Falešná Pařížanka

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Kamila snila o velkém městě, slávě a šampaňském. Ale kariéra módní návrhářky se zvrhla dokonce ještě dřív, než se za svým snem odstěhovala do Paříže, kde se pokazilo i všechno ostatní. Místo skvělého života v hlavním městě módy začíná předem prohraný boj o získání statutu Pařížanky a uznání společnosti. Na pokraji osobního bankrotu i fyzických sil se rozhodla otočit kola osudu a stát se Falešnou Pařížankou. Přestat slepě následovat místní nesmyslné společenské konvence a určovat vlastní pravidla hry. Své zkušenosti začala formou vtipných a nezaměnitelně osobních sloupků popisovat v Pravém domácím časopisu, odkud byl už jen krůček k vlastní knize....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355919/big_falesna-parizanka-XYr-355919.jpg 3.186
Nahrávám...

Komentáře (24)

Kniha Falešná Pařížanka

Kolaloka
07.06.2022

Knihu jsem přečetla rychle, čte se jednoduše. Pokud bych Kamilu nesledovala na instagramu a nechtěla se tak o ní dozvědět něco víc, nedočetla bych.

JajaD13
08.04.2021

Chaotické, divné... Čekala jsem asi něco jiného. Dočkala jsem se knihy, kde se autorka opakovaně poklepává po rameni, jaká je skvělá.
V Paříži jsem nežila, mám za sebou jen hromadu delších či kratších návštěv, ale rozhodně bych si místo autoadorování přečetla, jak lze získat onen pověstný šmrnc, jimž Pařížanky oplývají.

aAp
03.02.2021

S knížkou jsem měla jeden, docela zásadní, problém. S hlavní hrdinkou jsem se naprosto nedokázala sžít. Mám v životě hodnotovej žebříček nastavenej trochu jinak. Nicméně jsem opravdu ráda, že jsem knihu nakonec dočetla až do konce, závěrem mi autorka trochu napravila dojem ze čtení.

MagdaFish
04.01.2021

S tímhle typem knížek mám tak trochu problém. To co je v nich nadšeně prezentováno jako poslední výštěk zero waste, bioživota a upcyklingu, to se v mém životě vyskytuje jako naprostá samozřejmost. Zřejmě se sice mezi námi vyskytují bytosti, které vyhazují oblečení po jednom použití, ale přiznám se, že nikoho takového neznám.
A i když pominu, že nejsem cílová skupina, tak musím říct, že sloupky byly psány dost zmatečně. Prostě nic moc.

lisell
09.03.2020

Knížka je na můj vkus psána zvláštním, místy až chaotickým, způsobem. Musím říct, že jsem byla zklamaná. Myšlenka super, ale podání horší. Dost často jsem se přistihla, že vlastně nevím, co čtu, jelikož jsem byla myšlenkami jinde...tohle je bohužel známka toho, že knížka mě nevtáhla a u čtení jsem se chvílemi dost nudila.

Pavla79
12.12.2019

Nebylo to vyloženě špatné, ale čekala jsem asi něco jiného.. Jiný styl... Skoro jsem to nedočtené odložila...

hellena1523
21.11.2019

Příjemné setkání s autorkou, s níž se v mnohém shoduji. Faktem ale je, že se v podstatě dost opakuje a chvílemi už jsem byla znudena.
Píše velmi civilne, dobře se čte, ale pravdou je, že nemám chuť číst pokračování.
Zajímavý náhled i na Paříž jako takovou, ovšem pozor, pořád jde o názor a vlastní zkušenost, kterou nelze považovat za faktickou a generalizujici informaci. ;)

eva3992
22.09.2019

Skutečný příběh Kamily, která by se ráda stala známou módní návrhářkou a dobyla Paříž. Postupně se z malého města za Prahou dostává do Londýna, kde chvíli pracuje v módním průmyslu a nakonec se dostává i do Paříže, kde také získá práci. Právě díky ní "prokoukne" rychlou a nekvalitní módu, nepochopitelné obchodní praktiky a ze svého snu stát se skutečnou Pařížankou se změní na Falešnou Pařížanku a snaží se nejprve sebe a pak i ostatní naučit udržitelnost šatníku, jak se dá z mála vykouzlit kvalitní model, jak je důležité věci opravovat...
Samozřejmě s tím jde ruku v ruce i ekologie ve všech ostatních směrech života.
Zajímavě napsaný příběh o tom, jak z jednoho velkého snu může vzniknout jiný životní styl, který člověka natolik naplní a obohatí, že svou vizi předává dál.
Pěkná a poučná knížka a hned se jdu vrhnout na druhý díl.