Druhá tvář Kaie

Druhá tvář Kaie https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450690/bmid_druha-tvar-kaie-CJM-450690.jpeg 4 166 39

Spiklenci, nebo milenci? Další skvělé čtení od královny romantických příběhů Estelle Maskame. Po smrti matky zkouší Vanessa Murphyová cokoli, aby si jí její truchlící otec všiml. Chodí na večírky, opíjí se, flirtuje a spí s kluky. Když se rozejde s Harrisonem Boydem, dostane se na veřejnost jejich intimní video a Vanessin život se obrátí vzhůru nohama. Tehdy Vanessa potká Kaie Washingtona. Stejně jako ona má i Kai důvod Harrisona nenávidět – a tak navrhne pomstu. Při jejím plánování se ale začnou sbližovat…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Wrong Side of Kai , 2019


více info...

Přidat komentář

PetraBery
25.06.2023 3 z 5

Pomsta za zveřejnění intimního videa je hlavním motivem knihy. Příběh mi přišel slabší, ale věková kategorie, pro kterou je určen, ho ocení možná víc.

Lucinka_000
30.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Knížka hezká, ale docela se podobala knize Padnout a vstát. Smrt v rodině, přezdívkou mohou říkat pouze blízké osoby, mladiství život. Série Víš. že .... byla o dost lepší.


Butterfly340
22.01.2023 4 z 5

Knihu jsem si vybrala jako oddechovku pro zkouškové. Od autorky jsem do té doby nic nečetla.

Přiznám se, že mě kniha v určitých ohledech zklamala. Nečetla se tak dobře, jak jsem čekala. Vůbec jsem se nedokázala začíst. Prostě mě to nebavilo.
Jednak totiž člověk od začátku do konce ví, co se bude dít. Žádná překvapení. I důvod, proč se chce Kai pomstít Harrisonovi je tak nějak jasný.
Druhá věc je, že se příběh zaměřuje pouze na ústřední dvojici. Další postavy nemají moc prostoru. Přestože mi Kai i Vanessa byli sympatičtí, tak mi to prostě nestačilo. Ráda bych i nějaké vedlejší linky v ději a víc rozvinuté vedlejší postavy.

Taky jsem tak trochu čekala, že mě kniha rozesměje, aspoň jednou, ale nic. Autorka píše dobře, ale nudně, nevím, její styl mi nesedl.

Čtyřmi hvězdami ale hodnotím poselství knihy, které je silné. Girl power.

Všimla jsem si, jak někteří přísně hodnotí chování Vanessy. Já bych to tak černě neviděla, naopak. Je to silná hrdinka. Když jí je ublíženo, tak zbytečně nekňučí a místo toho se chce pomstít. Nenechá se sebou vydrbávat. Dokáže se za sebe postavit. Zároveň je sama k sobě kritická, možná až příliš, přemýšlí nad tím vším... A na konci projde proměnou, zjistí, co je důležité, a dospěje.
Co se týče její "pomsty" není to nic brutálního, jak by se z komentářů tady mohlo zdát.

Za mě je kniha i vcelku výchovná a přečíst by si ji měly především mladší dívky.

Lelaqu
25.12.2022 3 z 5

Četla jsem ji asi dva roky nazpět a co si pamatuji byla to příjemná oddechovka. YA moc nečtu, ale musím říct že patří k těm lepším young adult knihám. Asi ne k těm nejlepším, ale určitě bych ji klidně doporučila všem, kteří tento žánr vyhledávají. Hlavní hrdinka neurazí ani nenadchne, příběh plyne a krásně se čte.

