Dům u jezera

Dům u jezera https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469526/bmid_dum-u-jezera-Sgn-469526.jpg 3 79 27

Můžeš utíkat. Ale on tě stejně najde. Lisa musí zmizet. A starý dům její kamarádky uprostřed yorkshirské divočiny by mohl být dokonalým úkrytem, kde o ní a jejím synovi nebude nikdo vědět. Aspoň si to myslela. Když je ale v domě nečekaně objeví žena z nedaleké vesnice, Lisa si uvědomí, že s Joem nejsou v takovém bezpečí, jak věřila. Jaká tajemství skrývá opuštěný dům na Ostrově jeřabin a kým vlastně je Lisina kamarádka? A co všechno bude muset Lisa podstoupit, aby nepřišla o svého syna?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The House on the Lake , 2020


více info...

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 2 z 5

Příběh mě opravdu nechytl. Čekala jsem něco jiného.

Arev122
27.08.2023 4 z 5

Mě se kniha líbila. Byly to krátké kapitoly se střídajícím popisem života mladé dívky vychovávají vojakem( trpící postraumatickém syndromem) a psychicky týranou ženou s malým dítětem. Vše spojoval tajemný a opuštěný dům u jezera.


Kerriova
11.05.2023 5 z 5

Ač jsem podle recenzí neměla valné očekávání, tohle mě hodně bavilo. Střídají se tu dvě dějové linky, které postupně odhalují a vysvětlují poutavý příběh. Napínavé od samého začátku, zajímavé, nenarazila jsem snad na jediné zbytečné či hluché místo, které by mě nudilo. Skvěle vymyšlené, propracované a oceňuju stylové prostředí, takové správně ponuré. Závěr byl trochu překotnější, ale zase pro mě dosti překvapivý.

Adriena838772
18.12.2022 5 z 5

Mě se to strašně moc líbilo Brytský autoři umí mo dobře psát

MichaelaS081
03.12.2022 5 z 5

Mě se kniha moc líbila.

Hakate
13.11.2022 3 z 5

Dům u jezera slibuje napínavý thriller.
Bohužel za mě se úplně nesetkalo.
Dvě dějové linie Lisa a Grace.
Dějová linka Lisy s Joem je nudná, vleklá, nezábavná, tak nějak o ničem. Malý Joem me vyloženě iritoval.
Gracinina je o poznání lepší a ona serža mě bavili, chvílemi mi jich bylo až líto.
Přeskakování z jedné dějové linky do druhé mi nevadilo.
Rozuzlení a konec až moc předvídatelný.
Nebylo to špatné, nebylo to skvělé. Za mě průměr.

Amitiel76
08.09.2022 3 z 5

Z mého pohledu spíše zklamání. Zaujala mě anotace, která slibovala poutavý thriller. Ale bohužel, nic moc napínavého jsem tu nedostala. Snad jen popisy děsivého domu na Ostrově jeřabin, byly opravdu působivé. Brr. Úplně jsem cítila tu plíseň, zatuchlinu, a rozkládající se mršiny. Samotný příběh Lisy a jejího synka, mě nějak moc neoslovil. Čekala jsem více tajemna. Více pronásledování, děsivé minulosti, domácího násilí. Rozuzlení s nějakým "Wau" na konci. I samotné chování malého Joea bylo dost na hraně, a jeho důvody člověk pochopil až na konci. Jinak byl na pár facek.
Na druhé straně příběh Grace, už byl o hodně zajímavější. Převýchova děvčátka ve vojína první třídy, byla opravdu neskutečná. Život v izolaci, na osamělém místě bez vody a elektřiny, bez interakce někoho zvenčí. Život ve vojenském drilu, s otcem trpícím postraumatickým syndromem z války v Iráku. Její příběh, mě zasáhl.
Na konci se osudy Lisy a Grace proplétají. Spojí je dům na Ostrově jeřabin.
Bohužel brzy po přečtení nejspíš zapomenu celý děj. Vyšumí do ztracena. Další knihy od této autorky, asi vyhledávat nebudu. Takové průměrné tři hvězdičky.

rumova_kulicka
02.08.2022 3 z 5

Podle hodnocení jsem to čekala horší, ale že by mě to nějak extra chytlo, se říct nedá. Fakt průměr...

