Doktorka Viktorie

Doktorka Viktorie https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447781/bmid_doktorka-viktorie-DQK-447781.jpeg 4 131 47

Viktorie obětovala soukromý život poslání lékařky, které pro ni znamená víc než rodina. Kvůli práci se dokonce vzdala i vlastního syna a po krachu manželství věnuje čas výhradně kariéře. Když je však za záhadných okolností brutálně zavražděna její kolegyně, otřese se Viktoriin svět v základech. Policie totiž přichází s hypotézou, že pachatel zaměnil oběti a mrtvá měla být právě ona. Motiv? Neznámý. Situaci přiostří bomba instalovaná v autě dalšího lékaře z nemocnice, ve které je Viktorie zaměstnaná. Dvě zdánlivě nesouvisející vraždy způsobí mezi personálem kliniky poplach a mladá lékařka začíná navzdory své tvrdé povaze propadat panice. Tragické události ale nekončí. Umírá další mladá žena a následně se obětí útoku stává také hlavní hrdinka. V přímém ohrožení života Viktorie pochopí, že honba za kariérou a věhlasem ji připravila o to nejcennější – lásku a dítě. Bohužel jí však zbývají pouhé minuty a ona už své chyby možná nikdy nenapraví.... celý text

Přidat komentář

Ivanule
05.10.2023 4 z 5

Moje první kniha od autorky, teda vlastně dá se říct třetí,ale první dvě byly pohádky, které si četl starší syn a teď se na ně chystá mladší syn:) Kniha se četla dobře,napětí se střídalo s klidem,nebo jak to nazvat a do posledních stránek jsem vůbec netušila,kdo v tom má vlastně prsty:)

Aghatte
15.08.2023 1 z 5

Autorka vždy zvolí hrdinku, která je bezcitná chladná mrcha, postaví ji do složité situace, a má dojit k jejímu napravení. Já jí to však nevěřím a ani nepřeju.
Kniha psána školním nepřirozeným jazykem, trapné umělé dialogy, a to co v Saturninu působí komicky- tedy teta Kateřina a její přirovnáni- je zde prostě trapas. Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech ( po úmrtí),
s chutí do toho půl je hotovo ( konec porady policistů), atd., prostě trapné. Každé další přirovnáni ve mně vyvolalo nevoli. A že jich tam bylo.
Pachatelé vcelku průhlední, kdo už něco četl, hned mu bude jasné, jak to asi bude. A taky že bylo.
Policie zde vystupuje pouze jako kulisa, když už jde o detektivku, ale nevyřeší nic. Paní svědkyně si není jistá chlapcem, ale odříká SPZ bez jediné chyby. Lékařka se dívá pod obvaz, a chválí si, žádné známky infekce. Který lékař by bez rukavic a sterilních nástrojů lezl do operační rány? Asi aby tam tu infekci zanesla, tou svou šikovnou ručkou.
Rozčiluje mě, když někdo píše o věcech, o kterých nic neví, když se někdo snaží napsat detektivku a neví pak, co s tím. Rozhovory o pindícich a velikosti poprsí mě vytáčejí doběla.
Rozhovory policistů, ty se máš, ty budeš jenom pitvat mrtvýho, my se s tím musíme zaobírat dále, mě nutí knihu zahodit.
Rozhovory puberťáků typu škola je průda a mám megahustý... cokoliv, vole, čum, to už je opravdu nesnesitelné.
Nevím, proč jsem si ji opět půjčila, asi abych mohla napsat nelichotivý komentář. Jsem zřejmě bestie, jako většina hrdinek autorky, jen nemám jejich sexy proporce, majetek, kariéru ani IQ. Asi žárlím :-))


Ív688
09.08.2023 3 z 5

Právě jsem knihu dočetla a tak ve mně ještě víří čerstvé dojmy z příběhu, Viktorie mi připadala nepochopitelná, nejdřív jak žula a na konci se stane něco, co ji dožene a přehodnotí díky otřesnému zážitku svůj dosavadní život, možná se zázraky dějí, škoda že stejným zážitkem musel projít i její syn, myslím, že by asi oba dva potřebovali nejmíň psychologa...jinak příběhu nechybělo napětí, v závěru spád a konec dobrý všechno dobré a já si určitě si ještě nějakou knihu od autorky přečtu, léto ještě nekončí...

veronika9761
20.07.2023 4 z 5

M. Harasimovou mam zarazenou jako autorku neprilis dobrych divcich romanu, ktere jsem cetla pred spoustou let. Ale tahle knizka teda poradne prekvapila. Fakt prima cteni.

orinka3
06.07.2023 1 z 5

Nenáročná četba, která nenamáhá mozek a je pro horké dny jako dělaná. První kniha této autorky a musela jsem se přesvědčovat, že to opravdu není Magda Váňová, nýbrž Markéta Harasimová. Napínavé to moc není, většinou se román zabývá vnitřními psychologickými pochody té paní doktorky Veroniky. Pochody, kterých je bohužel tolik, až je to otravné. Že v dětství citově strádala - dejme tomu - ale proč to číst tolikrát? Jsou to takové babské tlachy stále se opakující a utlačující to, co by mělo být podstatné: detektivku. Paní Harasimovou a její rádoby detektivku o paní doktorce na plastické chirurgii se zaťatými zuby dočtu, ale víckrát se po ní pídit nebudu. Je to nuda.

