Vidět Delfy a zemřít

Vidět Delfy a zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75152/bmid_videt-delfy-a-zemrit-6vS-75152.jpg 4 42 9

Marcus Didius Falco série

< 17. díl >

Císařský Řím ožívá… V dalším detektivním příběhu ze starověkého Říma se Falco s manželkou Helenou vydávají na cesty. Zájezdy za krásami a památkami Řecka byly mezi římskou smetánkou oblíbené už před dvěma tisíci lety. Falconova dovolená je však ryze pracovní. Nekalé praktiky cestovních kanceláří a především nevysvětlená úmrtí mladých žen ve vyhledávaných řeckých destinacích jsou hlavním důvodem, proč Falco zavítá do Olympie, Korintu, Delf a Athén. Vidět Delfy a zemřít by nemělo platit doslovně. Další příběh z řady vtipných antických detektivek, v nichž ožívá každodenní Řím po roce 70. A protože je Marcus Didius Falco nepokojná duše, informátor pracující často v císařských službách a řešící pestrou škálu zločinů, čtenář se ani chvilku nenudí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

See Delphi and Die , 2005


více info...

Přidat komentář

macrelka
16.08.2023 3 z 5

Ale jo, vtipný, zamotaný, historicky zajímavý.. A ten konec........... :-o

hanzmb
26.05.2023 4 z 5

Jedna z těch povedenějších autorčiných knih, i když kupodivu není z Říma. Především ta část o olympijských hrách pobaví a přinese zcela jiný pohled, než jaký by čtenář čekal. To samé platí i o provozování věštíren. Těch informací by mohlo být i víc na úkor všelijakých rozvláčných popisů postupu vyšetřování. naštěstí to tentokrát vše zachrání perfektně vygradovaný závěr.


lampernaqui
30.11.2018 4 z 5

Už je to docela dost let, kdy jsem si přečetl nějaký román o Falcovi, takže jsem se logicky bál, jestli si vybavím důležité postavy a jestli mě to bude stále bavit. Uff, vše je v pořádku. Knížka je zábavná a ačkoliv děj a pátrání plyne hodně pomalu, stejně se nebudete nudit, protože hlavní postava a členové jeho skupiny Vás prostě nenechají na pokoji. Turismus v dobách starého Říma to holt neměl jednoduché, zvláště když někteří zákazníci padali jako mouchy.

soukroma
24.11.2016 5 z 5

Skvělé: podle mého asi nejsvěžejší (až na závěrečnou výjimku), nejživější a nejzajímavější ze série. Objevovat starověké Řecko (zejména Olympii, Korint, Athény) v prvním století našeho letopočtu je úplná lahůdka. Zejména s cestovkou (vězte že komplexně vzato bylo ještě hůř než dnes)...
Autorka prokládá děj citáty z nejstaršího průvodce vůbec - Pausániovy Cesty po Řecku.

MarkétaLore
11.02.2016 4 z 5

Tak dobře napsaná postava , jako je Markus Didius Falko, celým srdcem říman, republikán, zodpovědný otec a i po letech stále zamilovaný mažel(to mě už začalo trochu vadit), tak vtipný, sarkastický soukromý detektiv. Plnohodnotný člen společnosti, a přece jdoucí vlastní cestou. člověk s nohama na zemi a hlavou v oblacích, tak ten by si zasloužil rozhodně lepší detektivní příběh než takto sračkoidně zakončený průměr.

renefer
10.04.2015 4 z 5

Falco jede do Řecka zkontrolovat Helenina bratra a při té příležitosti pátrá po vrahovi klientů jedné cestovky. V tomto díle tedy podrobně poznáme starověké Řecko i systém cestovních kanceláří starověku.

Pet007
07.10.2014 5 z 5

Úžasná kniha. Jsem moc ráda, že jsem se k Falcovi, Heleně a jejich rodině vrátila. Jejich putování po Řecku bylo inspirující. Pátrání bylo napínavé, pravda byla odhalena a závěr byl velmi překvapivý.

lenkaknel
03.01.2014 5 z 5

Asi přejdu na vegetariánskou stravu...ne, vážně. Ten konec mi přišel trochu absurdní (na druhou stranu se divím, že jsem to vlastně nečekala).

cori
18.06.2013 4 z 5

Falco tentokrát vyráží za krásami Řecka, aby zjistil, kdo vraždí klienty cestovní kanceláře Sedm divů. Největší vzrůšo zažije v Olympii při zápase se šampiónem a také ho čeká návštěva orákula. Autorka se zaměřila na přiblížení řeckých památek, zápletka je taková nic moc. Chyběly mi přestřelky s Petroniem, který zůstal v Římě.