Dvě temné vládkyně

Dvě temné vládkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461033/bmid_dve-temne-vladkyne-zHC-461033.jpeg 4 245 48

Temné koruny série

< 3. díl >

Tři sestry už své karty vynesly. Další královna však svou partii teprve rozehraje! Královna Katharina konečně získala korunu, ale není jí to nic platné. Královstvím se nesou nespokojené hlasy a jejich volání každým dnem sílí. Jsou její sestry po smrti, nebo někde v úkrytu čekají na příležitost zbavit ji trůnu? Mirabella a Arsinoe se skutečně ukrývají na pevnině a každou noc prožívají svou vlastní noční můru. Zjevuje se jim přízrak proslulé Modré královny, jenž svým kostnatým prstem ukazuje k moři a dává jasný pokyn: vraťte se na Fennbrin. Také Jules se skrývá a naslouchá slovům bojovnice Emilie a věštkyně Mathildy, které ji nabádají, aby se ujmula role prokleté královny a zahájila boj proti Katharině. Chystá se povstání, s nímž má Modrá královna možná víc společného, než by kdokoli hádal… nebo čekal.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Two Dark Reigns , 2018


více info...

Přidat komentář

deedulka
10.11.2023 4 z 5

Začátek se mi trochu loudal, ale nakonec jsem se opět dokázala začíst a už se těším na poslední díl. Byly tam slabší části, které jsem rychleji přelouskala a ty čtivější si pak víc vychutnala.

EleanorJane
18.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Tento díl byl trošku slabší, možná trošku zbytečně natáhlý. Nicméně i tak se tam odehrála spousta podstatných věcí. Dále... To nám hodlá autorka pokaždé zabít nějakou důležitější postavu? A celou dobu mě příšerně deprimovalo, že Billy stále neví to, že je jeho otec mrtvý. Dál. Docela mě nesedí to, jak na pevnině mluví o Fennbrinu, prý oněm nic neví, nebo že tam jsou dle Billyho matky čarodějnice atd... Nebo že není na mapách... to je prostě nesmysl, vždyť s ostrovem obchodují, posílají tam nápadníky královnám a najednu není ani na mapě...


roso.mak
04.04.2023 1 z 5

Tak tohle hodně zklamalo. Knihu jsem v sérii přeskočila. A víte, co se stalo? Nic. Během pár stránek čtvrtého dílu jsem se chytla a jelo se dál.

VojtaF_007
22.01.2023 3 z 5

4*/5*
Zatím pro mě nejnudnější díl z celé série. Když se kniha neodehrává na ostrovu Fennbirn, není to ono.
Polovina kniha se strašně táhla, proto jsem knihu taky četl dlouho. Pokud bych však nebyl nemocný, asi bych ji nedočetl a vrátil do knihovny. Naštěstí jsem tak neudělal a dočetl ji až na konec, který začal být náramně zábavný a napínavý. Samozřejmě skončil otevřeně a v nejlepším momentu.
Doufám, že poslední díl mě více zaujme a už se na něj těším. Půjčím si ho jen co bude v naší knihovně.
Postavy byly moc dobře vykresleny. Každou knihou jim rozumím mnohem víc. Přijdu si zatažený do děje a odtržený od mého pozorovatelského já.
Stejně tak popis krajiny a celkově styl psaní, který je lákavý a současný, dělá sérii mnohem příjemnější.

MollyCornelia
21.07.2022 5 z 5

5*/5*
Opět úžasný díl nezapomenutelné série.
Kendare Blake zase přišla s něčím novým, a příběh se ubíral úplně jiným směrem, než jsem si zpočátku myslela. Opět jsem byla překvapená několika zvraty, přestože jiné jsem předvídala dopředu. Čtivost je výborná a zajímavý jazyk nezaostává. Děj se dá označit za velmi dynamický a nenašla jsem v knize žádná hluchá místa.
Bohužel ale musím říct, že Dvě temné vládkyně jsou za mě o drobet slabší než minulý díl, Jeden temný trůn.
Doporučuji všem cca od 12 let.

JessieEx
03.06.2022 3 z 5

Rereading
Chystala jsem se na poslední díl a napadlo mě prolistovat si tento 3. díl, abych si přiblížila po delší době děj. Při tom listování jsem ale zjistila, že si nepamatuju skoro nic a tak jsem si knihu přečetla celou znova :) A nelituju.

