Dobyvatel z Normandie

Dobyvatel z Normandie https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20040/bmid_dobyvatel-z-normandie-c6A-20040.jpg 4 34 3

Historický milostný román odehrávající se na počátku 11. století v Anglii a Normandii. Děj románu se odehrává v průběhu více než dvaceti let. Hlavní hrdinka Ailith přichází záhy nejen o dítě, ale v bojích mezi Angličany a Normany i o svého manžela. Z rukou smrti ji zachrání udatný Rolf de Brize. Vznikne mezi nimi osudová láska, která jim však nepřinese životní štěstí...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The conquest , 1996


více info...

Přidat komentář

mariva
20.08.2023 4 z 5

Román plný historie i lásky, tragických osudů i šťastných okamžiků. Trochu pomaleji vyprávěný životní příběh matky a dcery se mi líbil hlavně tím, že se odehrává v oblastech, které mám ráda.

georginaa
08.11.2020 3 z 5

Každá kniha nemůže být sladká s dobrým koncem. V tomto příběhu je plno životních překážek, smutných zkušeností ale stále je nějaká naděje. Naděje na novou lásku, na konec únavných bojů, na lepší život, naděje je v každém z nás.


kackajh
11.04.2017 4 z 5

Smutný příběh, plný trápení, neřekla bych, že ani Juliita došla štěstí, kdoví jak to bylo dál, nakonec Rolf a Ailith byli taky v jedné etapě života šťastní. Jsem z tvorby této autory v rozpacích. Když začnu číst, tak nedokážu knihu odložit, téma jejích příběhů je zajímavé, ale asi je to zpracováním, že si z knihy na zadek nesednu a jsem ráda, že jsem došla na konec. Kniha je výpravná, obsahuje velkou etapu života, přesto chybí tam i náznak vášně, nebo jak to nazvat, prostě odvyprávěný příběh prost emocí.