Primární důvěra - úhel pohledu

Primární důvěra - úhel pohledu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410195/bmid_primarni-duvera-uhel-pohledu-8Sf-410195.jpg 5 220 76

Detektiv Miko Syrový se po zatčení svého nejbližšího kolegy a přítele ocitá sám uprostřed bouře. Ještě těžší, než najít skulinu v neprůstřelných důkazech, je připustit si, že by se mohly zakládat na pravdě. Každým svým krokem totiž jen odkrývá další nepříjemná tajemství a pozůstatky minulosti. Když už se však Miko pomalu začíná smiřovat s neodvratným, díky podivnému telefonátu od neznámého muže pochopí, že k poznání skutečnosti někdy stačí jen změnit úhel pohledu.... celý text

Přidat komentář

hana1039
21.03.2024 5 z 5

Audiokniha:
Nóó,tak takový konec jsem nečekala...jeden v nemocnici a druhý ??? Další řada by fakt bodla co nejdříve...

VerczaV
21.02.2024 5 z 5

Audiokniha:
Už si nedovedu představit, že knihy čtu. Výběr interpretů je skvělý. Do příběhu vás vtáhnou.


hnusák
26.11.2023 5 z 5

Tak to tedy byla famózní jízda, napětí gradovalo každou další kapitolou, v duchu jsem měl zatnuté palce na rukou, aby to dopadlo tak, jak jsem si představoval, že by to mělo dopadnout... no, život se chová ale jinak. Ale i tak, na konci zůstaly nedořečené odpovědi, to nemám rád, tak snad se někdy dovím, jak to vlastně bylo. Dávám zasloužených 5 hvězd

evelýny
15.11.2023 5 z 5

,,Částečný neúspěch je někdy taky úspěch. Záleží na úhlu pohledu."

Alkoholové opojení, patlání se v minulosti, sebelítost všudypřítomná. Přesto mě příběhy s Mikulášem Syrovým vždy pobaví ironickým humorem, ohromí detailní analýzou pocitů a úvah, překvapí logickým myšlením i neočekávaným závěrem, potěší silnou empatií a kolegialitou.
Komentář píšu s odstupem několika dní. O čem že to vlastně bylo...?
Už vím. Tentokrát byl ve velkém průseru Tony, Mikův parťák.
A Miko Syrový je parťák za všechny prachy.

Bohužel momentálně přemýšlím, zda delirium tremens hrozí mně nebo Mikovi....

To záleží na úhlu pohledu.

P.S.: ,,Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt. Cokoli vidíme, je úhel pohledu, nikoli pravda.“
(Marcus Aurelius)

Audiokniha: v sérii paralelně s vysokým napětím čtou Martin Preiss, Libor Hruška, Jitka Ježková.

Nuttelka
15.10.2023 5 z 5

(SPOILER) (Audiokniha)
Závěr knihy jsem skoro nerozdýchala, s tím jsem se smířit v žádném případě nechtěla... jakou radost jsem měla, že se chystá s Mikem 2. série, moje srdce se zase zacelilo :-) Ale teda, tato část byla opravdu o nervy, Miko se rval za Tonyho jako kůň, až jsem si říkala, že Tony na svou obhajobu vlastně nic nedělá, neříká, nevypovídá.. A musím říct, že pro Mika mi bolí srdce, jak moc bych mu přála trochu toho štěstí v životě.. Moc se těším na další díly!

hanzmb
06.06.2023 4 z 5

Tak tohle je hodně slabé. Počínaje podrazem na čtenáře, kdy normální román o cca 350 stranách rozdělím do 2 dílů, aniž by v tom prvním bylo něco logicky ukončeno. Jen uříznuté stránky. A navíc si jako Češka autor pomáhá místy až trojnásobným opakováním pasáží. Nejspíš aby to natáhl alespoň na těch 200 stran. Potom pár pohádek: studentka týdny nic neřekne a pak vše vysype na požádání. Tak stejně nereálná je i akce v Berlíně. Atd. Závěr před 4 lety mohl být zajímavý. Ale ne dnes, když vím, že přijde další řada.

Dandy1
03.04.2023 3 z 5

Konec mě nenadchl. Ale asi je to tím, že nečtu knihy v pořadí jak vyšly po sobě.

4xbabča
24.03.2023 5 z 5

I druhá část knihy byla napínaná od začátku do samého závěru. Opravdu výborně napsaná skvělá detektivka a moc se těším na další autorovy knihy.

lendinka.k
03.02.2023 5 z 5

Napínavé a dechberoucí. Důstojné zakončení celé série! Myslím, že podle toho, jak je charakter hlavního hrdiny vylíčen a jak se stupňuje tlak na jeho psychiku, absolutně souhlasím, že to celé mohlo takto vygradovat. Jen to pro mě byl docela šok. Celou dobu se bojím o Tonyho, a pak tohle... O to víc mi ale kniha zůstane v srdci. A závěrečná slova písně tomu dodala korunu. Chápu, že poté co mu osud staví do cesty jednu zraňující událost po druhé - všichni jeho kamarádi jsou buď násilně po smrti nebo se ukážou jako zločinci, a to nemluvím o Tereze, pak se v něm už muselo něco zlomit a logicky to k tomu konci směřovalo. Co se mi moc líbilo, že se nenechal odradit, nezaváhal, jako asi jediný věřil, že je Tony nevinný a šel si za tím i přes usvědčující důkazy a neochotu ostatních mu pomoct. Doporučuji číst celou sérii postupně, aby vám to dávalo smysl i po psychologické stránce hlavní postavy. S Mikem se loučíme, ale další autorovy knihy čekají, za což jsem moc ráda.

