Čokoládový klub

Čokoládový klub https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489186/bmid_cokoladovy-klub-6OU-489186.jpeg 3 128 41

Čokoládový klub série

1. díl >

Diamanty jsou věčné, ale nejlepším přítelem ženy je čokoláda. Pro Lucy neexistuje nic, co by nevyléčila čokoláda, od zlomeného srdce až po bolest hlavy. Je to jediná věc, na kterou se může spolehnout. A není sama. Její přítelkyně Autumn, Nadia a Chantal sdílejí její vášeň a společně tvoří Čokoládový klub, který neváhá zasáhnout, když se v životě některé z nich objeví krize. A že jich je! To pak vždy vyhlásí čokoládovou pohotovost. Jejich záchranné akce jsou bláznivé a někdy hodně dobrodružné. Lucy překročila třicítku a stále hledá tu pravou práci i toho pravého muže. Ani jedno se bohužel neobejde bez nehod. Lékem a útěchou je pro ni čokoláda, ve které se opravdu vyzná. Nadia opustila skvělou práci i rodinu pro lásku, dnes má malého syna a manžela, který propadl hazardu. Je schopná slízat čokoládu i ze synkových sušenek, když na to přijde. Autumn, dívka z vyšších vrstev s příliš citlivým svědomím, ohnivými kudrnami a příšerným vkusem, se stará o drogově závislou mládež, svou vlastní závislost však pečlivě skrývá. Chantal je Američanka se čtyřicítkou na krku, bohatým manželem a nenaplněnou potřebou sexu. Její náhodní partneři způsobí řadu problémů, z nichž jí pomohou kamarádky a čokoláda.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Chocolate Lovers' Club , 2007


více info...

Přidat komentář

Marsí5
20.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Knížka má velmi lákavý název. Obzvlášť pro někoho, kdo má rád čokoládu. Po pár stránkách jsem zjistila, že jsem ohledně sladkého úplný břídil. Místy se mi téměř zvedal žaludek při představě daného množství cukru...

Kniha má 4 dějové linky, které se prolínají. Nejslabší se mi zdála nejhlavnější - Lucy. Postava mi nebyla moc sympatická (až na pomstu bývalému - to bylo velmi zdařilé ;-) ), žádný smysl pro odpovědnost, časté stížnosti na postavu při konzumaci snad jen cukru... Vlastně mě ty její řeči a chování hrozně vytáčely, přitom od počátku bylo jasné, ke kterému cíli děj směřuje...
Ostatní účastnice se mi líbily daleko víc, i když Autumn bych doporučila bráchu nakopat s rozeběhem.

Knize přiznávám body za některé vtipné dialogy. Nicméně si myslím, že mi stačí vědět, že se příběhy naklonily ke zdárnému konci a další díl mě příliš neláká. Možná někdy příště, když budu potřebovat proložit těžší literaturu něčím odlehčeným, si na ni vzpomenu... ;-)

Airelle
06.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Budu Vám vyprávět příběh o mně a této knize. Když jsem ji poprvé otevřela, nevěřila jsem vlastním očím. Vážně mu ta holka jako pomstu zastrkala krevety pod matraci do gauče, rozpatlala večeři po obleku? A ke všemu přijde domu a začne jíst zmrzlinu holýma rukama no fakt něco pro fajnšmekry. Takže jsem jí zase zavřela a musela to pár dní vydýchat.

Pak jsem jí zase otevřela a četla dál, seznámila se s dalšími členkami klubu a zjistila, že bychom asi kamarádky nebyly, což nevadí, beztak se po čokoládě tloustne. Holky z klubu se bohužel dost často chovají nelogicky a Lucy, což je ta šílená holka, co se umí řádně pomstít, mi lezla na nervy stále víc. Navíc vyvede něco neodpustitelného v knihkupectví, a tím si u mě získala další nesympatie.

Pro Lucy prostě práce není prioritní, na což má nárok, ale není asi moc vhodný nabourat auto kvůli tomu, že neumím zvednout telefon a musím nutně běžet za klukem zrušit rande. Být její zaměstnavatelkou, tak jí zakroutím krkem.

Časem jsem si na příběh začala zvykat, pobavila mě akce - zachraňte šperky, i když jsem se divila, že to prošlo tak hladce. Naštvalo mě, že mají holky takový problém s komunikací jak se svými partnery, tak okolím.

