Coura

Coura https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477635/bmid_coura-Eor-477635.jpg 4 392 103

Co se přihodí mladé herečce Lucii a její malé dceři, když při práci na roli potká svou bývalou lásku? Muže, kterého nechce potkávat ani na zastávce tramvaje, a teď ho musí pracovně líbat a vyznávat mu lásku? Jak dalece může iluze lásky zahýbat životem hlavní hrdinky? A může být rozchod nakažlivý? Autorka v románu pro ženy Coura otevírá s humorem a nadhledem ožehavá témata, o nichž se často jen šeptá nebo pokrytecky mlčí. Je možně milovat dva muže? Anebo snad ženu, i když nejste na holky? A jsou opravdu na prvním místě v životě každé ženy její děti, nebo je to jen klišé? Na to vše vám odpoví Lucie a její rozverné přítelkyně v románu Coura. Příběh o lásce v různých podobách, o mateřství, které nemusí každou ženu naplňovat, a o hledání štěstí, které máme často na dosah ruky, a přesto ho dokážeme obejít. Nechte se vtáhnout do příběhu, v němž se pozná snad každá žena.... celý text

Přidat komentář

Kerberos
13.04.2024 4 z 5

Taková oddechovka pro ženy s trochou erotiky.Hlavní hrdinka je trochu rozporů plná herečka,která občas neví co vlastně chce.Další pokračování si asi přečtu.

SladkaK
10.04.2024 odpad!

Neuvěřitelně nesympatická hlavní postava. Sebestředná, narcistická a pokrytecká drama queen, kterou nechcete ani za sousedku, natož kamarádku. Nedejbože za životní partnerku.

Často mi jinak nudné čtení zpestřilo alespoň znechucení nad chováním Lucie, použitými výrazy, popisy sexu a šišlání. Zajímavá zápletka se nedostavila a úspěšně jsem se prozívala až do konce.


L.Helena
04.02.2024 4 z 5

Audiokniha
Hodně mě to bavilo. Netušila jsem, že vlastně začínám od prostředku. Asi si přečtu i předchozí a následující knihu.

Verticillium
18.12.2023 4 z 5

Opět pohodové, oddechové čtení, když se člověku nechce nad ničím moc přemýšlet. Hodně jsem se bavila, když vzal Karel Lucii s Kiki na "dovolenou". Pak se mi, ale děj knížky docela táhl a závěr byl zase čtivý.

arcs
16.12.2023

Hele, hustý. Vůbec to není můj žánr, poslouchali jsme to se ženou při dlouhých cestách jako audio a bylo hodně zajímavé sledovat reakce mé ženy. Takže jsem to bral jako nahlídnutí do ženského vidění. Lehké, dlouhé, něco sexu.

Aiden888
11.11.2023 4 z 5

Rozhodně výrazně lepší než první díl. V přímé řeči konečně uvozovky, takže se to líp čte, děj podstatně zajímavější a nejednou jsem se u čtení zasmála.

aljoska83
01.11.2023 5 z 5

V poslední době jsem narazila na dvě knihy (jiných autorů) které se vůbec nedaly číst. Takže hurá, konečně kniha, která byla čtivá a bavila mě.

knihovna1
25.10.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Možná o trošku víc než ta první. Byla taky delší a to bych ji zkrátila. Bavila jsem se. Byla i přímá řeč u Šedivky. Paní Jana Bernášková je krásný talent. Už se těším na Kolouška.

čtenářka76
25.10.2023 4 z 5

Byla jsem překvapená, že paní Bernášková napsala knihu. Coura byla moje prvotina. Kniha se mi četla pěkně, někdy jsem se zasmála, jindy bych Lucii něčím praštila. Za mě oddechová knížka, na dovolenou.

pige
07.10.2023 3 z 5

Určitě lepší jak první díl.

Přibyly uvozovky, ubylo intimností (pořád se nemůžu zbavit pocitu, že popisy intimností a intimních věcí je i pro autorku ožehavé, její pojmenování a popisy mi přijdou úsměvné), ubylo alkoholu.

Trochu jsem se bála, že každá kniha začne s jiným partnerem.
Zatím je na samém konci zajímavý zvrat, kterému moc nevěřím.
Na druhou stranu se ráda nechám překvapit, co přinese Koloušek.

Zajímavé je, že jsem si postavy podle prvního dílu představovala jinak, než byly vykresleny v tomto díle. Nemohla jsem se prvotní představy zbavit.