marwinmh
24.05.2023 4 z 5

První kniha od této autorky mě po obsahové stránce docela zaujala, narozdíl od hlavní hrdinky, která mi nebyla zcela po chuti. Každopádně dějovou linku hodnotím kladně a když bude příležitost sáhnout po další knize této autorky, ráda to udělám.

petulik330
10.03.2023

Opět po delší době kniha od české autorky a opět jsem nešlápla vedle.
Autorka opět namíchala zajímavý koktejl plný napětí, detektivní zápletka s milostnou linkou.
Důvod vraždy byl starý jako samo lidstvo. Čl se týče pachatele... Autorka pachatele zasadí do blízkosti hlavních postav. Za tím to vždy tak bylo. To je jediné mínus.

konicekbily
08.06.2022 3 z 5

Druhá kniha od autorky. Příjemná odpočinková četba, psychologický s detektivní zápletkou se závěrečnou napínavou scénou - vše namícháno s červenou knihovnou. Zápletka byla již mnohokrát využita zahraničními autorkami - zde není nic nového.

Ivetaa
14.05.2022 5 z 5

Knihy z lékařského prostředí mě prostě baví, ať se jedná o děj odehrávající se u nás, nebo v cizině.

Evka27
19.04.2022 3 z 5

Toto už je čtvrtá kniha, kterou jsem od MH četla, ale nějak jí stále nemůžu přijít na chuť, není to prostě ono. Každopádně dočíst se dá.

Val
11.03.2022 5 z 5

Lékařka Viktorie staví kariéru na první místo. Je pro ni důležitější než vlastní syn . Přijde ovšem chvíle, kdy Viktorie zjistí, že se její priority značně změnily . Příjemná, uvěřitelné česká detektivka .

Jenny46
08.02.2022 4 z 5

Tohle je zrovna tip knihy, která sedne podle nálady...
Lékařské prostředí mám ráda a autorce se příběh povedl, čtivý, napínavý.

knihomolka1197
01.10.2021 5 z 5

Nemohu jinak, než dát plný počet hvězdiček. Kniha je čtivá a napínavá, moc se mi líbila. Vraha jsem ale neuhodla.

bábuška
22.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Zajímavě napsaný příběh lékařky, která svůj osobní život podřídila kariéře. I v jejím osamělém životě se vyskytne muž který ji zaujme, ovšem jaké je její rozčarování, když zjistí jeho pravou tvář. Nemá zábrany připravit o život její dva kolegy, neštítí se únosu jejího synka, pronásledování jí samé v noci na opuštěné silnici. Ani policii se nedaří případy pospojit a dovést k rozluštění. A za vším stojí lidská chtivost po majetku, ani samotné Viktorii nepřijde na mysl, že někdo kvůli chtivosti jejích zděděných financí po rodičích dokáže připravit o život nevinné lidi, jen proto, aby ji samotnou pomalu začínal děsit a dovést svůj plán do konce. Ovšem dobrý konec vše vyřeší a Viktorie si uvědomí, že láska k dítěti je víc, než úspěch v kariéře. Velice pěkně napsaná kniha,

katynka78
20.09.2021 4 z 5

Mám lékařské prostředí ve filmech a knihách velice ráda a co se týče žánru, tak se nevyhýbám jak romantickému, tak thrilerovému zpracování.
Tato knížka mi byla doporučena a ani nevím proč, neváhala jsem a rovnou si ji koupila.
Nešla jsem do knihovny, ale rovnou ji mám doma a vůbec nelituju!
Je úžasné číst detektivku z českého prostředí, tak nějak vám to víc ladí, líp se dovedete vžít do postav, protože hlavně si zapamatujete jejich jména a neplete se vám to.
Bylo to velmi čtivé, napínavé, osobně jsem motiv ani vraha neodhalila a jen jsem koukala a nevěřila vlastním očím, co to čtu.
Velmi dobré, opravdu. Doporučuju.

KnihomolkaEva
17.09.2021 4 z 5

Kniha mě celkem bavila, i když vraha jsem odhalila rychle.

Pajina68
10.09.2021 5 z 5

Knížka se mi líbila. Byla vážně zajímavá, i když jsem tak nějak brzy začínala tušit, jak to asi přibližně všechno je. Těším se na další knihy této autorky.

josska
09.09.2021 4 z 5

Spisovatelku hodně čtu,každá kniha je trochu jiná, lekářské prostředí mám ráda,bylo to napínavé,vraha jsem neodhadla,celkem se mě to líbilo....a rozuzlení,,,těším se na další knihy autorky,,

Kerberos
09.08.2021 4 z 5

Detektivka z lékařského prostředí, příběh ženy, která vše podřídí kariéře a neber ohled na dítě a bývalého manžela.Podezřelých je víc a jde jí o život,nakonec se ukáže,že není až tak necitelná a nad věcí...

Zorka
21.03.2021 2 z 5

Už dlouho jsem nečetla knihu, která by byla psaná tak nepřirozeně šroubovaně. O to smutnější, že se nejedná o překlad, ale originál české autorky. Určitě bych se obešla bez popisů typu “oblékla si bílé džíny a hedvábnou halenku” i bez rádoby sexuálních scén, které byly popisovány naprosto stejne - něco ve stylu “sundala si bílé džíny a hedvábnou halenku a cítila se nažhavená”. Tento typ literatury není bohužel můj šálek kávy. Za mě zklamání.