Smrt v převleku

Smrt v převleku https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23406/bmid_smrt-v-prevleku-akw-23406.jpg 4 39 5

Vraždy v Midsomeru série

< 3. díl >

Další z knih o vraždách v Midsomeru. Tentokrát šéfinspektor Barnaby vyšetřuje vraždu jednoho ze členů hnutí New Age, jež se usídlilo v alžbětinském sídle ve vesnici Compton Dando. Přoložil Petr Mikeš.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Death in Disguise , 1992


více info...

Přidat komentář

pepa4081
28.01.2023 3 z 5

Hóóódně dlouhý úvod. Naštěstí jsem se docela bavil všemi těmi žvásty. Jinak tradičně slušné počtení.
Uspokojivé.

Mirek240
20.06.2021 3 z 5

Uprimne nemam moc rad knihy, ktere se odehravaji v techto zvlastnich komunitach, protoze to nutne vede k dlouhym popisnym pasazim o ulohach jednotlivych clenu. Pokud se v pribehu zeovna nevyskytovali Barnaby s Troyem, tak to bohuzel pro me bylo trosku nudne. Celkove ale musim rict, ze dobra zapletka, pribeh i rozuzleni. Ale nemelo to takove to tempo modernich detektivek, ale zaroven ani atmosferu tech klasickych. Ze 3 midsomerskych knih, ktere jsem zatim cetl, tuto hodnotim zatim nejhure, ale urcite si prectu i zbyvajici dily a mozna mrknu i na starsi dily serialu :)


konicekbily
22.01.2020 3 z 5

Zvláštní komunita tomuto dílu dává tomuto dílu série komediální nádech. Mne si tím autorka ale nezískala, moc se mi to nelíbilo. TV seriál nesleduji, nemohu porovnávat. Další knihu autorky si přečtu.

renefer
29.03.2019 3 z 5

Kdyby tam nebylo tolik transcedentalnich blábolů, bylo by to lepší. Na vykreslení atmosféry komunity by stačila tak čtvrtina z celého popisu. Vtipné bylo srovnávat postavy v knize s postavami v seriálu, třeba Troy z toho vyšel dost bídně. Ale byla to moje první kniha od této spisovatelky a protože seriál miluju, dam ji ještě šanci.

Jíťa
30.11.-0001 5 z 5

Tenhle díl mám nejraději, je tam spousta velmi groteskních postav:) Ovšem abych byla spravedlivá, musím přiznat, že budu asi dost ovlivněná filmovým zpracováním.