Wonder Woman: Ztracený ráj

Wonder Woman: Ztracený ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365094/wonder-woman-ztraceny-raj-ifs-365094.jpg 3 51 15

DC komiksový komplet série

< 27. díl >

Do Gothamu i na Rajský ostrov dorazila válka. V Gothamu se prastaří bohové války, sváru, strachu a hrůzy znovuzrodili v tělech Batmanových nejvražednějších nepřátel. V Themysciře se dva kmeny Amazonek vyzbrojují ke střetu, který ohrožuje samotnou jejich existenci. Jedinou nadějí je princezna Diana, Wonder Woman. Obsahuje: Wonder Woman: Ztracený ráj (2001) a New Teen Titans (Vol 1) č. 38 (1984)... celý text

Přidat komentář

Luigi1
07.04.2024 3 z 5

Tak jsem čekal podstatně víc

Ivan Kučera
07.05.2022 2 z 5

Bože, to čo bolo? Vôbec netuším, čo si mám myslieť. Dúfal som, že druhé čítanie to vylepší, ale nielenže som tomu stále nerozumel, ale absolútne som rezignoval (na všetko). WW: Ztracený ráj je prehustený komiks. Kresbou, i textom. Kresba je monumentálna a úžasne detailná, takže to by nevadilo, skôr naopak. Ale ten scenár... Jedným slovom: ach! Pozostáva z dvoch príbehov, ktoré spolu vlastne nijak nesúvisia. V jednom zavíta vojna do Gothamu a v druhom na rodný ostrov našej obľúbenej Amazonky. A ja fakt netuším, či je horší prvý, alebo druhý. Keď je nezáživný Batman (Batman!), tak to chce fakt veľký „talent“. Pritom zmixovanie Gothamu a gréckej mytológie je úžasný nápad, ale uchopené je to za zlý koniec. V deji som sa strácal a i atraktívne postavy (Joker, Harley Quinn...) sú úplne zle spracované. Wonder Women pôsobí ako vedľajšia postava (+ blbka). Na námete a scenári pracovalo päť osôb a je to poznať. Ja vlastne ani poriadne neviem, čo sa tam dialo (a to bol jedným z autorov J.M. DeMatteis, autor kultovky Kravenův poslední lov). Nečudujem sa, že pre mnohých je napokon najzaujímavejšie bonusové retro z r. 1984. Nie snáď, že by to bol zázrak, ale jednak sa aspoň na nič nehrá a jednak je zaujímavé v zmysle, že vidíme, ako komplikovane sa niektoré postavy v priebehu desaťročí vyvíjali, menili a hľadali svoje miesto pod slnkom (v tomto prípade Wonder Girl alias Donna Troy). K tomu 8-stranová galéria obálok.


trudoš
18.06.2020 3 z 5

Ztracený ráj pracuje s podobnou premisou jako konkurenční Herkules, avšak zdaleka ne tak zábavně. Zase je ale znát úsilí o výrazně propracovanější scénář, který směřuje k nějakému cíli. Problém je, že vyprávění vyžaduje znalost souvislostí s tím, co se stalo dříve nebo jinde, jinak tvůrčí snaha o finální osudovost vychází naprázdno. Ono kromě dvou zázračných Amazonek je tu také několik podobně se jmenujících Spolků spravedlnosti a tenhle mišmaš vám nikdo jasně nevysvětlí. Nejvýraznější slabinou pro mě ale byla morální ukecanost a to i na poměry devadesátých let. Ať je situace sebevypjatější, hrdinové - od Huntress s Artemis, přes Batmana a Wonder Woman, až po Nightwinga s Donnou Troy - si pokaždé najdou chvilku na mudrování a polemizování o životě, vesmíru a vůbec.
Přesto nemůžu říct, že by mě kniha jako celek nebavila. Bohové Gothamu mají perfektní nápad, Rajský ostrov zase šlape v akční rovině a závěrečný bonus s Robinem a Wonder Girl „dojal“ svou upřímnou snahou o pohnuté drama.

