Rovnice lásky

Rovnice lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500942/bmid_rovnice-lasky-77X-500942.jpg 4 238 49

Jessica Davisová je brilantní analytička s pevnou vírou v čísla a statistiky, ale taky svobodná matka se sedmiletou dcerkou, žena, kterou otec jejího dítěte opustil, protože nebyl připravený na rodičovství, a dcera s neznámým otcem a matkou alkoholičkou, která ji v šesti letech nechala v péči prarodičů a objeví se, jen když potřebuje peníze. Není tedy divu, že hledání partnera je pro Jess nepoměrně obtížnější, než ty nejsložitější výpočty. Ale jen do chvíle, než se společně se svou nejlepší kamarádkou Fizzy odváží oslovit tajemného neznámého, na první pohled odtažitého a povýšeného doktora Rivera Penu. Z Rivera se vyklube spolumajitel ambiciózní biotechnologické společnosti hledající pomocí testů DNA ideální partnery a navíc ­— poté, co se Jess v návalu zoufalství po jedné z dalších neúspěšných schůzek naslepo rozhodne test podstoupit — také její spřízněná duše s do té doby nevídaným skóre devadesát osm. Ohromená Jess výsledkům odmítá věřit, protože River rozhodně nepůsobí jako muž, s nímž by měla šťastně strávit zbytek života…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Soulmate Equation , 2021


více info...

Přidat komentář

lusitta05
11.03.2024 3 z 5

Žiadny zázrak,ale čítať sa to dalo. Nič nezabudnuteľné som ani nečakala podľa hodnotení.

Ewe291
24.02.2024 1 z 5

Stale si kladiem otazku "Co to bolo?!" A stale nemam odpoved. Stracala som sa v celej knihe akoby sa odtial stratili vety a dolezite casti a strasne som sa nudila. Stale som cakala na to povestne "nieco" a to neprislo a nezachranilo knihu nic. Takze za mna nie


Lofda
20.01.2024 2 z 5

Knihy těchto autorek mě obvykle nezklamaly, takže asi jsem měla přílišná očekávání?? Já nevím, chybělo mi tentokrát to Něco.. Ve výsledku byla nejlepší babi s dědou a kamarádka Fizzy. Malá Juno samozřejmě taktéž, mám tyhle dětské postavy v romantických příbězích ráda, většinou je provází ty nejmilejší a nejvtipnější okamžiky. Ale na vyšší hodnocení je to prostě málo. Tak třeba příště ;-)

Nattali.ka
06.01.2024 3 z 5

Pohodová oddychovka s jasným koncem, docela originální myšlenka ale příběh je velmi nereálný. Kniha na jeden víkend, neurazí, jedinné co mi vadilo bylo vykání hlavních hrdinů ačkoli už spolu randili, působilo to na mě dost rušivě.

Magdyla.8
20.12.2023 3 z 5

Rovnice lásky začala velmi slibně. Později příběh bohužel spadl do zajetých kolejích, kdy se řešila pouze láska a rychlé vzplanutí emocí, které jsem teda u Rivera moc nebaštila. Jeho chování bylo nepředvídatelné a nedůvěryhodné. Určitě se pustím i do pokračování kamarádky Fizzy.

Ellkao
18.12.2023 4 z 5

Milý, romantický příběh a sympatické postavy. Oddechové čtení.

zdenaR
04.09.2023 3 z 5

Poněkud moderní červená knihovna, ale čte se dobře.
Příjemná oddechovka.

JanickaP
30.08.2023 5 z 5

Za me je to povedeny klidny milostny pribeh. Jess byla skvělá maminka a vnucka. V roli přítelkyně byla takova neohrabana,celkove se zamilovala opravdu rychle, i kdyz asi v tom hralo velkou roli cislo v jakem se s Riverem shodovali. River byl za me takovy normalni - necekejte nejake extra popisovani, jak dokonaly byl...tim se autorka moc nezdrzovala. Mel rad Juno, coz mi bylo sympaticke, byl starostlivy a ohleduplny. Kniha ma za me originalni namet, setkate se tu se slovy, ktere bezne neslychate/nectete. Ja musela i googlit :D. Takze celkove shruji se vzdvizenym palcem a plnym poctem hvezd.

simaja
28.08.2023 4 z 5

Knížku jsem přečetla v rámci čtenářské výzvy a i přes to, že nejsem velký fanoušek žánru, tak jsem se dobře bavila a čtení si užila. Takže doporučuji!

