Fánek Hvězdoplavec

Fánek Hvězdoplavec https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506120/bmid_fanek-hvezdoplavec-if6-506120.jpg 5 27 4

Příběh chlapce, jehož otec odcestoval za prací, a nechal tak Fánka jen s ustaranou maminkou, prarodiči a jeho dětskými sny.

Přidat komentář

Miladad
28.01.2024 5 z 5

Silný a smutný příběh o tom, že jako rodiče bychom měli využít každý den, kdy jsou děti malé a být s nimi. A taky o mnoha dalších věcech...

Mitculka
07.10.2023 5 z 5

Přemýšlím, co ke knize říct. Je silná, tak nějak smutná a bolestivá. Malý Fánek nevěděl, co to je dlouho, kde začíná a končí, ale poznal to na vlastní kůži, když jeho táta, se kterým byl zvyklý trávit celé dny, najednou odjede za prací někam daleko. A na hodně dlouho.
Stesk malého chlapce i celé rodiny vás v této knize zasáhne. Je obdivuhodné, jak se do tak malého množství textu dalo vměstnat tolik pocitů.


MakiMel
26.09.2023 5 z 5

Tato kniha je naprosto neskutečná. Nádherná a silná. Nejen svým obrazovým zpracováním a velikostí, ale hlavně silným příběhem. Fánek je chlapec z chudé rodiny. Žije s rodiči a prarodiči a s tátou si často prohlížejí knihu, kterou ani jeden z nich neumí přečíst, a tak si vymýšlejí vlastní příběh. O lodi, která pluje až na obzor a tam pokračuje dál až ke hvězdám. Táta však jednoho dne odjede pracovat do cizí země a Fánkovi zbyde je smutek, vzpomínky a občasné telefonáty. V rodině, která je velmi křehká a kde postupně umírá děda i babička, zastává stále zodpovědnější roli.
Nádherný a citlivý příběh o jednom dětství.

TerJac
06.05.2023 5 z 5

Tak tuhle knihu doporučuji. Bylo to krásné. Příběh shrnující těžký dětský život bez otce protnutý zároveň takovou fantazií a nadějí vzbuzující radost ..... Jsem moc ráda, že vznikají u nás takové knihy!