Bobik9
19.08.2019 2 z 5

Bohužel, tentokrát naprosto souhlasím s místními hodnoceními. Těžko se mi tímhle komiksem prokousávalo. Ten první příběh je strašně zmatený a přitom mohl mít opravdu velký potenciál. Spoustu postav, včetně takových jako Batman, Poisov Ivy, Harley Qiunn nebo Joker, a přesto taková slátanina. Samotný Ztracený ráj je o chloupek lepší, ale pořád je to moc překombinované a to rozuzlení je vyloženě trapné, jednoduché a pro mě naprosto nepochopitelné. Wonder woman vyleze ven, řekne větu a tisíce amazonek přestanou válčit. Tleskám. Paradoxně asi nejlepší byl starý komiks s Robinem. Přesto, že to je postava, kterou vyloženě nemusím, tak tady v tom hnoji se mi zalíbil nejvíce.

RaggamuffinSVK
19.11.2018 odpad!

Snažím sa to dočítať už hádam tri mesiace, ale márne. Od tohto počinu naozaj ruky preč.

Hwaelos
17.05.2018 1 z 5

Fskutečnosti tři příběhy: 1. o padouších posedlých antickými padouchy, který je prostoduchý, utahaný jako nudle z nosu a nakreslený jako ve stylu osmdesátek, 2. o válce Amazonek, který je tohle všechno + naprosto nepřehledný, pokud nejste hardcore fanoušci Dianiny mytologie, 3. s detektivním Robinem, který opravdu je z osmdesátek a alespoň odsýpá.

Woodinko
20.03.2018 2 z 5

Musím priznať že som sa na tento komix tešil ale nakoniec som bol dosť sklamaný (ako čítam komentáre iných čitateľov nie som v tom sám). Kresba bola celkom ok ale príbeh ma nezaujal. Prvý príbeh už vôbec nie - druhý sa dal aspoň prečítať. V tomto prípade se mi najviac páčil Bonusový komix kotrý mal hlavu aj pätu čo v prvých dvoch príbehoch dosť chýbalo.

Kopta
13.03.2018 2 z 5

Dobrá. Shrňme si o čem to vlastně bylo. Wonder Woman řeší problém s jedním záporákem. Přijde Batman. Pak Robin a tuna dalších. Řeší Jokera, který vypadá jako kdyby to v autě napálil v Mountfieldu do sekce hadic. Pak se řeší jiný záporák a tím to končí. Necelých 200 stránek prostě o ničem. Jsem slušný. DC mě zklamává čím dál víc.

Unterwald
04.03.2018 2 z 5

Pro mě prozatím nejhorší díl kompletu. Snažil jsem se ho přelouskat téměř týden, ale vždy ho jsem ho musel po několika stranách odložit, částečně určitě kvůli vlastním mezerám v reáliích, které mě nutili si neustále něco dohledávat, z velké části ale i zmatečnou kresbou, úpravou a scénářem (především u první, gothamské, části. Mé dvě hvězdičky jsou tentokrát čistě za retro dodatek 'Kdo je Donna Troyová', který mě svou atmosférou a podáním naopak bavil víc než dost.

B-artX
04.02.2018 1 z 5

Nejhorší komiks, co jsem kdy četl. Nudný děj, nezajímavá kresba a velmi mnoho nezajímavého a nicneříkajícího textu. Komiks bych si jinak nekoupil, ale někdo na Facebooku to vychvaloval, tak jsem si řekl, proč ne. Škoda peněz. Už nikdy víc.