Hanulka25
07.07.2022 4 z 5

Mě se to líbilo. S ohledem na hodnocení jsem čekala že to nebude nic moc, ale docela milé překvapení.

5holek
20.04.2022 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Špatná není.

Martiiiik
27.01.2022 3 z 5

Ne že by kniha byla špatná, takový průměr.. dva příběhy, svázané dohromady.. krátké kapitoly, obě linky se střídají hezky pravidelně.. Obě v sobě mají hrůzu, i když každá jiným způsobem.. ale za mě žádné velké napětí, jak to všechno dopadne.. ani se mě to nedotýkalo tak jako jiné knihy s těžkými tématy.. tak třeba ta další :-)

handulli
18.01.2022 4 z 5

3,75⭐
Trochu jsem se bála (vzhledem k hodnocení) jaká kniha bude, ale vcelku mile mě překvapila. Začetla jsem se hned a postupně je kniha napínavější a napínavější. Víc mě bavil příběh Grace. Lisa mi byla hrozně nesympatická a nezodpovědná. Souhlasím, že konec byl zvláštní.
Nejlepší knihou od Ellwood tak u mě stále zůstává její prvotina Co zbylo z mojí sestry.
A také mi vadila velikost písma. Klidně mohlo být o bod větší, aby bylo čtení komfortnější.

Anie94
10.12.2021 3 z 5

Pribeh popisuje osudy dvou zen - Lisy a Grace, ktere se protnou diky staremu domu. Pribeh ma dve casove linie, pricemz me se vic libila ta, ktera popisovala zivot Lisy. Kniha je prezentovana jako thriller, ale bylo to vsechno, jen ne thriller. Jedine asi plus teto knizky je to, ze byla ctiva, ale jinak se mi knizka moc nelibila. Dej byl povrchni, vubec nesel do hloubky, stejne tak postavy, ktere byli i dost nesympaticke. A ten konec? Byl prilis rychly a nic se tam nevyresilo. Za me velke zklamani.

putpuda
12.10.2021 3 z 5

Já mám z knihy tak trochu divný pocit...pocit, že to nedopadlo ani špatně ...ani dobře...asi jsem čekala něco úplně jiného.
Děsně mi lezl na nervy Joe, celou dobu jsem si říkala, co je to za spratka ;) Po dočtení knihy samozřejmě chápu jeho chování.
Ale jinak se čte dobře a určitě se budu těšit na další knihu autorky...dávám 3 a půl *

martina.bella
21.09.2021 4 z 5

Začátek mi úplně nesedl. Ale stojí za to vydržet a číst dál. Nakonec to má tajemnou a mrazivou atmosféru a je to napínavé - takže přesně to, co asi od takového příběhu chcete.

Nixa
08.09.2021 3 z 5

Dlouho jsem nevěděla co si o této knize myslet. Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst a moc se mi to ani nelíbilo, ale pak to začalo být napínavé a nemohla jsem knihu odložit. Nejprve jsem byla zklamaná, ale později se z knihy stal mrazivý a napínavý příběh, kde nevíte komu věřit.

jasmína
27.08.2021 5 z 5

Kniha na dovolené s výhledem na přehradu jako dělaná pro mou náladu .

Ale já mám knihy této autorky ráda, takže se budu těšit, až vydá další :)

mcabr
01.08.2021 4 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst. Nakonec to docela šlo.

alnahu
20.07.2021 3 z 5

Po přečtení této knihy jsem tak trochu na vážkách v hodnocení-nějak mi u této knihy- vadil styl psaní-přeskakování příběhů Lisy a Grace z přítomnosti do minulosti mě nějak nesedl.Kniha mě nějak neoslovila -čekala jsem od příběhu něco jiného.

Šebestová3
14.07.2021 4 z 5

Jak už bylo psáno níže...neurazí, nenadchne. Rozhodně jsem četla horší.