Neboj se, vždyť máš česnek přehled

Neboj se, vždyť máš česnek
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385592/bmid_neboj-se-vzdyt-mas-cesnek-TF9-385592.jpg 4 52 52

Emil a upíři série

1. díl >

Emil si vždycky myslel, že nemá žádnou babičku ani dědečka. O prázdninách se nudí na sídlišti. To všechno se má změnit, když přijde pohled z Hrobu. Píšou mu jeho dlouho zamlčovaní prarodiče a zvou ho k sobě. Emila čekají zatím ty nejdobrodružnější prázdniny v životě. Babička s dědou žijí a pracují… na hřbitově. Mají obrovského bernardýna a od rána do večera jedí česnek. Proč, to Emil brzy zjistí – na hřbitově se ukrývá rodinka vyhládlých upírů. V boji s nimi Emil zažije nejednu horkou chvilku. Všechno dobře končí, ale vlastně teprve začíná. Emil je živý a upíři nejsou mrtví…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neboj se, vždyť máš česnek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

hippiesak
07.01.2024 5 z 5

Tak toto byla pecka! Horor pro děti věku cca 6 let a bavit to bude jistě i starší. I mě to bavilo a těším se na další díly :) A jsou... ;)

Litocha
19.04.2023 4 z 5

Dalo mi to trochu práce, ale podařilo se mi oprostit od antipatie vůči autorovi jakožto osobě (s čímž mám většinou trochu problém), takže jsem si knížku nakonec vychutnala.
Příběh je svěží, poněkud zkratkovitý a mírně nelogický (zvláště ke konci) - to jsem ale ochotna tolerovat vzhledem k věku cílového čtenáře. Komářiny ilustrace mě baví vždy a všude, tady mě ale bavila i autorova čeština. Kratší věty jistě přijdou vhod ne úplně rozečteným čtenářům (zaujalo mě, jak se autor během let posunul - dřívější Bílá paní na hlídání je určena stejně starým dětem, ale vyjadřování je v ní mnohem košatější).
U mého prvňáčka nicméně kniha nepadla tak docela na úrodnou půdu. Je totiž docela strašpytlík a po pasáži o tom, jak nejlépe zlikvidovat upíra, už nechtěl číst dál, takže jsem ji dorazila sama. U syna vyhrává právě Bílá paní, u mě ovšem upíři. Třeba ale za rok, za dva zkusíme další díl.


Atlantis
16.01.2023 4 z 5

S dcerou se nám do téhle knížečky nějak nechtělo. Upíři na hřbitově? To jsme už přeci četli stokrát. Ale ono je to ve výsledku docela příjemně utíkající a vtipné čtení. Tempo je sice dost krkolomné a závěr až tupě absurdně useknutý, ale jinak se tahle knížečka četla hodně příjemně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Neboj se, vždyť máš česnek v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x