Co si brouká louka

Co si brouká louka https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532114/bmid_co-si-brouka-louka-65cb3e2751e12.jpg 5 5 2

Prudká bouře, kterou na Lesní království seslal zlý černokněžník, připravila Lesní paní o vzácný perlový náhrdelník. Skoro všechny perly se podařilo sesbírat, zbývá posledních sedm. Ty se však zakutálely až na louku, kam už moc Lesní paní nesahá. Naštěstí je tu Matyáš, malý chlapec, který se za bouře ztratil v lese. Vydá se ztracené perly najít. Když vkročí mezi zvonky, chrpy, máky a luční traviny, zdaleka netuší, jaké dobrodružství ho zde čeká. Pohádkový příběh o boji dobra se zlem seznámí dětské čtenáře s nejběžnějšími lučními květinami. Aby si děti znalosti o rostlinách upevnily, následují za každou kapitolou jednoduché otázky. Příběh je určen předškolákům a dětem mladšího školního věku.... celý text

Přidat komentář

marketa6702
15.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Další skvělá kniha Daniely Krolupperové ze série knih o přírodě. Tentokrát je příběh zasazen na louku, dozvídáme se tedy spoustu informací o lučních květinách. Průvodcem knihy je chlapec Matyáš, který toho díky své mamince hodně ví o léčivých rostlinách. Autorka nás tak nenásilnou formou seznamuje se zajímavými informacemi o lučních květinách, ale i o motýlech a dalších zvířatech. Je to trochu opak knihy Jde sem lesem. V té se rozmazlený chlapec Toník s lesem teprve seznamuje, vše se učí, i to, jak obdivovat krásu lesa a jak se tam chovat. Tady je naopak Matyáš naším učitelem. Les a přírodu dobře zná a statečně a bez zaváhání pomáhá jeho obyvatelům proti zlému černokněžníkovi.

lizavett
01.03.2024

Paní Krolupperová opět nezklamala. Těšit se můžete na čtivý příběh, v němž nechybí napětí, boj dobra se zlem, kouzla, nadpřirozené bytosti a navíc nečekaný závěr. Hojné a barevné ilustrace skvěle podtrhují atmosféru knihy a určitě si podmaní každého čtenáře. Malí čtenáři se tak nenásilnou formou učí o vlastnostech, využití a obraně některých rostlin, ale také tomu, že každá rostlinka má na světě své místo a svůj účel, dokonce i jedovaté rostliny. Více si můžete přečíst v mé recenzi.