Rozhodně to nebylo tak dobré, jako předchozí díly. Většinu knihy se tam nic moc nedělo, žádné obří zvraty jako v jedničce, žádná romantika, jsem ale moc ráda, že jsem se do toho světa opět dostala, potkala své oblíbené i nenáviděné postavy, posteskla si po těch, co už tam nejsou...a teď šup na poslední díl, dokud to mám ještě v živé paměti :)

Kaila146
28.05.2022 4 z 5

Nepatrně slabší než předchozí díl. Úplně první kapitola, nebo spíš prolog, byla prostě úžasná. Četla jsem si ji několikrát. Potom to začalo být slabší a moc mě to nebavilo. Naštěstí zhruba od třetiny mě to bavit začalo. Katharinu jsem zase začala mít ráda, Arsinoe jsem si ještě víc oblíbila, moc nevím, co si mám myslet o Jules a Mirabellu mám míň ráda.

Pert
29.01.2022 5 z 5

Skvělá knížka.

Petkona
06.12.2021 4 z 5

I na druhé čtení to byl velice příjemně strávený čas s knihou. Zajímavý děj, postavy byly taky skvělé a jsem ráda, že po dočtení jsem měla hned po ruce další díl.

knihomolkaMist
04.07.2021 5 z 5

Za mě zatím jednoznačně nejlepší díl :)
Jak už je u autorky zvykem, příběh byl neskutečně čtivý a čtenáře prostě vtáhl do děje a nechtěl pustit.
Čtení jsem si moc užila a těším se na závěrečný díl.

anndrra
24.06.2021 5 z 5

Stejně jako dvojka i trojka je výrazně lepší a čtivější než první díl téhle série. Nakonec jsem knihu přečetla za jediný den. Některé dříve oblíbené postavy se staly spíše neoblíbenými a nejmíň u jedné bych si opravdu přála, kdyby to pro ni navzdory všemu dopadlo nakonec dobře. Tak uvidíme...

Konfu97
09.06.2021 4 z 5

Po přečtení druhého dílu jsem přemýšlela, jak se budou zbylé díly vyvíjet. A musím říct, že to autorka dokázala pěkně zamotat. Ze začátku jsem se nemohla začíst, hrdinky na pevnině mi moc nesedly, ale nakonec jsem se dočkala. Snad se v posledním dílu dočkáme zodpovězení všech otázek.

klarisSs
08.06.2021 5 z 5

Stejně jako předchozí díly super. Moc se těším na poslední.

Fortuna7
29.05.2021 5 z 5

Po lehkém zklamání z 2. dílu jsem se toho trochu bála. Ale byla jsem velice mile překvapená a už se strašně moc těším na závěrečný díl série

Knihodrak
27.05.2021 5 z 5

Opět krásná fantasy kniha se špetkou romantiky️. Je neuvěřitelné, jak je celá tato série čtivá a jak děj krásně plyne! Určitě moc doporučuji ️️️️️

Holley
14.05.2021 1 z 5

(SPOILER) Nápad, zápletka a děj? Musím říct, že je výborné vymyšlený a originální jen jako málo knih. ALE! Řekla bych že autorka jednoduše... neumí psát. Ztrácela jsem se v ději, milostným zápletkám jsem ani na vteřinu nevěřila (Arsinoe a Billy mezi sebou neměli žádnou jiskru a najednou hups a jsou zamilovaní a u Katariny s Pietyrem jsem si nebyla jistá zda se opravdu milují a nebo ji Pietyr stále jenom "trénuje".) Mám pocit, že i já bych to napsala lépe. Na to jak mi to kamarádka vychválila je pro mne kniha zklamáním. Poslední díl si přečtu jen ze zvědavosti jak kniha dopadne. Tři hvězdičky za originální nápad a zápletku.

Adíček
09.05.2021 5 z 5

MILUJI!!

Magdyla.8
29.04.2021 3 z 5

Zase kniha dost napínavě skončila. Mirabella se trochu začíná vybarvovat a myslím, že nás v posledním díle dost překvapí. Líbilo se mi prolínání minulosti do přítomnosti, jen je škoda, že v předchozích dílech tam byli jen zmínky. Jak kdyby se spisovatelka rozhodla z fleku, že jde vysvětlit jak vznikala mlha (která je sama o sobě děsivá ..). Kathariny mi začínalo být na konci líto. Věřím, že poslední díl bude velkolepý a ukončí tuto sérii důstojně.

DarkNatureHope
27.04.2021 5 z 5

Napínavé další pokračování.
Některé zápletky a dění ke konci jsem nečekala. Konec otevřený ...už chci dalši díl.!!

Alíček83
09.04.2021 5 z 5

Příběh se mi moc líbí i všem královnám fandím. Akorát jsem myslela, že je to trilogie a na konci jsem byla zklamaná, že se nic nevyřešilo. Všechny problémy, co vyvstali na začátku této knížky zůstali. Nejvíc fandím Billimu a Arsinoe, snad se těmto dvěma nic nestane a budou spolu. Kniha se dobře čte.