Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů

Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218538/co-se-deje-s-potravinami-pri-pripra-jK0-218538.jpg 4 3 2

Publikace je zaměřena na získání informací, jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů), a dále, jak žádoucím způsobem ovlivnit jejich senzorické vlastnosti (chuť, vůni, barvu, texturu i celkový vzhled).... celý text

Přidat komentář

veneta
30.08.2016 5 z 5

Útlá kniha, která rozhodně stojí za zakoupení( nikoli jen přečtení :-) ) každému, koho zajímá, co jíst a čeho raději méně. Důvody k doporučovaným postupům jsou vysvětleny stručně a jasně. Skoro jsem byla překvapená, na kolik otázek se dá jednoduše odpovědět i v oblasti přebujelé stravovací džungle...

milan.krimsky
24.08.2014 4 z 5

Kniha obsahuje dobré rady pro úpravu potravin k přímé konzumaci. Najde se zde např. jak upravit poživatiny vařením, pečením, smažením, mrazením, sušením atd.


Štítky knihy

potraviny hygiena potravin

Autorovy další knížky

Jana Dostálová
česká, 1943
2012  90%Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
2010  60%Základy teorie práva
2010  87%Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů
2014  80%Potravinářské zbožíznalství
2016  0%Mléko – přítel nebo nepřítel