Denník poďobaného upíra

Denník poďobaného upíra https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96789/bmid_dennik-podobaneho-upira-yRS-96789.jpg 3 103 24

Nigel Mullet je absolútne všedný chalan. Až na to, že je upír. Premenili ho v tom najnevhodnejšom veku, mal presne pätnásť. A bude mať pätnásť už naveky, čo znamená stráviť večnosť bojom s akné a s mutovaním. Navyše sa každý pokus zbaliť nejaké dievča skončí trapasom. Už navždy.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Diary of a Wimpy Vampire , 2010


více info...

Přidat komentář

evineckY
13.06.2021 3 z 5

Pěkné a vtipné, opravdu pro mladé do patnácti let :-)

wullcann38
11.03.2021 3 z 5

Upírská verze deníku malého poseroutky.


DK197
08.10.2020 2 z 5

AUDIOKNIHA: Ehm, takže: vždycky, když jsem tu knihu chtěla vypnout, překvapil mě vtipný moment. Proto jsem to kupodivu dočetla. Ano, pár humorných scén, či slovních obratů se našlo (většinou se jednalo o to, co je, či není pravda na klišé o upírech), ale celou stopáž to neutáhlo. Možná je to věkem - pravděpodobně i audio-přednesem, který mě iritoval -, ale fakt se mi to převážně nelíbilo. Druhá hvězda je právě za ty chvilky humoru, jelikož evidentně snaha byla. A pokud bych byla mladší, nejspíš na to také koukám jinak...

Knihomolka506
31.03.2020 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. Umí se mrtví zamilovat? Mají city?
Vtipný deník skoro 100 letého upíra Nigela. Vypadá ale na 15 let, chodí do školy a žije s rodinou, se kterou prožívá všechno možné.

Orange8knihomol
09.10.2018 5 z 5

Tak jsem přelouskala poslední stránku a.......nevím, co psát. To byla tak neuvěřitelně vtipná, čtivá a poutavá knížka, až mne tím, jak mě bavila, překvapila, a to ve velmi kladném slova smyslu! Děj ubíhal rychle, neboť jste najednou při čtení zjistili, že jste přečetli padesát stran, a to ani nevíte jak. Musím vřele pochválit nápad zahrnout do knihy pár humorných básniček. Já přímo nenávidím čtení deníků a různých záznamů či poznámek, ale tohle?! To byla pecka! Jsem přesvědčená o tom, že se mi onen příběh vryl do paměti na předlouhou dobu a že se stal mojí další srdcovkou, na kterou budu moc ráda vzpomínat. ( Jako na většinu knížek, jež jsem dočetla.) VELKÉ DOPORUČENÍ všem čtenářům, kteří mají rádi upíry, fantasy zakomponovanou do současného světa, vtipné čtení a vyprávění ve formě deníku. Pro mne to byla příjemná, odpočinková, ale přesto úžasná knížka. Na zadním obalu knihy je psáno, že je určena pro čtenáře od 11 let, ale já bych ji nechala číst i mladším dětem (od 8 let), protože si myslím, že není nijak těžká na pochopení, avšak se v ní trochu řeší dospívání, láska, touha a milostný vztah.

adlak
23.05.2018 4 z 5

Knížka se čte velice rychle. Stránky zdobí občasné obrázky. :)

NaiTenshi
26.12.2017 odpad!

Psal se rok 2011 a upíři byli naprosto ve všem. Já byla tou dobou v šesté třídě a když přišla hodina literatury, většina mých spolužaček, co v životě přečetly možná tak Honzíkovu cestu tuto knížku vychvalovaly až do nebes. A to bych to nebyla já, abych ji hned neotestovala. No a výsledek je asi takový - stalo se vám někdy, že se vám po dočtení udělalo špatně? Mně ano. uhodnete kdy? Po dočtení takovéhle knihy. Takovou lehce předpovídatelnou slátaninu jsme dlouho nečetla a doufám, že ani číst nebudu. Palec dolů.

