Čuňazie

Čuňazie https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526168/bmid_cunazie-6550fc7b3f75b.jpg 5 15 7

Čuňazie, pokleslá básnická sbírka tepaná v duchu lidového řemesla, plná expresivních veršů, které zanechají lechtivou příchuť na jazyku. I láska má své trampoty. Ztraťte se v Čuňazii, vášnivé zemi, kde kvete neřest a sklízí se nemravnosti. Pijácké zkazky, veršované tužby, žertovné miniatury či hravé etudy? Čuňazie, básně s podvazky! * * * VAROVÁNÍ Četba může způsobit tvrdé pyje a mokré klíny. OVĚŘENO!... celý text

Přidat komentář

kristina6651
předevčírem 5 z 5

Potěší, podráždí, vyvolá úsměv i od srdce zasmání - Nelly Černohorská si na nic nehraje a přináší svojí hravou poezií tolik potřebné odlehčení a radost. Básně jsou navíc velmi dobře seřazené a doplněné naprosto parádními a výstižnými ilustracemi Aleše Čumy.

eraserhead
11.01.2024 5 z 5

Nádhera, radost,
ta slovní hravost.
Nelly se nezdá,
rodí se hvězda.
Bez studu, s přehledem,
sází slovo za slovem.
S nimi si hraje,
až z toho čtenář taje.

No, kdo mě zná trochu lépe ví, že mám erotiku v umění hodně rád. A Nelly Černohorská k ní má velmi sympatický přístup, který se mi okamžitě zalíbil. Na tuto sbírku (nalákán skvělými ilustracemi a autorčinými předešlými knihami) jsem se hodně těšil. A má očekávání byla překonána mílovými kroky. Ta hravost, odvaha a provokace (báseň Tajné přání mě fakt rozsekala, v tom dobrém smyslu), syrovost, přímost, realističnost hrátky se slovy, rýmy a významy. Tohle bych někdy hrozně rád uměl. Přesně jak se píše v anotaci, slovo pokleslé bych klidně vynechal, ale to lidové řemeslo, ten lidový přístup bez příkras, ta přímost zaobalená do hezkých i jasných slov, to má autorka fakt v malíčku. Někdy to jsou opravdu úderné, zábavné a až vlhce lechtivé bonmoty ze záchodových kabinek (a to myslím v tom nejlepším a nejpochvalnějším smyslu). Mám hrozně rád edici knih o kundě, čuráku, mrdání apod., kdyby se dělaly pokračování těchto knih, tato sbírka by byla studnice k citování. Tohle je prostě krása a radost. Chci další, třeba teď více orientovanou na ženy (z pohledu žen/y). Loňskou produkci nakladatelství Golden Dog jsem ještě nestihl přečíst celou, ale tu nejlepší knihu roku už bezpochyby mám.

Trapas

V posteli večer při dobrém mrdu
ozval se sonorní zvuk mého prdu.
Bambus mi vyšplouchla ta dírka malá,
smíchy mě celého počurala.


MamaKnihomolka
25.12.2023 5 z 5

Nelly je prostě bohyně slov. Znám ji už mé první knihy, na které se mnou spolupracovala a vždy mi moc pomohla. Četla jsem její Zlovolné bytosti, Oko čarodějnice i tuto tenoučkou knížečku plnou erotických básniček.
Jakmile začnete číst, nebudete moci přestat. Já moc na erotiku nejsem, ale pobavila jsem se a verše mi zpříjemnily den. Některé jsou delší, některé kratší, některé s příběhem a jiné zas popisují třeba i trapné situace. Vše doplňují jednoduché, ale trefné ilustrace.

Morbidus
24.12.2023 5 z 5

Už první pohled na ladné křivky této drobné, ale o to smyslnější knihy, vysílá do mysli čtenáře pozitivní vibrace. Hravá anotace s opravdu naléhavým varováním jen podpoří chuť rozevřít její stránky. A ve stejném duchu se drží smyslná poezie napříč celým svazkem, zaměřující svůj pátravý pohled na pestré pikantní situace - a to v různých polohách, od humoristické až po alegorickou.
Jazyk básní je snadno čitelný, ale o to je efektivnější; jakmile se do toho pustíte, už nebudete moct přestat. Záložka se zde na milovníky poezie tedy prsí trochu zbytečně, ale vadí to? Smysl pro erotično povzbuzují i lechtivé ilustrace, které do knihy pasují jako... že fakt hodně! K vrcholu čtenářovy radosti je kniha udělaná s vkusem sobě vlastním, přestože jde o „pokleslé prasárničky“.
Cesta do Čuňazie povzbudí každou otevřenou mysl.

kniznistranky
18.12.2023 5 z 5

Nelly Černohorská už ve své prvotině Zlovolné bytosti ukázala, že se slovy a verši to umí bravurně! V Čuňazii jen potvrdila tento fakt! Oproti hororově laděným básním ve stylu Karla Čapla ve Zlovolných bytostech, čeká na čtenáře Čuňazie nemravnost, erotika a lechtivé verše vzrušující nejeden klín. Nalijte si sklénku lahodného vína, uvařte dobré kafé a udělejte si pohodlí. O veškerou zábavu se vám už postará sama Čuňazie.

Básně v této drobné útlé sbírce vám ne jen zabrnkají na vaše nemravné já, ale některé i rozesmějí trapností popsaných chvilek hlavních aktérů, nebo zamotají hlavu nápaditě zvolenými slovy. Autorka má bohatou slovní zásobu a s nejrůznějším pojmenováním si neláme hlavu. Verše hezky plynou, nikde nezní kostrbatě a naopak než se čtenář naděje, vyvrcholení na sebe nenechá dlouho čekat... To čtenářské samozřejmě!

Nápadité, chytlavé, zábavné čtení, které čtenáře pošimrá na těch správných místech. A koho by trápil nedostatek fantazie, Čuňazie potěší i čtenářovi oči. Spousta básní je doplněna o trefné jednoduché černobílé ilustrace od Aleše Čumi, které vykouzlí úsměv na tváři. Malý sešitek erotických básní, který i nečtenáře jistě donutí zabořit nos mezi jeho stránky (...snad ne nic jiného).

Lady.Lucrezia
09.12.2023 5 z 5

Tohle je sbírka, kterou nelze odložit v průběhu čtení. Perfektní, zábavné, chlípné, pokleslé a přesně dělané na odpoledne, kdy nemáte moc energie a jste vyšťavení. Dobíjí baterky na první dobrou. Díky

Fiddis
30.11.2023 5 z 5

Tady se přímo vybízí napsat: přečteno jedním vrzem :D a to hned po rozbalení.

Nelly opět zazářila. Bavila jsem se královsky. Styl je mi velmi blízký, mám podobný u svých básniček v šuplíku.

Jednoznačně doporučuji všem naladěným na trochu Čuňazie :D

Štítky knihy

sex láska humor erotika milostná poezie básně verše česká poezie

Autorovy další knížky

Nelly Černohorská
česká, 1987
2021  83%Zlovolné bytosti
2021  76%Oko čarodějnice
2023  97%Čuňazie

Kniha Čuňazie je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce10x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x