Ohnivé dvojče

Ohnivé dvojče https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108811/ohnive-dvojce-108811.jpg 4 159 17

Taggertovi série

1. díl >

Vášnivé dvojče Blair, jež známe z předchozího příběhu věnovanému krásné a chladné Houston, po svatbě s mladým lékařem Leanderem znovu podléhá své impulzivní povaze. Podezírá svého manžela z nevěry s krásnou Francouzskou, která je však vůdkyní zločinecké bandy, a tím způsobí mnohé potíže jak sobě, tak svému milovanému. Mladí manželé prožijí mnoho dramatických situací, než je jim opět dovoleno spočinout ve své vášnivé lásce. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Twin of fire , 1985


více info...

Přidat komentář

miruska1
14.02.2024 3 z 5

Ledové dvojče jsem četla jako první a keď že se obě příběhy odehrávají souběžně, tak jsem do půlky knihy měla pocit, že čtu téměř to samé jen s jinou hlavní postavou. I když je to zajímavý a čtivý příběh a autorku radím k oblíbeným, tak tento příběh mi nesedl.

lendinka.k
29.10.2021 5 z 5

Do půlky knihy jsem se moc bavila a čtení si vysloveně užívala. Spousta humoru a vtipných situací. Pak to ale postupně klesalo (můj dojem). Ale jinak kniha přináší příjemné odpočinkové počtení. Oba díly se navíc nazvájem dobře doplňují.


pip11
11.03.2021 4 z 5

Do Ohnivé sestry jsem se pořádně začetla asi až od poloviny. Ze začátku se to dost vleklo, než přišel trochu svižnější spád. Blaire chvílemi připadala krapet nechápavá…

Kudík
13.09.2020 4 z 5

(SPOILER) Bylo to pěkné čtení, ale možná tím, že jsem jako první četla díl "Ledové dvojče", mi tento přišel o něco slabší. Dále se mi více zamlouvala Houston, oproti Blaire, ale zase u pánů o chlup vedl Leander. U Blaire jsem prostě nemohla odpustit jak začala svůj vážný vztah, to se prostě nedělá, navíc vlastní sestře dvojčeti s výmluvou na alkohol. Ale u scén hlídání Blaire, aby neutekla, soutěžení s Alanem a následně vzpomínáním, co vše provedla v dětství Leeovi, jsem se bavila.

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Hezké, lehké, oddychové čtení :-)

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Úžasné čtení ❤️ ❤️❤️

petraj30
14.08.2019 4 z 5

Kniha byla pěkná, ale Ledové dvojče mi přišlo lepší

tatjana1737
02.09.2018 3 z 5

!!! POZOR SPOILERY !!!

Ohnivé dvojče jsem vždy četla až jako druhou knihu a skoro se mi díky tomu pořadí líbí víc, než kdyby to bylo naopak. Hlavní dějová zápletka je známá z Ledového dvojčete, ale kniha se víc soustředí na osudy Blair a Leandera, jeho ilegální činnost v uhelných dolech a co vše vedlo k tomu, že o ní manželce nechtěl říct. Linie s Francois a LeGaultem mi přišla zbytečná a až moc "dobrodružná", klidně bych ji vynechala a víc se soustředila na společné poznávání Blair a Leeho. Blair na třetí přečtení díky těmhle pasážím z knihy pro mne vyšla jako trochu naivka, která uvěří všem bulíkům, které jí kdo pověsí na nos, a tenhle dojem zastínil i ten původní, kdy působila jako to víc cool z Chandlerovic dvojčat, které se vydalo emancipovanou cestou, oproti upjaté sestře se umí ozvat, navrch je dobrá a šikovná doktorka. Zejména to poslední od druhé poloviny knihy docela zapadlo, což je myslím škoda, protože na tomhle se dalo hodně stavět a autorka mohla genderovou nerovnost povolání v té době trochu víc rozpracovat. Stejně tak vyzněl do ztracena Blaiřin záměr Leandera vyškolit, kdy se snažila chovat jako dámička - žádný fatální střet názorů a jeho prozření se vůbec nekonalo, ba nakonec poslední odstavce knihy ukazují, že o její snaze celou dobu věděl a královsky se bavil (stejně jako v úvodu knihy, kdy se do něj navážela a podsouvala mu mnohá tvrzení do úst, ji při tom nechal a jen jí odpovídal: "tohle jsi řekla Ty")…