Rapeh
26.08.2023 4 z 5

Kniha byla překvapením od autorky serie Božský. Hlavní hrdinka samostatná žena, která neočekává že jí chlap spasí.

petusska01
27.07.2023 4 z 5

Za mňa plný počet. Christinu mám rada, aj keď niektoré jej príbehy sú úplná bomba a niektoré len malá zápalka, teoreticky hypoteticky realisticky nie je možné byť sklamaná a príbeh nedočítať. Tu som si Jess obľúbila, aj keď úplný fanúšik som nebola - bola taká žena pri zemi, trochu bojazlivá ale predsa len to bola matka, strachujúca sa o peniaze lebo najväčšou prioritou bola rodina a dieťa. Beriem! River bol viac menej nudný ale príjemný, milý, nežný a spoľahlivý, čož je popri všetkých tých badboys v iných knihách asi už rarita, ale akého iného chlapa teda spárovať so zúfalou a unavenou single matkou? Takže hlavné postavy samo o sebe akoby nič moc, nezaujímavé, ale potom prídu okolnosti!! Starý rodičia a dedko!! Bláznivá kamoška, kaviareň, zaujímavá zoznamka a nejaká tá zápletka a podvodníci v práci. A samozrejme rozuzlenie a koniec! Môže byť! Treba už len more, piesok, kokteil do ruky a oddych zaručený!

Airelle
04.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Ke knize jsem se dostala v rámci společného čtení s @adule.books. Normálně bych se ke knize asi nedostala, a byla by to škoda. Kniha se mi velmi líbila, byla romantická, čtivá, postavy nebyly černobílé, což já vždycky ocením.

Jessica měla od začátku můj obdiv, vychovávat sama dceru a být samoživitelka, není jednoduché a ona si ani nepostěžovala, což není obvyklé. River Pena mě tedy od začátku rozčiloval, a jeho charakterový posun, mě ve finále bavil úplně nejvíc.

Evaho73
23.05.2023 2 z 5

Celkom zaujímavý námet, ale nemal dostatočne využitý potenciál. Hlavné postavy boli na mňa charakterovo nevýrazné a nedokázali si upútať moju pozornosť. Takisto dej bol na mnohých miestach až príliš stoický a miestami som sa nudila...
Čítala som už lepšie knihy z tohto žánru.

EvikU.
02.05.2023 3 z 5

Rovnice lásky je taková milá oddechovka. Neurazí, nenadchne. Na začátku mi přišla i celkem vtipná. Úsměvná. Ale byli momenty, které mi v knize vadili. Už spolu chodili a stále si vykali. 

Kniha se četla celkem dobře, ale mě tam něco chybělo. Něco co by mě strašně chytlo. Já nevím, ani jak to vyjádřit. Ale něco navíc, co jiné romantické knihy nemají. 

Co mi vadilo asi nejvíc, tak to, že hlavního hrdinu Rivera Jess vůbec nepřitahovala, ale jakmile jim DNA test určil velkou shodu, tak byla najednou neodolatelná. 

U knihy jsem si odpočinula, ale žádná pecka to nebyla. 

Dela90
28.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Jessica je analytička, ale také svobodná matka. Má skvělou kamarádku Fizzy. Společně se odhodlají oslovit Amerikána, který navštěvuje stejnou kavárnu jako oni. Následně jsou vtaženi do Biotechnické společnosti, která zkoumá DNA a podle toho hledá lidem správnou polovičku. Jess to nejdřív nechce ani zkoušet, ale pak ji okolnosti přinutí poslat plivanec" do laboratoře. Jaké to překvapení, když následně zjišťuje, že jí tu spřízněnou duši opravdu našli a navíc jejich skóre je 98 procent. A co víc, její spřízněná duše je právě Amerikán. Padnou si do noty? Nebo se láska nemá řídit vědou?

Velmi milé překvapení. Po docela fiasku s Nelíbánky, které jsem od téhle dvojice četla, tohle bylo vážně dobré. Mělo to své mouchy o tom žádná. Ale byl to takový milý příběh dvou lidí, které svedla dohromady DNA, náhoda a nakonec i chemie.

River, z povýšeného doktora Peňi, který o Jess prohlásil, že je průměrná, se stal docela fajn chlap. Moje srdce si získal, když se postaral o dceru Jess a pak ta tvrdá slupka už jen padala stále dolů a dolů, až z něho byl nakonec fajn chlap. Sice se mohl v jedné situaci zachovat jinak a lépe (nebudu spoilerovat), ale tak nemůže to být sluníčkový pořád, že?