Na druhou stranu musím uznat, že to autorka velmi dobře napsala, protože to ve mně vyvolalo emoce. To, že konec byl hodně uspěchaný a že bych některé pasáže zkrátila, a dala prostor šťastným koncům, je čistě můj osobní názor. Mým velkým problémem jsou hloupé hlavní hrdinky, nevadí mi, když se občas chovají nelogicky, ale Lucy je přesný prototyp postavy, kterou buď milujete nebo nesnášíte.


Katka900
30.09.2023 2 z 5

Co jsem chtěla, tak jsem měla.
Knihu u které nemusím nějak přemýšlet a vypnu. Hlavní hrdinka taky jela v mém módu a moc nepřemýšlela, takže mi tím byla sympatická. Rozhodně si však odnáším chuť čokolády na jazyku a touhu po nějaké čokoládové specialitě.

uzivatel1190
14.08.2023 2 z 5

Nedočteno, nějak mi osoby nebyly sympatické a neseděl mi ani styl psaní.

vera5841
01.08.2023 3 z 5

Čtyři členky čokoládového klubu - každá úplně jiná a každá má svůj problém.. Ale od čeho jsou kamarádky?
Bohužel žádná z hrdinek si ke mě nenašla cestu. Všechny byly naivní a jejich chování a rozhodování bylo povětšinou hloupé. Lucy mi úplně lezla na nervy.
Líbí se mi motiv knihy - že i rozdílné ženy se mohou kamarádit a pomáhat si, přestože je spojuje jen jedna obyčejná radost. Ovšem zde bylo i té čokolády až až. Další díl si nechám ujít

anovy64
26.06.2023 5 z 5

Mám ráda knihy, které u mě vyvolávají nějaké emoce. Této knize se to povedlo - měla jsem zlost, jak dokážou být hrdinky naivní, hlavně Lucy. Naštěstí naivita jednotlivých hlavních postav se postupně pozitivně vyvíjela a na konci příběhu už mi děvčata byla sympatická, takže si určitě přečtu i pokračování.

bookcase
12.05.2023 4 z 5

Dostala jsem přesně to, co jsem čekala - romantickou, humorně laděnou oddechovku plnou čokolády. Jen na slovo ňam jsem už alergická, brrrr.

Noisette73
05.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Miluju dobrou čokoládu, ta tu byla, ale jinak těžký podprůměr a zklamání, jediné, co mě trochu zaujalo byla linka závislosti na drogách jednoho z hrdinů, jinak mě kniha nebavila a pošlu ji dál, s tím, že další díl již číst nebudu.

Atara16
08.04.2023 5 z 5

Čokoláda spousta čokolády a odechovka na odpoledne.

VerčaM91
19.01.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, krátké kapitol, časté střídání děje hrdinek. U všech velmi vážná a zajímavá témata.

pujec
28.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Celkem prima oddechovka, díky krátkým kapitolám se to četlo samo. Překvapivě hlavní hrdinky měly dost reálné, závažné problémy, tedy až na Lucy. Ta byla blbá jako dlabaný necky. Jako vážně dneska někdo nechá auto stát uprostřed Londýna a poběží za někým, protože co kdyby se mu nedovolal? Plus mi sakra hodně vadilo, že o sobě (s velikostí 38) celou dobu mluví jako o tlusťošce. Bylo sice naznačeno, že by mohla mít bulimii, ale nějak to nevyznělo.
Autumn, Nadia a Chantal to měly daleko složitější, horší a problematičtější. Přesto se rvaly, co to šlo a hlavně jako dospělé. Ne jako přituplé puberťačky.

veronika0382
15.12.2022 5 z 5

Lehké oddechové čtení, do chmurných zimních dní jako dělané, vás zahřeje nejen horkou čokoládou, které je v knize spousty, ale také u srdce. Přečtena jedním dechem, byla jsem velmi nadšená. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

AndreaP.
29.10.2022 3 z 5

Tady tak trošku platí pořekadlo, že čeho je moc, toho je příliš. Zlákala mě obálka, sympatický název knihy, ale po pár stránkách jsem už začala být na čokoládu krapet alergická (což nechápu, miluju ji). Neumím si ovšem představit, že by někdo v reálném životě dokázal spořádat tuny čokolády, jak hlavní hrdinky, a nemít z toho minimálně 150 kg. Příběh 4 kamarádek, každá se svou životní linkou, kdy jejich osudy se vždy protnou v čokoládovém klubu při čokoládové pohotovosti. Sympatická a reálná pro mě byla Autumn a Nadia. Chantal díky svým sexuálním avantýrám, respektive díky tomu, že nemyslela na nic jiného, už trošku méně, nicméně to je nic proti Lucy, která byla tak praštěná, naivní a neuvěřitelná, až byla na facku. Ta mi v knize doslova vadila. Když to shrnu, nenáročné čtení, které asi oddechově nezklame, ale ani nenadchne.

