Digitální fotografie polopatě

Digitální fotografie polopatě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331766/bmid_digitalni-fotografie-polopate-bJK-331766.jpg 4 17 5

Kniha Digitální fotografie polopatě se v pěti oddílech zaměřuje na nejčastější praktické problémy čtenářů. První oddíl je věnován naprostým začátečníkům. Autor staví na deseti nejdůležitějších pojmech a deset pojmů, to skutečně dokáže zvládnout každý. S touto "výbavou znalostí" učí čtenáře zvládat základní fotografické techniky a pomáhá při prvních krocích s fotoaparátem v terénu. Pokročilejším čtenářům je určeno padesát kapitol druhého oddílu. Ten je věnován nejdůležitějším funkcím digitálního fotoaparátu a jejichž použití v praxi. Ze své bohaté praxe autor zná nejzáludnější úskalí, o něž mnohdy troskotají fotografické pokusy - a radí, jak se jim vyhnout. Digitální fotografie je zajímavá i po technické stránce. Jak to všechno funguje? Na tuto otázku odpovídá padesát kapitol třetího oddílu, věnovaného pohledu dovnitř. Ani tady není třeba se obávat technických složitostí.Výstižný a mnohdy i vtipný text pomáhá v základní orientaci a v důsledcích i ve fotografické praxi. Čtvrtý oddíl je věnován archivaci snímků a jejich úpravě na počítači. Výklad je směrován na snadno dostupné editační softwary, v každém případě na česky lokalizované aplikace. V těchto padesáti kapitolách jsou popsané základní postupy, které pomáhají zlepšovat obrázky - anebo dokonce zachraňovat zdánlivě beznadějné případy. Poslední, pátý oddíl je zaměřen na nejčastější praktické fotografické problémy běžných fotoamatérů. Dozvíte se například jak na fotografování dění, svateb nebo třeba na fotografování v krajině. Digitální fotografie polopatě je snadno přístupné, laskavě psané čtení pro každého, kdo si přeje poznat a zvládnout svůj fotoaparát.... celý text

Přidat komentář

martina9822
24.11.2018 5 z 5

Výborně napsaný fotografický manuál, který není úplně manuálem. Takřka bible pro začátečníka s fotoaparátem, funkční rádce i pro pokročilejší fotografy. Doporučuji každému, kdo obcuje s fotoaparátem :)

Adelajda_4
14.07.2017 5 z 5

Kniha je psána velice čtivě, přečtenou ji máte hned, ale důležité je u toho trénovat a zkoušet si kompozice přímo s foťákem. Fajn věc, která mi toho, jako absolutnímu začátečníkovi, dost dala.


cathyblack
18.01.2016 5 z 5

Kniha zajímavým způsobem zpracovává téma fotografie, to co má být foceno a jakým způsobem. Nevěnuje se moc technice, což je milé.

cathyblack
12.01.2016 5 z 5

Kniha je naprosto úžasně napsaná, čtivá a láduje čtenáře hromadou zajímavých informací. Doporučuji všem fotografům, kteří už ovládli svůj fotoaparát a nyní hledají motiv.... :-) Také ji nosím každý den s sebou, doufaje, že budu mít čas do ní nahlednout. Bohužel, zatím se mi nepodařilo najít chvilku.

Sussanah
17.01.2012

Knihu mám neustále po ruce a když si s něčím nevím rady, vždycky tam najdu, jak na to =)