Disease
01.02.2023 5 z 5

Potvrzení smysluplnosti rozdelení na dva díly: První díl hodně psychologický, tohle byla jedna velká jízda. A finále bylo opravdu GRAND!

Makůvka
20.01.2023 5 z 5

Skvělé ukončení příběhu a napínavé až do poslední stránky. Krůček po krůčku sledujeme Mika, jak rozplétá případ svého parťáka.
Je vidět, že autor se vyzná v policejní práci a v postupech vyšetřování, vše je uvěřitelné a neskonale čtivé. Nechybí tomu napětí ani humor.
Konec otevřený, tak doufám, že se snad zase brzy s Mikulášem potkáme.

Swissman
10.12.2022 5 z 5

Martin Goffa dokázal to, co nedokázal ani Jo Nesbø! Má už deset knih s detektivem, kterýho máte rádi, fandíte mu a stále vás to baví číst. Kniha je fajn, ale já osobně bych příběh do dvou dílů nedělil. A otevřený konec mě baví i štve zároveň.

Johny_H.
13.10.2022 5 z 5

Tak k tomuto mohu napsat jen toto zkrátka výborný počin. Jediné co mě mrzí, že tuto sérii nemohu dát do doporučovaných jelikož jsem si v sobě stanovil, že v případě sériích doporučím všechny a nebo žádnou a to tady bohužel nemohu. Všechny jsou výborné, ale první a sedmí díl sem tam škobrtnou.

Iki1
20.06.2022 5 z 5

Musel jsem hned sáhnout po pokračování předchozí knihy, tak mě děj příběhu vtáhl. Autor tady pokračuje v krasojízdě. Příběh má neuvěřitelný tah na branku. Autorovy nepříliš dlouhé větné celky stupňují napětí okořeněné humorem a vtipem hlavní postavy. Realita je popisována tak, jako bych byl přímým účastníkem. Trochu rozplizlý konec mi příliš nevadil, série přece pokračuje...

Francoa
01.03.2022 4 z 5

Zase výborné čtení.Moc a moc mi to baví a vychutnávám si skoro každou větu.Ale jako vždy konec to zkazí, prostě tam něco schází a proto o jednu hvězdu méně.Jedna kapitola navíc by tomu slušela..

haski
17.08.2021 5 z 5

Je to zase Goffa jak jsem na něj zvyklá. České prostředí, napínavé, vtipné a uvěřitelné. Těším se na další pokračování.

ZuK1
28.07.2021 5 z 5

Výborné!!! Přečteno jedním dechem a když už si člověk myslí, že se konečně dozvídá jak to asi bylo, je najednou všechno úplně jinak ... a ten závěr!
Ještě že už je zveřejněné vydání prvního dílu série Miko Syrový II. Škoda jen, že až v roce 2023 .
Každopádně celou sérii řadím mezi nejlepší, které jsem četla - skvěle napsaná, čtivá, vtipná, uvěřitelná ...

čef
31.05.2021 5 z 5

Pokračuje zde děj z předchozího dílu, něco se zlepší, něco naopak hodně zhorší. Víme, že jsou další díly, takže se přeci jen o život hlavního hrdiny bát nemusíme. Zase je zde přehršel duchaplnosti, vtipu a ožraleckých scén. Také samozřejmě znalost policajtského prostředí a napínavá zápletka. To všechno vás jistě donutí sáhnout po dalším díle, pokud ho ovšem máte v dosahu.

99jana99
09.05.2021 5 z 5

Tak tohle bylo zatím nejlepší od Goffy, pět hvězdiček nestačí. Ani mi nevadí otevřený konec, protože pokud to nedopadlo pro Mika dobře, tak to vědět nechci. Goffa píše čtivě, vtipně,popisuje reálné scény, vůbec nevadí, že není na každé stránce napětí. Zato v každé knížce Miko řídí poté, co se něčeho napil:-(

akcive11
25.04.2021 5 z 5

Druhý díl Primární důvěry a 10.díl příběhu v hlavní roli s detektivem Mikulášem Syrovým. Dvojice detektivů v podání Mika a Tonyho doufám není u konce! Skvělé.
Prosím o další příběhy těchto sympaťáků.

Autorovy další knížky

Martin Goffa
česká, 1973
2020  88%Muž z chatrče
2014  87%Bez těla
2019  84%Přiznat vinu
2013  81%Muž s unavenýma očima
2016  89%Dítě v mlze

Kniha Primární důvěra - úhel pohledu je v

Právě čtených1x
Přečtených276x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených16x
Knihotéce147x
Chystám se číst43x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x