky ubližovat.

Beky
04.03.2017 5 z 5

Napínavé, strhující, dokonale vykreslené z obou pohledů - vyšetřující/vrah. Dokonale propleteny osudy několika postav, propojeny dvě časové roviny. Samozřejmě "happy end", ale dalo se to očekávat. :-)

Trina1
03.01.2017 3 z 5

Tuhle sérii čtu už spíš jen ze setrvačnosti. Díl od dílu je to slabší a slabší. A přitom děj pořád stejný. Tentokrát jsem se v něm chvílemi ztrácela, taky mi tu chyběly Pearliny ostré průpovídky a ten konec - pozor spoiler - plno zraněných, ale všichni byli vlastně v pohodě, Pearl s opravdu vážným zraněním, ale přesto schopná akce, no nevím, tohle už je trochu přitažené za vlasy.

Aymira
08.12.2016 2 z 5

Pro mě jedna z nejnudnějších Lutzových knih. Vůbec mě nebavila, protože se v ní v podstatě nic neodehrává. Bylo mi úplně jedno, jak se to nakonec vyvine s vrahem a jak dojde k jeho odhalení - no a ono se to vlastně nijak nevyvinulo. Knihu jsem dočetla jen silou vůle a díky přesvědčení, že žádnou knížku nenechám nedočtenou.

Irika
25.11.2016 4 z 5

Není to špatné čtení, je to i napínavé, přesto mě to zcela nepohltilo. Když už se člověk začte, je to fajn, ale jakmile jsem knížku odložila, chybělo nutkání či nejdříve číst dál.
V souvislosti mezi vrahem, rodinou Castlea a Bellezou jsem se trochu ztratila, asi tím, že jsem knížku přeci jen četla déle než obvykle a několik dějových linií je trochu Šílenství :-)

Patapuf
07.08.2015 4 z 5

Kniha je velmi dobře napsaná i když ten pomyslný nejvyšší stupínek ji ubírá právě ta splívající podobnost s předchozími díly pana Lutze.... Je to prostě všechno na jedno brdo i když autor se snaží umně kličkovat a pokaždé přijde s něčím co se trochu odliší od předchozí knihy.... bohužel jen trochu....

čef
11.07.2015 4 z 5

Kniha se v mnohém podobá jako vejce vejci ostatním dílům ze série Franka Quinna. Čtivá detektivka s nepříliš originálním, svižně ubíhajícím dějem, silnější možná v některých dialozích a realistickým popisem policejních postupů. K ukrácení dlouhé chvíle naprosto doporučuji, k postupu do extraligy však chybí větší díl originality, zajímavých detailů a hlubších myšlenek.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

John Lutz
americká, 1939 - 2021
2013  67%Spolubydlící
2010  83%Temnější než noc
2007  79%Noční host
2011  88%Série
2014  83%Zvrat

Kniha Šílenství je v

Právě čtených1x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených9x
Knihotéce125x
Chystám se číst49x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x