Cesta za štěstím

Cesta za štěstím https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493832/cesta-za-stestimcp6jHf-lTq-.jpeg 4 178 44

Začínající fotografka Josie strávila polovinu života tím, že se s mámou stěhovaly z jednoho města do druhého. Když se vrátí po dlouhých letech do svého rodiště, historického města v Nové Anglii, aby se tam postaraly o chod rodinného knihkupectví, Josie ví, že to není navždy. Sní o životě na opačném pobřeží a má plán, jak se tam dostat. Neplánovala ovšem to, že se setká s místním rebelem se špatnou pověstí Luckym Karrasem… který je shodou okolností jejím nejlepším kamarádem z dětství. Lucky dá jasně najevo, že s Josie nechce mít nic společného – ale všechno se změní po katastrofickém večírku u bazénu. Když po nedomyšlené pomstě Josie spadne do pořádných potíží, Lucky na sebe neočekávaně všechno vezme. Josie je odhodlaná zjistit, proč se Lucky rozhodl ji krýt – a pochopí, že se oba změnili a ten hodný kluk, kterého kdysi znávala, má teď pěkně černý smysl pro humor a úsměv, ze kterého jí srdce buší jako o závod. A možná, jen možná to není ten trucující drsňák, za kterého ho všichni mají…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Chasing Lucky , 2020


více info...

Přidat komentář

Martule44
25.04.2024 5 z 5

Nečekala jsem,že mě tolik chytne kniha pro mladé, ale Jenn Bennett si tak bravurně hraje se slovy, že to bylo vskutku požitkářské čtení! Svými slovními hříčkami mnohdy dokáže vyjádřit víc, než dnešní "mobilní" mládež a její otevřenost v této knize byla jistým poučením i pro mne... dám si ještě jeden kousek :-)

"Malý strom - velký stín"

magdalene7
24.04.2024 5 z 5

Jenn Bennett je jedna z mých oblíbených autorek, když si chci trochu přesunout myšlenky jinam - a její příběhy mě nikdy v tomhle ohledu nezklamou. Její hlavní hrdinky jsou vždycky sympatické a takové uvěřitelné, přece jim je jenom 18, tak se podle toho i chovají, a Josie není výjimkou. A Lucky... ah, my sweet boy, krásná osobnost. Na Jenniných příbězích se mi líbí, jak se na papíře děje více věcí, než jenom romance, vždycky je tam i něco o reálných problémech, kterými si běžní lidé v životě procházejí.
Za mě je to solidní knížka, ale musím zmínit, že se tam v pár částech nic moc neděje, ale nic co by odradilo od dočtení. Knížce dávám 4,5/5 hvězdiček.


BellaBernasconi
23.12.2023 2 z 5

Není to vůbec špatná kniha, ale na Jenn Bennett to je opravdu slabší. Na to jak je Na jedné vlně a Kudy ke hvězdám výborné tohle bylo až špatné a je to hrozná škoda.

Jessie_
27.09.2023 3 z 5

Po přečtení prvních dvou knížek jsem Jenn Bennett zařazila mezi své oblíbenkyně, ale tohle nebyl úplně můj šálek. Mělo to své světlé pasáže, nicméně samotný děj byl tak trochu o ničem a postavy ne zrovna dvakrát sympatické. Taky mi trošku vadily ty nicneříkající popisky na začátku každé kapitoly.

lucie5019
14.08.2023 3 z 5

Tahle knizka byla fajn, ale prijde mi ze byla zatim nejslabší od autorky:/ Stvala me Josiina matka, ta byla hodne otravna a Lucky mi uplne do oka nepadl. Josie byla mila a to se mi moc líbilo. Celkem jsem nemusela Beauty, hazelo na me takovy neprijemny dojem a hlavne jsem mela strach, ze knizka neskonci tak jak by mela. Ale letni oddechove cteni to urcite bylo, takze za me fajn:)

knihomolkaMist
23.07.2023 4 z 5

Celkem fajn oddechovka s milou romantickou linkou. Nicméně se od autorky řadí mezi ty slabší. I přes to ale určitě doporučuju, protože Jenn psát fakt umí!

