Stroj času zn. Hollywood

Stroj času zn. Hollywood https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28327/stroj-casu-zn-hollywood-28327.jpg 3 25 4

Filmovou společnost Climactic Studios může před krachem zachránit jedině kasovní trhák – a tím má být velkofilm o objevení Ameriky vikingy. Díky stroji času se dá natočit rovnou v 11. století, rychle, a především levně. Problémy začínají, když se hlavní představitel zraní a musí ho nahradit viking Ottar. Za láhev Jacka Danielse denně…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Technicolor Time Machine , 1961


více info...

Přidat komentář

Terva
09.09.2022 5 z 5

„A co se stane, když toho vikinga,
kterého mají zavřeného dole,
vyčmuchá policie?
Může ho obvinit z únosu člověka,
který je už skoro tisíc let mrtev?“

„Nemohl byste tomu říkat nějak jinak než experiment?“

Hele, je to klasické béčko. Spousty nelogických věcí, šňůra situací, kterým by normální, vzdělaný člověk nemohl věřit, ale je to sranda. Připočtu-li paradoxy v cestování časem, které ve sledu událostí, vznikají, a situace, které poté následují – já se prostě smál. Vůbec jsem netušil, že Harry Harrison dokázal napsat nějakou veselou, akční knihu. A ejhle. Tady je.

Malá ochutnávka:
„Deset minut to bylo pro tebe, L. M.“ namítl Barney, „pro nás to ale byly hodiny. Stroj funguje, jak má, takže tu první a největší překážku máme za sebou. Víme teď, že vremeatron profesora Hewetta pracuje ještě líp, než jsme doufaly. Můžeme sbalit celej filmařskej štáb, odvézt ho do minulosti a natočit tam přesnej, realistickej, úspornej, kvalitní, celovečerní a širokoúhlej historickej film“.

Knihu jsem dostal zdarma. Objednal jsem si u jednoho antikvariátu asi patnáct knih a dostal jsem na výběr z několika desítek knih, zdarma, jako poděkování za nákup. Když jsem viděl nápis Stroj času zn. Hollywood, chvilku jsem váhal. Jenže, cestování časem já žeru a tak jsem neodolal. A jsem tomu rád. Příběh je plný akce, paradoxů, srandy a lásky. Nejlepší postavou v tomto knižním filmu je Gudrid (kterou hraje Slythej Toveová). To je naprosto pohodová postava a vedle vikinga Ottara jí to sluší.

Citát: Jediný, co se v tomhle filmu zatím vyvíjí podle plánu, je rozpočet.

ludek.n
21.07.2021 3 z 5

Harrisonova postarší sci-fi legrácka Stroj času zn. Hollywood má všechny atributy „pokleslé“ literatury, přesto dokáže zaujmout a přivlastnit si váš čas. Je to svižné, jednoduché a veselé vyprávění, které si na nic nehraje a ani náhodou nesměřuje k nějakým závažným sdělením, kterými by bylo třeba lámat si hlavu. Harrisonovo dílko je čistá zábava a na jako takové je nutno na něj nahlížet. Otázku světového míru a údělu lidstva tady nehledejte. Pokud si ale libujete v časových paradoxech, podaných lehce humornou formou a s nadhledem Harrisonovi vlastním, je tato kniha bezpochyby pro vás. Humor je na rozdíl od některých jiných knih tohoto autora dávkován s mírou a určitou zdrženlivostí, takže příběh nepůsobí jako nějaká zběsilá hollywoodská groteska, přestože k ní svým námětem míří. Děj je - pokud se to dá o cestování časem tam a zpátky říci - přímočarý, psychosondy do myslí postav se nekonají, dialogy jsou až dětinsky prostinké a ani na filozofování o podstatě světa tu není místo, nezbývá tedy než si užít natáčení „Vikinského Kolumba“ v 11. století tak, jak nám ho pan Harrison předkládá.


MorriconeTheGod
18.11.2017 odpad!

Ty voe...ten Harrison je opravdu guma první kategorie. A přitom to mohlo být i vtipné (celkem zajímavý námět), kdyby to nebylo tak ubohé.

KAREL6725
16.11.2017 4 z 5

Překvapení nečekal jsem, že k téhle knize ještě nikdo nenapsal komentář. Tahle kniha stojí určitě za přečtení, nasmál jsem se u ní jak u knížek pana Pratchetta. Filmové studio natáčí film hlavní představitel se zraní a celé studio je před krachem. Díky stroji času najmou skutečného Vikinga Ottara který ochotný účinkovat ve filmu za láhev Jacka Danielse denně . Jak to dopadne s filmem , se studiem, i s Ottarem se dozvíte v téhle skvělé knize. Doporučuji, jako jednohubka na pošmourné odpoledne , skvělá volba.

Autorovy další knížky

Harry Harrison
americká, 1925 - 2012
1995  87%Na západ od ráje
2001  88%Kladivo a kříž
1991  82%Druhá planeta smrti
1995  77%Ocelová krysa
1999  84%Zima v ráji

Kniha Stroj času zn. Hollywood je v

Přečtených33x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x