Dědicové

Dědicové https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33649/mid_dedicove-76V-33649.jpg 4 12 2

Dobrodružný příběh z alžírské pouště, kde pod záštitou UNESCO působí mezinárodní geologická expedice, jejíž šéf je unesen teroristickým komandem. Za únosem jejího šéfa a členky archeologické expedice, která pracuje v těsném sousedství, se skrývají záměry teroristického komanda, jehož příslušníci se anží nalézt poklad, zakopaný na konci války Rommelovou armádou. protihráčem gengsterů je český geolog, který musel převzít odpovědnost za výzkum. Spolupráce s alžírskou policií a s Interpolem dává hrdinovi novou šanci na zdárné ukončení celé akce.... celý text

Přidat komentář

Malarkey
27.01.2020 2 z 5

Nevím, jestli si zrovna takový příběh zasloužil za komunistické éry vydání. A to i přesto, že Pavel Hejcman byl v době vydání této knihy zakázaný a tak jej musel pod svým jménem vydat Miroslav Neumann. Jedná se o takové nezáživné dobrodružství jak ze světa Indiána Jonese, ve kterém jsou zahrnutí archeologové, Tunisko, vlivní lidé a celé je to zakomponované do takového lehkého dobrodružství, které za chvíli máte přečtené. A to i přesto, že Vás to vlastně úplně nebaví.

jprst
10.04.2012 2 z 5

Toto vydání vydal Pavel Hejcman pod jménem Miroslav Neumann, které použil jako pseudonym v době, kdy nesměl publikovat. Další vydání v roce 1992 bylo vydáno již pod jeho skutečným jménem.


Kniha Dědicové je v

Přečtených10x
Knihotéce24x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x