Laf
07.12.2022 4 z 5

Pěkná oddychovka. Četlo se mi to dobře, ač mi občas lezla Vanessa svým chováním na nervy a čekala jsem, kdy se konečně umoudří a uvědomí si své chyby. Za přečtení to stálo. Kniha se mi líbila :)

Zuzana215
29.08.2022 4 z 5

Nenáročné oddychové čtení. Před 15ti lety jsem taky určitě toužila po někom jménem Kai :)

lenka7679
23.08.2022 3 z 5

Upřímně, ztotožňuji se s předchozími komentáři. Hlavní hrdinka mě neuvěřitelně vytáčela. Nedomyšlená pomstychtivost a až za hranou hnaná zloba je nejhorší cesta do pekla. Myslím si, že to ani není vhodná četba pro dospívající dívky, protože s hrdinkou budou sympatizovat a to není určitě dobrý vzor. Je mi líto, že je zrovna takové vážně téma takhle lehkovážně uchopeno. Čekala bych z toho mnohem větší morální hodnotu, která se přímo nabízela.
Další věcí je romantická linka, která je plochá, bez emocí. Z této knihy by se toho dalo vytěžit určitě mnohem více.
Nápad dobrý, ale jako celek funguje průměrně a místy až podprůměrně. Nemůžu uvěřit, že to psala stejná spisovatelka, jako DIMLY.

Hypatia1010
03.08.2022 3 z 5

Nejsem zrovna cílovka tohoto typu literatury, takže možná hodnotím příliš přísně, ale pravdou je, že mě Vanessa chvílemi vyloženě štvala svým jednáním. A nemyslím si, že by to nějak ospravedňovala smrt její matky a nevšímavost otce zdrceného žalem. Na svůj věk mi prostě Vanessa připadala příliš nevyzrálá a sebestředná. Ačkoliv ke konci se to změnilo a začala se chovat více empaticky ke svému okolí a hlavně k rodině.

KateTheBlogger
14.07.2022 4 z 5

Knížku jsem přečetla poměrně rychle, protože mě její děj bavil. Líbilo se mi, že se autorka rozhodla zpracovat právě tohle téma a poukázat na to, že ve společnosti se k posuzování chování žen a mužů používá dvojí metr. Pokud si chcete přečíst příjemnou oddychovku, ve které si zamilujete hlavního hrdinu, sáhněte po této.

aquaver
01.06.2022 4 z 5

Tahle kniha mi tak trošku ukazuje, že už začínám přeci jen být asi na tyto typy knih tak trošku stará... Což se není asi čemu divit, když už nejsem cílovka. O pár let dříve bych byla asi nadšenější. Až na ten detail, kdy mi vadilo trošku chování postav, jsem s knihou spokojená. A jako oddechovka splnila mé očekávání.

PerfectionistKa
08.05.2022 4 z 5

| Vanessa je lehce promiskuitní středoškolačka s problémem navázat hlubší citový vztah ke komukoliv jinému než ke své nejlepší kámošce Chyně. Když takhle jednou odmítne prohloubit svůj fyzický vztah s Harrisonem, školní fotbalovou hvězdou, odmítnutý Harrison pustí na veřejnost jejich intimní video. Vanessin život se v tu ránu obrátí vzhůru nohama jednak proto, že všichni odsoudí jenom ji, protože dvojí metr at its best, jednak proto, že se při této příležitosti seznámí s Kaiem, který má s Harrisonem sám nevyřízené účty. Tihle dva uzavřou dohodu, že mu společně zavaří, a přitom se možná začne vařit také nějaká láska. Kdoví.

| Očekávala jsem typické, obyčejné teen contemporary plné klišé a dostala jsem sice občas klišoidní, ale jinak netypický, zajímavý příběh s jakousi přidanou hodnotou. Byla tam hromada důležitých myšlenek, příjemně silné girl power cítění a celou knihu je skvěle poukazováno na otřesný dvojí metr.

Vanessa sice byla opilá a točení videa nezarazila, to ale přece nikomu nedává oprávnění to video zveřejnit. Dopad, jaký to mělo na Vanessu a přitom na Harrisona, který byl na tom videu taky, žádný, byl odporný a co hůř, naprosto uvěřitelný.

Jsou tam také zajímavě vystavěné rodinné vztahy, především Vanessy a jejího otce. Jediné, co mi malinko vadilo, bylo to, že se má vlastně celý děj odehrávat v průběhu pouhých několika dní, což mi přišlo hodně zrychlené. Ale pořád se nejednalo o závratný problém, navíc se dá v klidu si představit, že to trvalo déle.

