Duch ve stroji

Duch ve stroji https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23408/mid_duch-ve-stroji-3Uz-23408.jpg 4 51 8

Vraždy v Midsomeru série

< 7. díl

Když Mallorymu Lawsonovi zemře teta a odkáže mu svůj dům, doufá, že se mu konečně začne plnit jeho dávný sen - bude žít na poklidném místě na anglickém venkově. Ale opak je pravdou, dědictvím to teprve začíná. Přeložila Veronika Volhejnová.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A Ghost In The Machine , 2004


více info...

Přidat komentář

Mirek240
13.08.2023 3 z 5

Byl to velmi zajimavy pribeh s neuveritelne ďouhym uvodem a mnozstvim dejovych linek, ktere prichazely a odchazely a ja cekal, ze co se stane. Druha polovina knihy mela uz sve dobre tempo a cetla se sama i kdyz ten zaver me uplne nepresvedcil a spousta veci zustala neuzavrenych

pepa4081
01.03.2023 3 z 5

Jedna z autorčiných knih, které mají opravdu dlouhý úvod. Zločin se stane až po dvou stech stranách. Proto nižší hodnocení. Zbytek už se mi četl velmi dobře.
Uspokojivé.


SumýšIrena
13.08.2022 2 z 5

Moje poslední setkání s inspektorem Barnabym. Kniha, kde je prvních 190 stran úvodem do děje, není nic pro mě. A na dalších stránkách se děj vleče skoro stejně pomalu. Navíc mi chybělo potrestání všech pachatelů. Zkrátka třikrát a dost. Zůstávám věrná televiznímu seriálu.

haki34
07.03.2020 3 z 5

ou...kdyby autorka půlku stran škrtla, okřesala vedlejší dějové linky, tak by to byl docela fajn příběh..strašně se mi to vleklo a v poslední třetině knihy jsem měla tendence třetiu vět na stránce přeskakovat..
příběh jsem asi viděla i ve filmové verzi, protože o válečných strojích a katapultu se mi něco maří...
nebylo to špatné, ale rozvleklostí a obsahem ubíjející...postavy poměrně nesympatické, dokonce i ústřední dvojice kriminalistů na mě působí lépe jen díky televiznímu zpracování..místy trochu postrádám souvislosti - třeba když je v textu vzpomenuta nějaká celebrita nebo kulturní osobnost (Nigella Lawson a podobně...), také nevím, kolik lidí hned tuší, jak asi vypadal Rodinův Myslitel v podání šéfinspektora Barnabyho...
tento díl ( aj s podílem duchařiny) se moc nepovedl..

zazvorka
02.03.2017 5 z 5

Jeden z mých oblíbených detektivních románů (románů s detektivní zápletkou). Kdo má rád svižný děj, tak ať po ní nesahá. Kdo má rád klasickou anglickou detektivku, tomu by se to mohlo líbit. Mně vyhovuje pomalé rozvíjení děje, hezky vykreslené postavy, popisy prostředí...Do tramvaje bych si to na čtení nevzala - tohle vyžaduje líné odpoledne, něco dobrého k snědku a klid. Za mne - super knížka.

Babu23
02.02.2016 4 z 5

Souhlasím s Lucka385, knihu jsem přečetla rychle, můžu jen doporučit.

Lucka385
15.07.2015 5 z 5

Je to moje první seznámení se spisovatelkou a musím říct, že dobré. Kniha se mi velice líbila a i přes svou obsáhlost je zajímavá, má spád, žádné nudné pasáže.......určitě si přečtu i zbývající příběhy Vražd v Midsomeru.

Danafantom
25.02.2012

Tuhle knížku jsem si v knihovně půjčovala opakovaně, protože se mi líbí její stručný obsah, téma mi připadá zajímavé, a já se do ní nikdy ne a ne začíst. Nevím, čím to je. Přitom Vraždy v Midsomeru jako seriál mám ráda.