Eliot30
14.11.2017 5 z 5

U téhle knížky jsem byla pohlcená, myslím, že je to skvěle zpracované.

trudoš
10.05.2017 3 z 5

Deník úúúplně obyčejného upíra kupodivu není tak hloupá kniha, jak zpočátku může působit. Jedná se o překvapivě funkční propojení upírské tematiky s deníky Adriana Molea. Vyprávění sice není zdaleka tak dokonalé, jak je umí podat Sue Townsendová, ale své kouzlo bezesporu má. Problém Tima Collinse spočívá jen v neochotě dotáhnout do konce kulisy světa, ve kterém se příběh odehrává. Ono psát klasickými deníkovými zápisky náctiletého chlapce není nic komplikovaného a to, že z něj uděláte nemrtvého, ještě neznamená, že tím práce skončila.
Ovšem když se oprostíte od toho brát věci vážně, dostanete nenáročnou humoristickou story o těžkostech upíra, jehož puberta trvá už skoro sto let, a aby toho nebylo málo, z nějakého důvodu se mu do vínku nedostala žádná upíří supervlastnost. Hravé černobílé ilustrace celkově pozitivní dojem jen umocňují. Bohužel, nakolik je první půlka zábavná, v té druhé se více řeší děj, který je natolik triviální a předvídatelný, až je vám skoro líto, že tam vůbec je.

blackhorse
30.03.2017 4 z 5

Moc zajímavá knížka, ze začátku klid, ale pak se to rozjelo :DDD. Krásně napsané, doufám, že knihovnice koupí další díly. Chtěla bych si je přečíst. :P

KarolínaLanger
18.03.2017 5 z 5

Kniha byla hrozně hezky napsaná. Těším se až si přečtu další díly.

brzda.
02.02.2017

Ujde to.

Tínuša
27.03.2016 odpad!

Absolutně nejhorší kniha, co jsem kdy v životě četla. Doteď se mi zvedá žaludek, když ji spatřím na pultech knihkupectví a hořce lituju hodin svého života, které jsem strávila četbou tohoto paskvilu.

Liliana2006
23.03.2016 5 z 5

krásné a dost upírské

Mončičák1234
23.08.2015

Tahle knížka pro mě byla skvělá. Nejen, že se to hrozně rychle četlo, ale bylo to místami i vtipné :)).
Četla jsem i druhý díl, který je tedy o trochu tlustší, ale pro mě to nehrlo žádnou roli.
Na tomhle příběhu se mi líbilo, že byl takový odpočinkový , text byl čtivý a zábavný a může si ho přečíst úúúplně každý a podle mě se bude i líbit :). Rozhodně doporučuji.

annamc
19.06.2015 3 z 5

Svižná kniha kterou jsem měla přečtenou za chvilku;)Některé obrázky a části byly opravdu vtipné;);)Ale četla jsem i lepší.Každopádně se těším na 2. Díl;)

Elmont
06.05.2015 3 z 5

Upírománie mě kdysi taky zasáhla, už je to nějaká doba, ale tahle knížka mi přišla opravdu vtipná.

LeaMarková3012
15.09.2013

Tato knížka se mi líbila.Koupila mi jí mamka před rokem a pro holky ve věkovém období 10 let a více si myslím, že je toto ideální
kniha.Prvních pár stránek mě opravdu nebavilo a chtěla jsem jí odložit,ale pak jsem se dostala dál a někdy jsem třeba nemohla ani přestat číst.Byly tam různé zajímavé zápletky a nebylo jich málo.
Kniha má zajímavý děj,který dokonce pobaví i čtenáře svými ilustracemi k ději. Je napsaná formou deníku mladého 15letého Nigela.
Je to deník upíra Nigela který se zamiluje do smrtelnice Chole,celou knihu vypráví Nigel co se mu za den stalo a jelikož nespí píše do deníčku hlavně v noci.Trápí ho rodiče a jeho mladší sestra.Protože ho jeho rodiče proměnili v upíra v 15letech, už nezestárne a každou chvíli musí měnit svou školu. Proto se snaží Chloe okouzlit co nejrychleji a nějak ji říct, že není smrtelník.Jeho rodiče,ale nesouhlasí s tím, že se Nigel zamiloval do smrtelnické dívky a snaží se mu to vymluvit.Doporučuji si přečíst i druhý díl Úúúplně obyčejného upíra.

BooksLucyKing
08.06.2013 4 z 5

Prvních asi 20-30 stránek jsem moc nadšená nebyla, říkala jsem si, že to asi přece jen bude pro mladší jedince s pubertálním mozkem, ale nakonec se z toho vyklubal bezvadný, humorný příběh a zbylích 200 stran jsem si opravdu užila. Jsem ráda, že jsem to po tom začátku nevzdala, opravdu jsem se pobavila. Nenáročné, srandovní čtení s krásnými a vtipnými ilustracemi, které se tam výborně hodily, forma deníků, dokonce i ty řádky tam vytištěné. Opravdu povedené.

sabanka
05.03.2013 5 z 5

Suprově podaný příběh ....... už se těším až dostanu další díl.

Kniha Denník poďobaného upíra je v

Přečtených169x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce25x
Chystám se číst22x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x