Drž mě pevně

Drž mě pevně https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350835/bmid_drz-me-pevne-QK6-350835.jpg 3 105 32

Tiny Cooper, který si získal srdce milionů čtenářů a čtenářek v kultovce Will Grayson, Will Grayson, se vrací a tentokrát bude vyprávět svůj vlastní příběh – pěkně od narození a dál. I když, co vyprávět! Tiny nám jej hezky zapěje, protože někdy je život vážně muzikál plný skvělých čísel!

Romány Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Hold Me Closer , 2015


více info...

Přidat komentář

Dean Winchester
01.04.2023 3 z 5

Po přečtení Will Grayson, Will Grayson mě tahle kniha hrozně zajímala. Je to v podstatě kniha z knihy a to miluju! Není to pokračování, jak by si někdo myslel, ale v podstatě součást, která v původní knize nebyla, dá se říct, že je to rekvizita z knihy.

Ta myšlenka je za mě skvělá! Bavilo mě, že autor pracuje s divákem/čtenářem. Kniha s vámi komunikuje a vám se občas chce jí i odpovědět.

Zpracování mě chvílemi rozčilovalo. Vadilo mi, že autor pracuje s hromadou muzikálů, kdy český čtenář v podstatě nemá šanci rozumět. Chápu ale, že autor předpokládal hlavně americké čtenáře, kde je středoškolský muzikál naprosto běžnou věcí.

Kniha se mi líbila, nebyla to topovka, ale jako rekvizita dobrý nápad.
3/5

lucisa.n
07.01.2023 2 z 5

Četli jste někdy scénář k muzikálu? Tak tady ho dostanete! Sledujeme v něm Drobka Coopera, kterého můžete znát z knihy Will Grayson, Will Grayson (já ho neznala). A sledujeme jej od narození až po dospívání. Jeho rodinné vztahy, coming out, první lásky… Vše doplněno zákulisními poznámkami a hlavně textem písní, které mají muzikál doprovázet.

Na tuto útlou knihu z nakladatelství Yoli jsem byla celkem zvědavá, protože jsem nikdy nic podobného nečetla. A otázkou je, jestli ještě někdy budu :D Protože upřímně, kolik takových knih, napsaných ve formě muzikálového scénáře, vůbec je? Rozhodně je to forma zajímavá, čte se to díky velkému odsazení a krátkým dialogům opravdu rychle, oceňuji také rýmovaný překlad textu písní. Nicméně musím říct, ze mě tato forma příběhu vůbec nezaujala. Navíc příběh samotný mi přišel až moc trhlý, do očí bijící. Opravdu na každé straně muselo být zvýrazněno, že hlavní hrdina je gay, gay, gayyyyy. To mi trochu vadilo, stačilo to zmínit párkrát, jistě bychom to všichni pochopili :D Ale! Je tu moc hezky ukázáno, že coming out se může přijmout i pozitivně, a takového pohledu si velmi vážím. Celkově jsem ráda za zkušenost, že jsem si knihu mohla přečíst (během jediného odpoledne), ale další muzikál už asi v tištěné formě nepotřebuji.


Lenka2533
06.12.2022 2 z 5

Will Grayson, Will Grayson se mi vcelku líbil. Tohle nemělo úplně nejlepší recenze, takže jsem ani neměla v plánu se do toho pouštět. Jenže když jsem byla v knihovně, tak jsem to zahlédla. Řekla jsem si, že je to krátký, tak to budu mít rychle a aspoň budu vědět, jaký to je.
První musím podotknout, že jsem to četla devět měsíců po dočtení Willa Graysona, takže už jsem se nevyznala v postavách, skoro nic jsem si nepamatovala. Takže jsem se chvíli ztrácela.
Bylo to napsaný tak jako zvláštně. Některé části byly až divný, přehnaný. Nevím, nějak extra jsem si to neužila a souhlasím se všemi, co tvrdí že je to zbytečná kniha. Sice se to četlo velmi rychle, ale žádný velký děj to nemělo a moc mě to nebavilo.
Na konci se mi ale líbily různý myšlenky. To bylo fajn.
Celkově dávám 2 ⭐, protože to bylo čtivý, měla jsem to rychle a za ty pěkné myšlenky. Číst to ale asi nemusíte.

