Důvěřuj, ale pak se moc nediv

Důvěřuj, ale pak se moc nediv https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152418/duveruj-ale-pak-se-moc-nediv-152418.jpg 3 18 8

Za vším hledej feromony… Zaplést se můžete kdykoli, kdekoli a třeba úplně omylem. Bohužel ne každá aférka končí happyendem a do vztahu dvou lidí často vstupují věci, které prostě nemůžete ovlivnit, ani kdybyste se postavila na hlavu. A ačkoli dobře víte, že v takových situacích je nejlepší smířit se s realitou a nesnažit se různými méně či více podivnými způsoby zvrátit situaci ve svůj prospěch, někdy si zkrátka nemůžete pomoct… A ještě těžší je odolat intrikám v případě, že se zapletete s celebritou, stokrát denně navštěvujete její webovky a srdce se vám rozbuší (případně kudla v kapse otevře), kdykoli ji zahlédnete v televizi nebo v novinách… To je ovšem pouze jeden z příběhů o hledání toho pravého či té pravé, které se navzájem proplétají v této knize. Dozvíte se, proč není dobré brát si na tiskovku obě přítelkyně najednou či vodit je do stejného baru, zda může být svalnatý hokejista současně citlivý diplomat, co způsobí textovka odeslaná nad ránem v ne zcela střízlivém stavu, jestli vám projde svatba na dovolené v cizině, k níž svolíte jen proto, abyste měla od partnera pokoj, co nakopne divoký vztah, „věčně mladou“ muzikálovou superhvězdu i druhořadou hvězdičku, že je dobré ujasnit si, na kterém letišti na sebe počkáte… Příběh tří žen a tří mužů, jimž sekunduje neméně zajímavý kompars, vás vtáhne od prvních kapitol. Každá z nich je vyprávěná konkrétním vypravěčem, a tak dohromady skládají mozaiku pohledů na patálie, do kterých se nepoučitelné ženy a nenasytní muži znovu a znovu vrhají. A třeba se v jejich osudech poznáte i vy. ... celý text

Přidat komentář

RomanDušek
14.10.2020 5 z 5

Krátká, vtipná a oddechová záležitost. Sice mi z počátku pletlo hlavu to, kdo s kým chodil, kdo se s kým rozešel a kdo komu zahýbal, ale dalo se to pak zapamatovat.
Kniha by mohla mít vyšší hodnocení.

Siege03
02.08.2018 2 z 5

Tato kniha neurazí,nenadchne.Na můj vkus velmi plytké čtení,jednoduché vyprávění o dnešním životě.Tento styl mi moc nesedl


niika
25.08.2016 2 z 5

Čte se to velmi svižně na tu úroveň, prakticky bulvár s vymyšlenými postavami. Ale ten jeden nebo dva večery se tomu dají obětovat.

evelýny
06.04.2016 3 z 5

Zábavně napsaný příběh, který zdoláte za večer. Na konci však na mě tato kniha působila povrchním dojmem - možná za to může prostředí, do kterého jsou příběhy zasazeny, možná trochu uspěchanost děje. Nejsem zrovna přívržencem rozvleklých, stále se opakujících pocitů, ale toto dílo je fakt napsané velmi vtipně, takže proč trochu nerozpracovat příběhy hrdinů.
Příběh však hned zapomenete, takže pro mě průměr.

Ankavi
09.12.2015 2 z 5

Trochu dost plytké, ale zřejmě vypovídající o jisté čási naší společnosti. Bohužel mě vůbec nebavilo, musela jsem se nutit dočíst - ale dvě hvězdičky dávám za snahu prolínat několik dějových linií a popsat emoční pochody zúčastněných.

Anette Abeja
30.08.2014 4 z 5

Nejprve jsem se ztrácela v tom, která postava je která - kvůli způsobu psaní a proplétání postav mezi sebou. Potom jsem si ale vše v hlavě pospojovala a knihu za chvíli dočetla. V některých pasážích mi dokonce připadalo, že autorka moc nevěděla co psát a tak popisovala svou situaci na jedné z postav, ale musím říct, že se mi kniha nakonec líbila.

Niki
30.09.2012 odpad!

Kravina o slávě, drogách a vztahovém podvádění.

Boboking
11.07.2011 4 z 5

(SPOILER) Román „Důvěřuj, ale pak se moc nediv“ je další titulem novinářky a spisovatelky Zity Marinovové vydaným v nakladatelství Čas. Předešlá kniha “Tak ty už to máš, holčičko, spočítaný!“ se charakterizuje jako příběh plný rozvodů, intrik, zrad a dalších osobních tragédií, kterou ale naleznete v sekci humorná literatura. To proto, že většinou všechny tyto tragédie s postupem času žádnými tragédiemi nejsou. Tedy aspoň v podání Zity. A přesně v obdobném stylu se ubírá i její už třetí vydaná kniha „Důvěřuj, ale pak se nediv“. Děj nás zavede do světa bulvárních celebrit z našeho šoubyznysu, nebo lidí, kteří se kolem těchto hvězd a hvězdiček točí.
Toto překvapivě zdařilé oddychové čtení je nám střídavě vyprávěno z pohledu několika protagonistů příběhu. Za středobod bychom mohli považovat Hermínu, redaktorku společenského časopisu, která je v těch nejlepších letech, což ale společensky znamená, že mládí už pomalu, ale jistě mizí za zenitem. Žádná oslnivá kariéra před sebou, píše knihu, kterou snad někdo vydá… Ale trošku horší je, že obdobně to vypadá i s jejím partnerským životem. Nahodilé „pomuchlování“ s bývalým přítelem, nyní zdatným narkomanem s „psíma očima“, je jen trapné povyražení v té nejvyšší nouzi. Jedinou skutečnou přítelkyní je Dominika, čerstvě rozvedená hyperaktivní lovkyně, která je neustále na lovu té nejlepší partie pro sebe a Hermínu. Do děje vstupujeme v momentě, kdy čerstvá, a snad konečně ta pravá láska Hermíny, se nečekaně oženila v cizině s nějakou hopsandou ze soutěže Miss ČR. Tou snad její pravou láskou není nikdo menší, než už sexy prošedivělá hvězda českých muzikálů Damien. Autorka nám pak retrospektivně ukáže, jak to vše začalo.
„Důvěžuj, ale pak se moc nediv“ je vlastně takovým Sexem ve městě po česku, tedy vlastně po pražsku. Jediného místa u nás, kde něco jako celebrity žijí a existují. A v tomto prostředí se odehrává tato koláž lidských snů, trápení a lásek, které jsou založeny na jisté důvěře. Protože už nejsme děti, že? Ale pak se nedivme!
Naše Carrie Bradshow napsala to pravé, co by si čtenářky měly přibalit do kufrů na dovolenou, nebo jen tak na letní siestu pod modrou oblohou. Vtipný a nenáročný příběh, který má hlavu a patu, se škálou zajímavých postav, pod kterými si můžete představit třeba i nějaké naše konkrétní hvězdy.

BoboKing

P.S.: A pokud chcete vědět více, tak se mrkněte na internetový bulvár. Tak je toho o knize a autorce dost. Třeba o skvělém křtu v jednom luxusním pražském salónu.

Kniha Důvěřuj, ale pak se moc nediv je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce20x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x