Ella161
08.07.2023 5 z 5

Já opravdu autorku miluju! Všechny její knihy jsou zatím naprosto skvělé, ale tahle se mi líbí asi nejvíce. Naprosto jsem se zamilovala do Luckyho!! On byl prostě tak skvělýýý. Líbilo se mi, jaký měli s Josie vztah a jak moc krásně se k sobě chovali. Navíc jsem byla neskutečně ráda za konec, kdy se všechna tajemství odhalila a začal mezi všemi panovat jakýsi mír.

Michelleee
15.06.2023 3 z 5

Nejslabší kniha od autorky, ale příjemná oddechovka.

Magdyla.8
02.06.2023 3 z 5

Bohužel za mě to byla zatím nejslabší kniha od autorky. Nesedl mi Lucky jako "badguy" a neskutečně mě vytáčela Josiina matka. V rodině chyběla jakákoliv komunikace. Nicméně jsem od knihy dostala to co jsem chtěla. Milé a oddechové čtení.

Vjeerus
09.04.2023 4 z 5

Příjemná letní ya romantika, plná pubertálních přešlapů, které mnohdy dělají i dospělí. Já jsem spokojená, dostala jsem to, co jsem chtěla, ale je mi jasné, že za rok budu mít jen mlhavé povědomí, o čem kniha je. Ne proto, že by byla tak špatná, ale prostě proto, že je to jedna z mnoha stejných schémat knih tohoto žánru, která nijak výrazně nevybočuje.
Hlavní hrdinka mě bavila, byl mi sympatický její přístup k životu a celkově to její rodinné zázemí nebylo nejlepší, ale snažila se z toho nedělat nějaký velký drama. Které samozřejmě přišlo, ale vcelku krásně se vyřešilo.
Naopak hlavní hrdina byl pro mě člověk, ke kterému jsem si nenašla cestu. Byl pro mě nekonzistentní. Na jedné straně byl popisován jako inteligentní muž, kterému nestojí za to, aby se snažil v lidech změnit názor na jeho osobu, na straně druhé ve mně vyvolával pocit výbušného a impulzivního chování, aby o chvilku později sklonil hlavu jak totálně uťápnutý hošík.
Příběh poukazuje na fakt, který se díky bohu stává relativním standardem pro YA, jak moc je důležité spolu mluvit. Je to těžké, sama s tím dost často bojuji, ale musíme si všichni uvědomit, že nikdo nemáme věšteckou kouli a nevíme, co se honí v hlavě ostatním. A v této knize je toho nevyřčeného víc než dost a to ne proto, že by měl někdo problém s důvěrou, ale spíš jen to, že je jednodušší o tom nemluvit.

Hanncha
06.03.2023 5 z 5

Druhá kniha, kterou jsem od Jenn Bennet četla. Je to psáno pro náctileté, ale neurazilo mě to.
Je to pravda předvídatelné, v anotaci je toho mnoho prozrazeno. Člověk ví jak to bude a stejně se od toho nemůže odtrhnout.
Je to čtivé a příběh krásně plyne. Popisů je tam tak akorát. Styl psaní Jenn Bennett mi moc vyhovuje.
Její knihy jsou taková oddychová jednohubka.
Když se čtou její knihy hned po sobě, je v nich vidět vzorec, kterého se autorka drží. (tato kniha pro mě bylo prakticky "Na jedné vlně" s jinými jmény postav, ale i tak se mi to moc líbilo.)

zuzana9386
05.03.2023 5 z 5

skvělá, typická Jenn Bennett!

klarka41711
26.02.2023 4 z 5

Tohle bylo rozhodně horší než předešlé dvě knihy. Četla jsem ji ale na dovolené, takže ji hodnotím klidněji, protože mám pocit, že když řeknu něco špatného o knize, řeknu tím pádem něco špatného i o dovolené. Prostě jednoduše horší, ale stejně skvělá, takže doporučuji.

gabriela8704
01.02.2023 5 z 5

Přečteno. Píše vážně skvěle. Sice ty emoční kotrmelce byly fakt náročný, ale román velice poučný.