Moniska2410
18.11.2022 2 z 5

Když sem si četla anotaci, netušila sem, že knížka je vlastně scénář k muzikálu.
Taková malá jednohubka, dobře a rychle se četla.
Zajímalo by mě jak by muzikál vypadal ve skutečnosti.
Krásné texty které vykouzlí jak úsměv tak i smutek.

marina4088
21.09.2022 3 z 5

Na začátek řeknu, že jsem nečetla Will Grayson, Will Grayson, proto moc nechápu určité spojitosti s knihou.

Každopádně tahle knížka byla poměrně.. zvláštní? Pustila jsem se do ní hlavně proto, že jsem měla docela čtecí blok, byla krátká a ještě se mi hodila do výzvy. Možná díky tomu má u mě lepší hodnocení. :D

Ze začátku to pro mě byl fakt občas guláš vyznat se v tom, o čem vlastně příběh je nebo proč se tam sakra nějaký věci vůbec děly a vlastně celkově - cože to má přesně být? :D V životě jsem nečetla knihu, která by byla psaná jako muzikál a vlastně jsem na muzikálu byla fakt málokrát.

Za mě největší plus v knize bylo to, že to prostě odsýpalo - na nějakých stránkách stačilo přečíst jen pár desítek slov a už jste měli dvojstranu za sebou. V druhé polovině se začaly více objevovat i docela hluboké myšlenky, které člověka občas nutily se zamyslet nad sebou samým a jak by se asi v takovém věku zachoval on sám.

Šel vidět vývoj Drobkova charakteru od prvních stran až do konce. Líbil se mi styl jeho přemýšlení, i když občas to bylo fakt divný čtení.

Co jsem tak nějak nepochopila je jeho 19 expřítelů. Ono nazývat expřítelem někoho, s kým jste byli dvakrát venku nebo jste spolu jen flirtovali není úplně normální a fakt by mě zajímalo, jestli to takhle někdo bere, protože Drobek s polovinou (či více) doopravdy ani nechodil.

A něco k mínusům.. občas byl příběh fakt zvláštní, člověku nic nedal a vlastně přemýšlel, co za mišmaš to vlastně čte a taky se ze začátku (nevím, jestli autorovi či překladatelce) pletli jména, takže to bylo o to zmatenější.

Nejvíc jsem si asi fakt užila ten fakt, že se kniha četla rychle.. :D

LilKure
12.07.2022 2 z 5

(Moje) neoblíbená postava z Will Grayson, Will Grayson dostala svoje spotlight. Vím, ono to k tomu vybízelo, ale i na mě je to už moc gay.

LiLinka
24.08.2021 1 z 5

Bohužel, toto pokračování knihy Will Grayson, Will Grayson nemuselo vůbec vzniknout. Je to škoda, protože první díl byl celkem fajn. Jednu hvězdičku dávám za snahu o zpracování tématu. Nedoporučuji.

Roscata
20.07.2021 3 z 5

Nemůžu říct že bych byla z Drž mě pevně nějak moc nadšená, zároveň ale nejsem ani zklamaná. Je jasné, že nejvíc tuhle jednohubku ocení v zemích kde jsou školní muzikály tradicí. Pro mě to bylo trošku ujeté ale milé čtení s pěkným poselstvím.

IG: zrzi_cte

Alethea_k
05.06.2021 odpad!