I když to jednou určitě plánuju, DIMILY jsem ještě nečetla, tudíž s jinou autorčinou tvorbou nemůžu srovnávat, ale tohle mě hrozně bavilo. Pokud hledáte oddechovou, vtipnou a romantickou YA knihu s trošku hlubším přesahem, určitě po téhle sáhněte. Sice ji máte za pár hodin přečtenou, ale příběh v ní nese nečekaně důležitou message.

Lucynell
25.04.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře, krásná letní oddychovka, kdy nemusíme nad ničím nijak přemýšlet a jen si užíváme příběh plný lásky. Ovšem více se mi líbila kniha Padnout a vstát.

Tesset
19.04.2022 3 z 5

V prvé řadě musím říct, že už nejsem cílová skupina. Četlo se to dobře, ubíhalo, ale jinak mi to nesedlo. To chování puberťáků mi přišlo strašné. I to že se děj odehrával cca v jednom týdnu bylo jakoby přehnané.

Akléda_
01.04.2022 3 z 5

Tohle mě příjemně překvapilo. Jako jo, není to nic extra a rozhodně mě to nijak neobohatilo, ale to neznamená, že jsem si to neužila. Knížku jsem přečetla na dva zátahy, stránky mi mizely pod rukama a moc příjemně se to četlo. Vanessa je asi největším problémem celé knížky, prvních asi sedmdesát stran jsem ji fakt nedávala a to stejné se stalo na konci, kdy svá rozhodnutí měnila jako jarní počasí. Naštěstí tu byl Kai, který byl úplně boží. Trhlý a bláznivý kluk, který je ale gentleman a celému příběhu dodával humor. Jo Kai mě moc bavil a když spolu s ním na scéně byla Vanessa, hned byla snesitelnější. Téma úmrtí v rodině bylo zajímavé a jsem ráda že se do něho autorka pustila. Líbil se mi i vývoj otce, i když by mohl být asi trochu přirozenější. V některých částech, zvlášť poté co Harrison zveřejnil to video mi čtení bylo až nepříjemné, ale to bude spíše kvůli mým vlastním zkušenostem. Jako oddechovku s těžším tématem můžu doporučit, knížka má sice mouchy, ale i tak se mi moc líbila, takže pokud něco takového hledáte, zkuste tohle.

jitka_dankova
23.01.2022 3 z 5

Young adult kniha o tom, jak se dva dají dohromady při pomstě. Akorát z ní mám ale rozporuplné pocity. Příběhy o chytře provedené pomstě s nějakými moralizujícími přesahy si celkem ráda přečtu, ale toto bylo jiné. Podle mne zacházeli opravdu daleko a byli škodolibí. Konec to sice spravil, ale neměla jsem z knihy dostatečný pocit, že si odnáším i nějaké ponaučení, jak v takových případech má člověk postupovat a že to má i nějaký přesah a hlubší myšlenku... proto jen tři hvězdičky. Romantickou linku jsem tady taky zrovna moc neocenila.

Lučina7
14.01.2022 4 z 5

Od autorky jsem četla sérii DIMILY a všechny díly jsem za pár dní přečetla. Knihy se mi moc líbily, i když teď upřímně nevím, jestli bych si je přečetla znova. Až takový blázen do této série nejsem. Nicméně mi tato novinka nemohla uniknout.

Náměť na knihu mi přišel úžasný a hlavně způsob, jakým dala autorka dva hlavní hrdiny dohromady. Občas mi přišel děj nereálný. A kniha se mi nelíbila tolik, jak jsem si po přečtení anotace myslela.

knihomolka27
17.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Upřímně mi přijde, že ten název se ke knížce moc nehodí... spíš by to chtělo něco jako Druhá tvář pomsty, nebo tak... každopádně to jenom na úvod.