Kdybych příběh druhé sestry nečetla jako první, tak by mě Ohnivé dvojče bavilo asi podstatně méně. Houston mi je nakonec o dost sympatičtější než Blair a vidím v ní větší osobnost (byť na první pohled působí ona jako ta nudnější), možná i díky tomu, že ve svém příběhu prodělala větší proměnu. Oproti Kaneovi však Leander Westfield zůstane mým favoritem; u scén, kdy si hlídá nevěstu (aby mu neutekla oknem), soupeří s Alanem a předstírá porážku, jsem se královsky bavila. Škoda, že nakonec z knížky Blair vyšla pro mě tak špatně, mohlo to být hodně dobré :-).

Přesto se k oběma Dvojčatům budu vracet, protože je to hezká a čtivá oddechovka, mnoho scén je vtipných a hezky napsaných, a nechybí romantika ani vášeň (té je tu až moc). Nějakého toho Kane a Leandera bych přála potkat všem ženám (včetně sebe :-D) ;-).

mStationka
17.08.2018 3 z 5

Kniha me neskutecne bavila do prvni puli...pak me zacala nudit a jsem rada,ze je doctena...

koki.veru
07.12.2017 5 z 5

Příjemná a zajímavá oddychovka. Lee i Blair byli super, zajímavá zápletka. Hned se jdu pustit do druhého dílu :)

kackajh
11.05.2017 5 z 5

Moc hezký, tady se mi líbil i hrdina, Lee s Blair měl svatou trpělivost. Neskutečné jak stejná situace vypadá odlišně jinýma očima.Je vidět jak moc záleží na úhlu pohledu. Holky byly úžasný.

EvikU.
07.04.2017 4 z 5

Kniha mě bavila. Bylo tam hodně vtipných scén. Bylo to i napínavý a romantický.

crazyslunicko
14.10.2016 5 z 5

Pohodová četba na odpoledne v neděli. Moc krásné, romantické a akční počtění

TaLu
14.10.2015 5 z 5

Příběh dvou sester ve dvou knihách : Ledové dvojče a Ohnivé dvojče se mi od autorky líbil asi úplně nejvíce.
Když bych se měla zamyslet, proč tomu tak bylo, musím říci, že mimo krásně namíchané a nepřehnané romantické i dobrodružné části, byl pro mne hodně zajímavý ten pohled na stejné události očima dvou rozdílných bytostí. Co člověk - to originál a v těchto knihách je osud jedné i druhé sestry vykreslený tak, že je jasné, jak rozdílné jsou. A přitom oběma nejde jinak, než přát, aby se jejich příběh dobře završil. Nu o to zase není třeba mít strach, protože přece jen je to romantická literatura a k té happy end patří.

Ivetaa
17.09.2015 5 z 5

Kniha se čte "sama". Příběh o mladé začínající lékařce - průkopnici na Západě téměř divokém... Pochopitelně končící happyendem. Skvělá oddychovka.

moudivlacek
20.08.2015 5 z 5

Nejdříve jsem myslela, že to číst nebudu, ale pak jsem se smála od začátku až do konce, bylo to vtipné, romantické, zábavné a mělo to spád. Je to knížka, která pobaví a ke které se člověk po čase rád vrátí.

mgraja
27.05.2013

Kniha ma celkom bavila, ale menej ako Ledové dvojče, ktoré je o sestre dvojčati :) ale je zábavné čítanie, čo sa može stať, ked sa dvojčatá vymenia a to sa dejú veci... aj dve navlas rovnaké dievčatá nie sú "rovnaké" vo všetkom :)

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Ohnivé dvojče je v

Přečtených328x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce162x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x