Kája_95
06.10.2023 4 z 5

2. díl od Jany Bernáškové a další skvělé počteníčko. Opět si autorka držela vysokou laťku v psaní a kniha se četla jedním dechem. Tentokrát jsem knihu vytáhla na dovolenou do Valencie - Španělska a nelituji, úžasné odreagování u bazénu s knihou, když dcera odpoledne spala. :-D V tomto díle autorka hlavní hrdinku Lucii opět nešetřila a zaměřila se na Lucčin problém s její vnitřní courou. :-D Do života se jí vrátil Petr - její první láska. On byl ženatý a mladá Lucka jeho milenka. Zamotá to s jejím vztahem a brzkou svatbou s Karlem? Tomáš - její bývalý přítel, se kterým má dceru Kiki (Kristýnu) se stále pere s tím, že ho to k Lucii stále táhne, zároveň ale má přítelkyni a následně také potkává další ženu. :-D Několikrát jsem se u knihy hlasitě zasmála a ke konci knihy jsem zase četla se zatajeným dechem, jak tohle sakra může končit a jak asi bude vypadat 3. a zároveň poslední díl tohoto románu Koloušek. Opět knihu doporučuji!!!!

Vendyorit
30.09.2023 2 z 5

Popravde vubec nerozumim tak kladnemu hodnoceni knihy. Dej porad stoji, nikam se nehybe. Porad cekate, ze se neco bude dit a ono se nic nedeje. Pribeh neni napsan ctive, celkove slovni obraty a vyrazy jsou dost nudne. Skoda. Janu Bernaskovou mam jinak rada.

5tužka
28.09.2023 2 z 5

Taková hočičí slaďárna s trochou erotiky, nic světoborného. Nicméně moc krásně načtené jako audiokniha Jitkou Ježkovou - díky ní dávám o dvě hvězdičky navíc, fakt profesionálka.

marcela9850
24.09.2023 3 z 5

Pohodové ženské čtení s trochou erotiky, neurazí.

Surmei
11.09.2023 5 z 5

Pokračování příběhu Luliny a její Šedivky. Mě to prostě baví, ano, není to nic, co mě intelektuálně obohatí, ale já chci vypnout a vidět, že podovné problémy mají i jiné ženy. A díky předchozímu dílu jsem už na děj napojena a prostě mě to baví. Vtipné, smutné, erotické, chytré, hloupé... Prostě fakt ze života a myslím, že svou pasáž nebo kapitolu si tam najde každá z nás (a některá i víc). Koloušek už čeká na nočním stolku...

Nunynka
23.08.2023 4 z 5

Oddechovka. Neurazí ani nenadchne,ale čte se velice pěkně.

Aleen
13.08.2023 4 z 5

Poslouchala jsem audioknihu a asi to bylo dobře. Neviděla jsem ty šišlavé výrazy, které ostatní tolik iritují...
Pro mě bylo příjemné po loňských "erotických románech", používání autorčiných výrazů pro intimní činnosti a části těl. Žádná zvířata, jupí! Příběh dobrý, současný, otevřená zpověď, na kterou se snaží navázat některé neherecké celebrity z řad spisovatelek. Líbí se mi její celková otevřenost, nejen v sexu. Nebojí se nám ukázat, že je obyčejná mladá žena, chvíli maminka, chvíli diva. Dál se mi líbí její jazyk, který ačkoliv je současný, nemusí využívat anglikanizmy a podobné patvary, které češtinu kazí až ničí. Asi to není cool, ale je to příjemné. Mně se to prostě líbilo, protože si nehraje na žádnou intelektuálku, ale jen říká, co si některé z nás jen myslí, nebo přejí a v čem občas i plavou :-)

xxbarbarelaxx
22.07.2023 odpad!

Děj v podstatě o ničem. Na celé knize mi vadí, že autorka nepoužívá vůbec ale vůbec uvozovky, dlouho trvá než si člověk najde nějaký systém kdo co vlastně říká. Knížka je zbytečně plná sprostých slov a šišlání. Vlastně asi v této knize má jít o to, že hlavní hrdinka je naprostá pipina, která si neváží může který ji miluje. Celý příběh je vlastně taky jen o tom jednom.. za mě tedy naprostá zbytečnost a kdyby knížka nevyšla, tak by to možná bylo jen a jen dobře.

BARBARRKA
21.07.2023 2 z 5

Naštěstí jsem neměla příliš velká očekávání, neboť "Jak přežít svého muže" již přečteno. A ano, také jsem získala alergii na všechny ty luliny a prciny a souhlasím s Tomášem, že Kiki patří na logopedii. Ale to by pro Lucii asi byla už příliš velká zátěž a tak tu máme předškolní šišlající dítko jako příklad, jak to nemá vypadat. Nicméně se tím prokoušu a když mě bude Lucie zase štvát, vzpomenu si na vlastní kopance, kterým jsem se v její věku taky nevyhnula a nejen se zklidním, dokážu na ni pohlížet dokonce s jistým pochopením.

stepanka4546
16.07.2023 4 z 5

Docela pěkné čtení ideální na léto k vodě