Na pozadí vidíme příběh Jess a její matky alkoholičky. Taky krásný vztah, který má se svými prarodiči a v neposlední řadě přátelství s Fizzy, která byla naprosto trhlá, ale úplně ta správná krevní skupina pro Jess.

Ze začátku knihy jsem se docela nasmála
Jenže když s ním mluvím, mám pocit, jako bych si povídala s nabručeným robotem.
Vím, že se nejlíp cítíte v roli kartonového panáka, ale jak vás mám poznat, když se mnou nebudete mluvit.

Nedokážu si představit, že bych do něčeho podobného šla.

Čísla neznají naši minulost, nedokážou předpovědět, co nás láká a co nás děsí. Rozhodnout se musíme sami, protože algoritmus za nás nic nevyřeší.

Protože vždycky záleží především na tom, čemu člověk věří a jak moc je ochotný do svého vztahu nebo čehokoliv jiného investovat.

Za mě moc pěkná romantická knížka s nábojem a docela povedeným příběhem.
Určitě ještě brzy sáhnu i po další knize od této dvojice.

ardeas
10.04.2023 2 z 5

Za nápad veľké plus. Za rozprávača...? tak to je otázka...Keby sa dalo, napisem sem smajlika s 3 opicami, co sa chyta za uši, oci i pusu.
Prvých 100 stran som este čítala knihu poctivo. Potom som už ale naozaj nemohla, pretoze ma to podanie tak znechucovalo, dočítala som prakticky knihu v dialogoch a zvysok stranok len prebehla ocami.
Keby bol aspon ten rozprávač neutrálny a dal nám objektívny pohlad na všetko, aj na Rivera, asi by som to prekusla, no takto to bolo velmi ploché a neosobné. Keby to napisala autorka v 1.osobe,malo by to lepší drive. A týmto pádom kniha u mna dost spadla "na hubu".
Dokonalo to vystihla jitka_dankova nižšie v komentari.

wielka
08.04.2023 4 z 5

Seria Bozsky, ci Vasnivy sposobila, ze si na nieco z tychto knih pamatam. Z ich samostatnych knih si nepamatam nic. Neviem, preco autorky zmenili svoj styl... mozno chceli pisat serioznejsie? Neviem. V kazdom pripade Rovnica lasky je napadita, aj by som napisala, ze prinasa nieco nove, resp. novu temu, ale velmi podobna bola v Pravidlach dohadzovacov. Nie je to zla kniha, ale nieco tomu chyba. Potesilo by ma, keby bola pisala z pohladu obidvoch hlavnych hrdinov v ja-forme, pretoze fakt by som chcela vediet, co sa tomu vaznemu Amerikanovi odohravalo v hlave :-)

Kristy.Seb
05.04.2023 4 z 5

S novým poznáním je problém, že nikdy nepřichází ve vhodnou dobu.

Svou budoucnost nosíte v sobě.

Když člověk vidí příležitost, rozhodně by po ní měl skočit.

Statistika neříká, co se stane, ale jen co by se mohlo stát.

Osud může být věcí osobní volby. Protože vždycky záleží především na tom, čemu člověk věří a jak moc je ochotný do svého vztahu nebo čehokoli jiného investovat.

Čtivá příjemná jednohubka. Líbilo se mi, že to nebylo přitažené za vlasy.

Kenan
04.04.2023 5 z 5

Za mně zdařilá romantika, zasazená do vědeckého prostředí. Jessca chodí se svou kamarádkou Fizz každý den do kavárny. Na minutu přesně se tam také objevuje záhadný muž, který je sice pohledný, ale naprostý morous, který s nikým nemluví. Odvážnější Fizz jej osloví a zjistí, že je vědec pracující na seznamce založené na hledání spřízněné duše pomocí DNA. Jessica je analytička, zaměřená spíš na jasná čísla, než na víru v opravdovou lásku. Všichni ale víme, jak to dopadne. Už jednou jsem se s motivem hledání lásky pomocí DNA v knize setkala, ale tahle se mi líbila mnohem víc. Postavy Jess,matky roztomilé holčičky, spisovatelky Fizzy i doktora Rivera si mně získaly. Příběh se nevyhne ani jedné vyhrocené situaci, o které nemohu nic prozradit. Mohu jen knihu doporučit.

kveta2613
03.04.2023 5 z 5

Krásná oddechovka, méně erotiky ale plno jiskření :)
Netradiční námět