Aknel26
13.10.2022 3 z 5

Tři čokoládové hvězdy - jednu za příběh Autumn, jednu pro Chantal a jednu pro Nadiu. Lucy si podle mě žádnou hvězdičku nezaslouží, její příběh mě vůbec nebavil. Romantická linka je jasná zhruba od strany deset, trapné situace, do nichž se Lucy dostává, byly velmi neuvěřitelné - a k tomu musí mít úžasné spalování, což je neodpustitelné! :-D Jinak není možné, aby si při tom množství spořádané čokolády udržela velikost 10. (Já jsem proti ní žabařka, když jsem schopná čas od času zbaštit Studentskou pečeť za tři dny, a osmatřicítku už dávno nemám... Tolik osobní povzdechnutí.)
Knížka se mi nicméně četla dobře, hlavně díky krátkým kapitolám.

le21nka
02.10.2022 3 z 5

Čtyři kamarádky, každá s jinými životními problémy. Čtivé, zábavné.

andreamrs
12.08.2022 4 z 5

Zapomeňte na kytky, teď je v kurzu čokoláda, a připravte si pořádnou zásobu mlsání, budete ho potřebovat. Čokoládový klub tvoří čtyři kamarádky, každá z nich má vlastní problémy i radosti, se kterými se naštěstí mají komu svěřit. Kamarádky si pomáhají v častokrát bláznivých situacích a jejich zázemím je kavárna plná úžasných dobrot, s vtipnými cukráři jako příjemným bonusem.

Kdo by nechtěl přítelkyně, které vás vytáhnou z každé šlamastyky? V případě nesnází vám přispěchají na pomoc i se zásobou dobrot a udělají z každého dramatu dobrou historku. Věřte mi, že chcete být součástí Čokoládového klubu! Na 336 stranách příběhu se zasmějete a rozmlsáte, a po dočtení se vám usadí v srdci takový krásný pocit pohody (a čokoláda v něm hraje jen malou roli, slibuji!). Příjemným bonusem úžasné knihy je nádherná obálka.

Jenny3
23.07.2022 4 z 5

Takový britský Sex ve městě, bylo to milé a vtipné, docela jsem se u toho nasmála. Žádná z postav mi nevadila, od knížky jsem si moc neslibovala a příjemně mě překvapila.

Knižnítoulky
12.06.2022 3 z 5

Čokoládový klub je obyčejný až tuctový příběh čtyř kamarádek, které spolu prožívají a sdílejí své trable v životě. Jediné co je poutá, je vášeň v čokoládě, které je teda v knize přehršel. Jinak jsou to naprosto odlišné ženy a v reálném životě by na sebe asi ani nenarazily. Pojala jsem od prvních řádků knihu jako nepovedenou pohádku a jen tak jsem jí byla schopna dočíst.

Charmedka
10.06.2022 3 z 5

Je to šíleně praštěné a přitažené za vlasy. Autumn, Chantal a Nadia budiž, ty ještě mají reálné životy, kterým i věříte, ale Lucy je vlastně taková Bridget Jonesová, co scéna, to kalamita, smůla a trapasy se jí lepí na paty. K tomu je tak naivní, že máte chuť ji jednu plesknout. Nejvíce sympatická mi byla asi Autumn, která by se rozdala, nebo Nadia, která opravdu řeší závažné problémy, které nejsou nic nemožného, naopak.

Kniha se četla moc dobře, jakmile jsem se začetla, tak stránky plynuly úplně sami. Příběh je velmi oddechový, nic inteligentního a náročnéhé nečekejte, je zábavný, ale asi v něm bylo všeho až moc a trochu bych ubrala.

Nika.
05.06.2022 4 z 5

Úžasná, milá oddechovka!
Rozhodně doporučuji přečíst - knížka plná pohody, srandy a čokolády :).
Byť je děj lehce předvídatelný, je příběh napsaný parádně.