Falešná Pařížanka 2

Falešná Pařížanka 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414025/bmid_falesna-parizanka-2-TFY-414025.jpg 3 31 8

Falešná Pařížanka série

< 2. díl

Falešná Pařížanka Kamila Boudová se vrací s novou knížkou, ve kterých popisuje svůj život ve vysněné Paříži. Osobní i pracovní život jí mění velká událost – narození dcery. Kamila ani v nové situaci nezapomíná na své zásady – pravidla určuje jen ona sama. S tímto odhodláním se snaží zvládnout rozdíly mezi životem v Čechách a ve Francii, zkrotit lékařskou byrokracii a v neposlední řadě i sladit svoje a manželovy názory na to, kde a jak přijde na svět jejich dítě a jak ho budou vychovávat.... celý text

Přidat komentář

deedulka
29.03.2023 3 z 5

Kniha mne od začátku nebavila a názory na těhotenství a porod, jsem z pera autorky fakt nedávala. Cca v půlce se to trochu zlepšilo a dozvěděla jsem se i něco zajímavého o kulturních rozdílech co se týká rodičovské dovolené a návratu do práce ve Francii a u nás. Trochu jsem přemýšlela, když má autorka pomalu jedno triko, jedny kalhoty, jedny šaty, tak je docela jednoduché hrát si na udržitelnost, když jí skoro všechno půjčí/dají kamarádky. Nějak se ale nezmiňuje, jestli v tom kamarádském vztahu nejen bere, ale i dává. :-)
Do dalších knih od autorky už bych se asi nepouštěla. Leda do prvního dílu, pokud by byl o hodně lepší, než dvojka. Co ale musím vyzdvihnout, to jsou ilustrace v knize. Ty jsou krásné a děj výborně podtrhují. :-)

adelkas
20.09.2022 4 z 5

Skvělé odpočinkové čteni pro maminky na mateřské.


JajaD13
08.04.2021 1 z 5

První díl jsem ještě zvládla, ale tímhle jsem se už nedokázala prokousat. Mateřství z autorky neučinilo toliko Wonder Woman, ale rovnou Velikou Matku. Na to fakt nemám. :D
Sebestředných žen je všude plno, nač o nich ještě číst...

Dany58
01.05.2020 2 z 5

Jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila, ale půjčila v knihovně. Nemám ve zvyku knihu nedočíst, ale touhle jsem se dlouho prokousávala. Nebavila mě. První díl jsem nečetla a ani už číst nebudu. Dvě hvězdičky jsou za ilustrace.

FejKýý
14.03.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se knihou dost prokousávala, poté mě příběh začal více bavit. Podle mě to bylo hlavně tím, že ze začátku se opravdu řešilo jen těhotenství a postupem knihy i věci jiné i když s těhotenstvím to bylo často spojené. Čekala jsem od knihy něco jiného, vlastně ale nechápu proč. Kniha byla taková průměrná ale za to že byla parádně čtivá a ilustrace taky super. Dávám 3,5*. :)

eva3992
23.09.2019 4 z 5

Druhý díl Falešné Pařížanky mě oslovil daleko víc, než první.
Kamila se v tomto díle stává matkou. Díky tomu porovnává lékařství, porodnictví, mateřskou dovolenou v Čechách a ve Francii. Ukazuje nám rozdílné postavení mužů a žen v obou zemích.
Zavede nás také do Afriky, odkud pochází její partner.
I nadála se zajímá o ekologii a vše, co s ní souvisí. Musí se naučit skloubit práci a péči o dítě, domácnost i partnera.
Zábavně podaný životní příběh, ve kterém jsem se mnohokrát sama našla :-)

vladkamudrova
24.08.2019 5 z 5

Ve druhém dílu se autorka posouvá do jiné životní úlohy. Tedy matky. Stále se drží svých názorů a hlavně ,ví co nechce..

mariva
06.08.2019 3 z 5

Pokračování příběhu, tentokrát zaměřeného na těhotenství a výchovu malé dcerky, ukazovalo mnohem víc z kulturních rozdílů mezi ČR a Francií. Nechyběl humor a vtipné autorčiny ilustrace, ale už bylo znát, že jde o druhý díl a autorce pomalu dochází inspirace.