Schovej se, kdo můžeš

Schovej se, kdo můžeš https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410642/bmid_schovej-se-kdo-muzes-sW4-410642.jpeg 4 32 10

Emil a upíři série

< 2. díl >

Ke čtení knihy si raději pořiď plynovou masku! Emil zažil svoje nejdobrodružnější prázdniny v životě – u svých prarodičů v Hrobě. A jedno je jisté, není obyčejný kluk ani zdaleka. Jeho geny jsou totiž cítit na sto hrobů. Po česneku! Mezi jeho spolužáky to nevzbuzuje zrovna nadšení. Jakožto novopečený česnektarián se pozornosti svých spolužáků, a hlavně přísného učitele Komára, nemůže vyhnout! Ke čtení knihy si raději pořiď plynovou masku! Kniha je určena dětem od 6 let.... celý text

Přidat komentář

Litocha
10.06.2023 3 z 5

Oproti svěžímu prvnímu dílu sešup dolů. Dějově velice řídká kniha, něco se opravdu dělo až v poslední cca třetině knihy. Akce na hřbitově byla vylíčena dost neobratně (přestože vyústění je celkem nečekané). Do logiky příběhu nebudu moc šťourat, ale učitelka by si zasluhovala spíše příjmení Pitomá. A taky mi dost vadilo časté opakování výrazů jako "Klárka, miss třídy" a "vtipálek Bořek". A co ta slečna učitelka?
Oproti jiným knížkám to pořád není tragédie, ale i tak se mi z téhle knihy nejvíce líbily ilustrace.

Atlantis
22.03.2023 2 z 5

Tady asi pana autora těžce tlačila uzávěrka, jinak si tenhle blivajz nedokážu vysvětlit. Dobré tři čtvrtiny knihy se jen opakuje obsah první dílu (jednou to hlavní postava povídá kamarádům, pak o tom píše slohovku, jako vážně?), celá jedna kapitola je recept na pečené žampiony... to je přece trapárna, takhle natahovat děti. Odpad nedávám jen kvůli závěru, jinak je tohle těžce nepovedená záležitost.


Aknel26
27.02.2022 4 z 5

Pokračování bylo o fous slabší než první díl; scény ze školy bych asi trochu osekala, ale konec byl opět skvělý - včetně nečekané zápletky, která čtenáře přímo donutí se co nejrychleji pustit do třetí knihy.

gretl74
13.11.2021 4 z 5

Je to na dobré cestě, dítko se odhodlává ochutnat česnekové jednohubky ... ;)

broskev28
04.03.2021 5 z 5

Začínám chápat děti v naší knihovně - všechny díly této série (máme už čtyři a letos se chystáme objednat i ten pátý) jsou totiž neustále v oběhu, takže mi dalo velikou práci ulapit po dlouhé době ten druhý. A opět jsem nadšená a hlavně natěšená na díly další.
Příběh nabírá na obrátkách, paní učitelka Šťastná by se měla jmenovat spíše Odvážná, Emilovi spolužáci se pochlapili a vůbec nejlepší byla pro mě psí řeč bernardýna Miloše. Recept na slaninové žampiony vypadá skvěle, určitě vyzkoušíme, neb jsme kompletně česnektariánská rodina!
Takže moje jediná výtka opět směřuje k anotaci, tentokrát nikoli k jejímu obsahu, ale k vazebně neohrabané větě s učitelem Komárem. Ale to je opravdu jen zcela nepatrná vada na kráse této bezvadné knihy. Určitě doporučuju!

Abia
07.01.2021 4 z 5

I druhý díl je skvělý!

Akcak
07.12.2020 5 z 5

Druhý díl se nám líbil ještě více než ten první. Kniha je velice čtivá a vtipná, určitě doporučuji!

Katka07
09.10.2020 5 z 5

Šestiletá dcera Emila a upíry miluje. Musím říct, že mně se příběhy také líbí, jsou svižné, vtipné a nerezignovaly na češtinu. Z Pavla Brycze se stává náš oblíbený dětský autor.

viki77
01.08.2020 5 z 5

i druhý díl perfektní

Sobotikova
30.09.2019 4 z 5

I když tato dětská knížka je skvělá, tak se ze mne "česnektarián" nestane :)