Co přinesly vlny a odvál vítr

Co přinesly vlny a odvál vítr https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98210/co-prinesly-vlny-a-odval-vitr-98210.jpg 5 18 4

Autor: Kniha vypráví o stavbě a části plavby české plachetnice Victoria, která se v roce 2004 vrátila z pětileté plavby kolem světa. Popsal jsem zde i plavby do polárních moří – například k Islandu, do Grónska či do Antarktidy. A nechybí ani příběhy o výjimečných lidech, bez ohledu na to, zda jsou spjati s mořem či nikoli. Součástí knihy je i CD, které obsahuje na 500 barevných fotografií z plaveb všemi oceány, ale také stavby lodí, lidi a nádhernou přírodu všech klimatických pásem. Najdete zde i na 300 fotografií podmořského života, jak je zachytil Zdeněk Tobola.... celý text

Přidat komentář

managalante
04.12.2023 5 z 5

Tady moc "kdyby" nenajdete. Kniha je plná až neuvěřitelných realizací. Avšak Rudolf vše popisuje s klidným nadhledem a těší duši svým mořským vypravováním nejen o jeho plavbách po světě.

pkovarik
28.11.2021 5 z 5

"Každý člověk si musí uhájit právo na sny (nejčastěji sám před sebou). Jestliže to dokáže, pak nastal čas vykročit na cestu plnou práce a odříkání, kde však může najít jak naplnění svého života, tak určitě i porážky. Sebetěžší porážka však nemůže znehodnotit čas, kdy kráčel svobodně za cílem, který si určil. Odměnou za to vykročení je, že se vzdálil šedi a dobrobytu - tedy jakési smrti zaživa."

Krásná a laskavá kniha plná příběhů spojených s oceány, loděmi a jejich lidmi. Rudolf Krautschneider má dobrý pozorovací talent, dokáže jít do hloubky, nahlédnout druhým do duše.

Knížka je fajn i v tom, že může dodat inspiraci a motivaci, podpořit vás ve vaší vlastní cestě. Rudolf Krautschneider svým životním příběhem ukazuje, že pokud opravdu něco chcete a pokud se pro to rozhodnete, tak se vám to s velkou pravděpodobností podaří. Překážky jsou a budou, a když si přečtete, s čím vším se musel potýkat on na cestě za svým snem, tak se na ně budete dívat jinak. Je to pak vždy už jen otázka času.


soukroma
30.10.2017 3 z 5

Mně se tahle kniha líbila ještě méně než Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka - těšila jsem se na repliku Victorie a její "objevnou" plavbu kolem světa, ale dostalo se mi v první polovině knihy sáhodlouhého popisu její stavby a hlavně množství zainteresovaných lidí a ... konec. V druhé polovině pak to byla vskutku změť na zmatení čtenáře - odevšad něco, skákalo se mezi jednotivými místy, plavbami a loděmi, takže celkově slabší nespokojenost (50%).

Petronius
06.12.2011 5 z 5

http://www.t-yacht.cz/shop/scripts/podrobnosti.php?IDZ=446

Autorovy další knížky

2014  91%Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka
2006  91%Co přinesly vlny a odvál vítr
2016  88%Lidé a oceán
1997  96%Legenda dobyvatelů
2010  84%Moře solí země

Kniha Co přinesly vlny a odvál vítr je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce15x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x