Dimily je jedna z těch sérií o kterých slyšíte většinou jen to nejhorší, takže když jsem šla do této knížky, bylo to kvůli mému škodolibému já, které si chtělo rýpnout do nějakého jednoduššího, bezobsažného dílka, které bych mohla setřít nějakou chytře sarkastickou recenzí... Ano součástí mé druhé tváře je škodolibá radost ze špatných a hloupých knížek. Jenomže bohužel jsem zase byla zklamána, a to i přesto, že na začátku to vypadalo nanejvýš slibně... hloupoučká hlavní hrdinka, které jsem nemohla přijít na jméno, Kai, který byl přesně tím otravně drsným týpečkem, ta úvodní rvačka, která mi byla totálně k smíchu. No já se tak těšila, jak tu knížku sepsunu, a pak jsem četla a s hrůzou zjistila, že ono to není tak hrozný, a že mě to vlastně i baví. V žádném případě neříkám, že se jedná o nějaké dílo s velkým D, ale je to milý příběh o hledání sebe sama, síle přátelství, důležitosti rodičovství, našich horších stránkách a také o pomstě, která vám samozřejmě stejně nic nepřinese... líbí se mi jednoduchá linka tohohle příběhu, jasně definovaná a smysluplná. Nehraje si na nic převratného, začíná to Nessiným free životem, kterým maskuje svou nespokojenost, následně pokračuje přes ono neblahé video, začíná se rozplétat díky společné nenávisti, plány pomsty.... která je někdy vyloženě hloupá, ale zároven to i trochu dává smysl, protože i přesto, že se nás postaví snaží přesvědčovat jak patří k temné straně, tak ve skutečnosti jsou to oba dost velký noumové, i když se tváří jako drsnáci... i to se mi na nich líbilo. Že Kai nebyl jen ten sexy boy, a Vaness nebyla jen hloupá husička...

Na knížce chci vypíchnout vztah mezi postavami, který se mi líbil... ani bych tam nepotřebovala tu romanci, mě by stačili jen ty partáci ve zločinu... díky té romanci to zase spadlo někam do klasické linky typu...on je fakt sexy, jeho modré oči, ani sem nedýchala... a podobné hlášky, které mě tam vytáčeli. Líbí se mi konfrontace V s jejím otcem, bylo to roztomilé a i uvěřitelné.. na tom konci. Líbilo se mi spojení postav... domnělá coura, co se chce pomstít, rádoby drsnák co se neumí prát a chce se taky pomstít a šprtka, která začne dělat taky trochu nekalé věci..mám slabost pro kombinace postav co by se za normálních okolností nepotkaly. Jinak se mi líbí i lehké poselství knihy, že je lepší si dvakrát rozmyslet, než něco hodíte na internet, nebo se necháte natočit, a taky to, že v nouzi poznáš přítele. Takže asi tak... doporučuji. Určitě to není hloupá knížka a stojí za přečtení jako hezká a milá oddechovka, která sice chvílemi sklouzává do hodně přecukřeného a sentimentálního patosu, ale celkový dojem je prostě fajn.

Kukicka
17.09.2021 4 z 5

Jako divci roman je to povedene. Porad si opakuji, ze uz musim divci romany prestat cist, protoze po precteni si vzdy pak rikam. A co jsi jako cekala? Uz ti davno neni 16 :-D. Je to mile

6591
04.09.2021 5 z 5

Všichni dobře víme jak to končí, když hlavní postavy jsou holka a kluk. Ale v této knížce -ten pro většinu knih- nudný střed, byl zajímavý. Kniha odsejpala a za pár dní byla u konce.
Doporučuji!

Cernakocka09
23.08.2021 5 z 5

Skvělá kniha a ještě lepší postavy!!! Od autorky jsem nic nečetla, tak to nemůžu srovnávat s jejími dalšími knihami, ale je to úžasná kniha. Hrozně se mi líbilo jak k operaci Harr-mord přistupoval Kai a jaké dál oběma přezdívky. Taky jak říkal Vanessině kamarádce - Chyna-ale-ne-jako-ta-země. (Jestli to mám špatně napsané omlouvám se ◠‿◕.) Nakonec to Vanessa a Harrison dobře vyřešili. Ještě se mi moc líbilo, jak se jmenuje Vanessino kolo...