Legenda dobyvatelů

Legenda dobyvatelů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109302/legenda-dobyvatelu-109302.jpg 5 10 1

Příběhy dřevorubců a nádeníků, kteří se krumpáčem a sekerou probili ke zralosti. Jejich přátelství bylo tím nejryzejším projevem lidství a jeho poplatnost je stále mimořádně aktuální. Pro hrdiny Legendy dobyvatelů byla šedesátá a sedmdesátá léta těžká, ale oni tehdy nevěděli, že prožívají svá léta nejšťastnější.

Přidat komentář

Eldar80
31.12.2014 4 z 5

Knížka se skládá ze dvou oddělených příběhů. První příběh Dobyvatelé Štěnického štítu je vzpomínáním hlavního hrdiny na práci mezi pomocnými stavebními dělníky a zároveň štamgasty místní kantýny. Vypráví o lidech, které spojuje těžká fyzická práce a relaxace pomocí pěnivého moku a pár lahví něčeho tvrdšího. Zmiňuje osobní příhody a osudy několika přátel a legenda vrcholí heroickým dobytím Štěnického štítu. Druhý příběh Legenda Konoč zachycuje úsek ze života jednoho mladého dřevorubce, jeho přátel a jejich lásek.

Celá knížka sice zachycuje obyčejné lidské osudy, ale je napsaná tak mile poeticky s velmi trefnými postřehy a ten humor! Něco tak legračního jsem už dlouho nečetl a málokdy se mi stalo, že bych u knihy vyprsknul smíchy. Nevím co víc napsat a ani přesně nedokážu popsat pocit, který ve mě přečtení vyvolalo. Jako "intelektuál" a abstinent jsem z toho mírně zmatený. Přátelství, práce, sounáležitost, chlastání, životní moudrost, humor, příroda a o trochu víc, to vše naleznete v této knize. 80%

Kniha Legenda dobyvatelů je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x