Další doteky dějin

Další doteky dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182626/dalsi-doteky-dejin-182626.jpg 4 10 2

Víte, že během první světové války byl Hitler pouhým slejvákem v týlu? Znáte osud stíhače na protézách či spor o bombardér enola gay? Kdy hrozilo, že během sedmi minut dopadne ruská bomba na Londýn? Poutavé, někdy dokonce neuvěřitelné příběhy 20. století, kterým, ač je to s podivem, historici nevěnovali zatím pozornost, objevil publicista a popularizátor vědy Karel Pacner.... celý text

Přidat komentář

RudýOnkel
15.11.2016 5 z 5

Tato kniha má především zaujmout, není to "encyklopedie" o různých událostech, líbí se mi její jednoduchost a to, že je v ní vylíčeno puze to základní a nic navíc. Asi 20 příběhů, které dokážou i po letech způsobit to, že se čtenář do nějakého tématu více zainteresuje.

FMMMM
03.08.2015 1 z 5

Kniha je velice nevyvážená, na jedné straně jsou informace velice zajímavé a doplňující, stojí za přečtení. Na druhé straně je těch informací málo a stálo by za to rozepsat se o nich více,ne jen "zpráva" o 3 stranách. Některé kapitoly dokonce působí jako bulvární zprávy.Pokud se někdo zajímá o doplnění informací z historie v průběhu minulého století, toto bych určitě nedoporučil. Udivuje mě, že se pod toto podepsalo Sdružení Post Bellum.