P1tr
25.01.2018 1 z 5

Neskutečně ubíjející zážitek, který od začátku vstoupí do vyprávění špatnou nohou a není schopen se až do konce polepšit. Ztracený ráj nabízí velmi zvláštní, nepřehledný vizuál, který naprosto nekoresponduje s datem vydání a působí nesmířně zastarale, jakoby dorazila do roku 2002 80. léta a bohužel nejde o pozitivní retro nádech. Panelů je na stranách po většinou hrozně moc a v menších oknech je nahromaděno příliš elementů, ve kterých se nelze pohodlně orientovat. Přehled znesnadňuje ohromná ukecanost komiksu. Musím říct, že takové množství textu jsem v komiksu ještě nezažil a ačkoliv u dějově, či dialogově nabitého a zajímavého díla by nemuselo jít nutně o výtku, zde se jedná o velkou chybu, neboť textové bubliny jsou plné nesmyslných a patetických monologů plných rádoby velkých a osudových slov, která jsou ve svém jádru pouze prázdnými frázemi a působy velice uměle a děj nijak vpřed neposouvají. Samotné příběhy ve 2 přítomných povídkách nabízí zajímavý základ, se kterým by se daly dělat velké věci, ovšem ve zdejší verzi se jedná o zahozenou šanci. Ztracený ráj hrůbě selhává ve všech směrech a jedná se zatím o suverénně nejhorší kus v DC komiksovém kompletu.

fvalek
24.01.2018 2 z 5

Bohužel musím také souhlasit, že mě Wonderka hrozně zklamala. Co se týče vizuální stránky, tak kresba na mě působila chaoticky, přeplácaně, nepříjemně - od barev až po detaily. Neumím malovat, takže nemůžu hodnotit talent, ale rozhodně můžu hodnotit pocity, které ve mně vyvolala a pozitivní moc nebyly. Samotný děj byl zajímavý, i když trošku přehnaný vzhledem k běžným zápletkám. Alespoň tedy první část v Gothamu ušla, dále už moc ne... Wonder Woman ztratila styl chování, který má třeba v Justice League, a byla prostě otravná. Přišlo mi to tak bohužel. Komiks považuji čistě za sběratelský, neplánuji ho znovu číst... :/

FireOfFilth
13.01.2018 2 z 5

Nuuuda.
Na tento komiks jsem se docela těšil, první sólovka WW, kterou si přečtu. Bohužel totální zklamání a hlavně nuda.
První příběh, který se odehrává v Gothamu má docela dobrej nápad, bohužel se to odehrává furt ve stejné lokaci a příběh se v podstatě nikam neposouvá, postavy jen melou furt nějaké moudra, které nejsou vůbec zábavné, spíš uspávají.
Druhý příběh je o občanské válce mezi amazonkami, ten se mi taky bohužel nelíbil, ale jak říkal Lenny na svým kanálu komiksové bubliny, možná to je tím, že se jedná o vyvrcholení nějakého delšího příběhu, který jsem nečetl.
Co je na tom komiksu dobré je kresba, která je hodně pěkná a detailní.

Retro komiks byl takový komornější, dá se říct civilní nesuperhrdinský. Poměrně mě bavil.

Celkově je tento díl DCKK zklamání. Hodnotím 2-2,5*

hroubek
08.01.2018 2 z 5

Velké zklamání. Na Wonder Woman jsem se hodně moc těšil, ale to co jsem dostal mě hodně moc zklamalo. Od mého prvního komiksu s Wonder Woman jsem čekal prostě něco jiné(čtete zábavnějšího). Nevím proč, ale zajímavý nápad je tady udělaný, tak hrozně roztahaný a plný nezajímavých dialogů, které čtenáře nudí a fakt prokousávat se jimi nebylo vůbec snadné a zábavné. A to přitom to nejsou hloupé nápady. Dost mě mrzelo, že jsem se mezi postavy ztrácel a unikalo mě spoustu souvislosti. Starý příběh na konci nebyl špatný, jen mu něco chybělo. Wonder Woman: Ztracený ráj je pro mě zatím největším zklamáním v DCKK.

DennisMoore
03.01.2018 3 z 5

Gothamský příběh se mi líbil více, jeho přímočarost a zábavnost trumfla druhou themyscirskou polovinu plnou intrik a tak trochu zmatenou.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Wonder Woman

Autoři knihy

Phil Jimenez
americká, 1970
George Pérez
americká, 1954 - 2022
J.M. DeMatteis
americká, 1953
Joseph Kelly
americká

Kniha Wonder Woman: Ztracený ráj je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce70x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x