No tak tohle byla blbost. Knížku Will Grayson Will Grayson jsem sice nečetla, ale mělo by to přece fungovat samostatně, samo o sobě. Téma a myšlenku, kterou by knížka měla předat, to zpracování úplně zabilo. Ten příběh ve své podstatě žádný příběh nebyl, muzikál/divadelní hra je to jen proto, aby se to vydalo. Nevím jestli to v aj zní míň hloupě a doslovný překlad je na škodu, ale tohle fakt ne...

ErčaV.
13.04.2021 3 z 5

Taková oddechovka. Dobře a rychle se četla.

petkasable
16.03.2021 2 z 5

Oddechová kniha. Ráda jsem si osvěžila knihu Will Grayson, Will Grayson. Je to takové doplnění příběhu. Zajímalo by mě, jak by vypadal muzikál živě. Neměla jsem žádná očekávání, takže jsem ani nebyla zklamaná.

Bebe2004
18.09.2020 2 z 5

Já nevím. Knížky od Davida Levithana čtu proto, že se mi moc líbilo Den co den. Nastavil si laťku tak vysoko, že si nemůžu pomoct a ostatní jeho knihy se mi nelíbí. Drž mě pevně jsem se rozhodla přečíst po Willu Graysnovi, který mě ovšem také moc nenadchl. Líbilo se mi nahlédnout do života Drobka Coopera a zpracování v podobě scénáře bylo ovšem také zajímavé. Jenže mě to prostě nebavilo. Musela jsem se nutit to dočíst.

tomnathaniel
25.05.2020

Tak tohle se Levithanovi hodně nepovedlo.... Absolutně mě to nemělo čím oslovit. Muzikály mám rád, ale tady vše působilo kýčovitě, přehnaně "třpytkově". Vztah se k této knize bohužel najít nedal. A ve druhém dějství už jsem hodně přeskakoval.

Lubisek
12.04.2020 3 z 5

Příjemná oddechová knížka.

Rozhodně je lepší číst Willa Graysona, Willa Graysona před tím, než se pustíte do tohohle muzikálu. David využil spoustu scén právě z této knížky.

Jelikož se jedná o muzikál, tak se čte kniha velmi rychle a dobře. Za jeden večer přečteno. Příjemný děj, některé písničky milé a zábavné. Konec k zamyšlení.
Ale lépe než 3 hvězdičkami se to dle mého názoru hodnotit nedá. :)

Saj Mon
05.09.2019 3 z 5

Milé připomenutí knihy Will Grayson, Will Grayson.

milan.krimsky
18.03.2019 4 z 5

Příběh jednoho gaye od kolébky po dospělost v , muzikálovém provedení

Eliška12
19.12.2018 3 z 5

Od této knihy jsem čekala hodně slabý děj , ale nakonec mně to docela příjemně překvapilo.Jsem ráda ,že jsem si ji přečetla , ale nevím proč , ale nebyla vůbec taková , jak jsem si ji představovala. Byl to vlastně můj první příběh , zpracovaný jako muzikál a nemůžu říct , že by se mi to nelíbilo. Některé písničky se mi líbily a a zaujaly mně . Drobka mám moc ráda , za to , že chce všem pomáhat . Will Grayson , Will Grayson mně zajímá , protože jsem ho ještě nečetla a chci ho přečíst .

Ivka14
03.11.2018 2 z 5

Ja čekala normální příběh, ale tohle mě zklamalo. Will Grayson Will Grayson mám ráda a těšila jsem se i na tohke, ale vůbec mě to nebavilo

rarášek
10.09.2018 3 z 5

Bylo fajn, nahlédnout do Drobkova scénáře muzikálu Drž mě pevně, ale musím se přiznat, že Drobka jsem úplně nemusela a ten muzikál byl sice skvělý, ale Drobka nemusím stále. :)

Moltri
23.06.2018 5 z 5

Je jasné, že v Česku tato kniha nebude tak populární, jako jinde, kde mají v muzikálech stálou tradici. Mně se i přesto líbila. Písničky byly chytlavé, děj vtipný a Drobek byl sympatičtější. Přečtené za pár hodin.