Nestavme mezi sebou zdi, raději komunikujeme s upřímnosti, přestože to někdy dost bolí. Pak totiž nastává klid a uvolnění od věcného přetahování či tajeni .

Byt upřímný je těžké, ale stojí to za to takový být.

Wajny
28.01.2023 5 z 5

Knihu jsem začala číst už v době jejího vydání, ale vůbec jsem se do ní nedokázala začíst a po pár stránkách jsem ji odložila, s tím že si ji určitě přečtu, protože Jenn Bennet patří mezi mé oblíbené autory. Po druhé jsem se do ní ihned začetla, takže to přisuzuji tomu, že jsem zrovna neměla náladu na lehkou romantiku.

Cesta za štěstím má velmi pomalý rozjezd, postupně se ale v knize začne rozvíjet příběh a hlavně se dozvídáme více o postavách. Příběh je oddechový, plyne v jednom tempu a místy mi přišel trochu nudný. Líbily se mi pasáže, které řešily vážnější témata a ty které rozebíraly věci do detailu.

Hlavní postavu Josie jsem si oblíbila. Líbilo se mi její chování, její touhy a že nebyla pro okolí tolik čitelná. Hrozně moc se mi líbil její "koníček" focení cedulí, což za mě bylo geniální! Bavily mě popisky cedulí u každé kapitoly.
Lucky byl velký sympaťák a líbilo se mi, jak se vypořádá se svou minulostí. U obou dvou jsem ocenila, že jsou chytří, přemýšlivý, obětavý a pracovití.

Romantická linka je krásná, postupná a chytí vás za srdce. Líbilo se mi, že vyústila ze společné minulosti a není nijak výrazná. Nic zde není násilné, dramatické a překombinované. Autorka umí opravdu velmi dobře napsat vzájemné jiskření a společné momenty - jsou originální, krásně a na mě působí hodně "čistě".

Konec byl lehce uspěchaný, ale na druhou stranu by protahování asi bylo zbytečné. Ale je fakt, že podstatné věci se stanou hlavně na konci příběhu.

Příběh je opravdu velmi povedený, ale nemůžu se vyhnout srovnání a bohužel je za mě tato kniha nejslabší, kterou jsem od autorky četla.
A opravdu se už nemůžu dočkat na knihu Always Jane, která má vyjít už letos.

Instagram - Nikmakbooks

vandalindakova
22.01.2023 4 z 5

Já příběhy této autorky miluju, skvělé pro mě byly dva předchozí, takže i tento mě nezklamal a padl mi do noty. Autorka má svůj specifický styl, jakým píše, a podle kterého už ji poznám. Pokud je mám porovnat mezi sebou, tak tenhle je za mě z nich asi nejslabší, ale pořád je luxusní. Důvodem je pro mě ten konec, který byl na mě moc snadno vyřešený. Babičce ,která se promění během jedné noci z uschlé staré větve na uvědomnělou a milující, jsem to úplně neuvěřila. Jinak zase obdivuji to, že se to čte samo, že to baví a má to zajímavou zápletku. Příběh nijak nekolísá, prostě furt odsýpá stejně, stejně dobře. Líbí se mi také změna, že se tu mnohem více řeší budování vzniklého vztahu než pouhé navazování. Letní prostředí už k těmto knihám pro mě taky neodmyslitelně patří. I přesto, že postava Luckyho může být trochu klišoidní, tak jsem si ho oblíbila (takových týpků prostě není nikdy dost!). A vypíchnout musím i rodinné problémy, sice opět postaveno na nekomunikaci, jenže tahle autorka si to umí dobře napsat a obhájit. Takže, jo proč ne! No prostě, nemůžu se dočkat další její knihy!

KateTheBlogger
25.12.2022 3 z 5

Chvilku mi trvalo než jsem se do děje zcela ponořila a musím souhlasit s tím, že se jedná o nejslabší knihu autorky. Jsem ráda, že jsem si Cestu za štěstím přečetla, ale jedná se o průměrnou young adultovku a předchozí autorčiny knihy jsou rozhodně mnohem lepší!

Luccinda
30.10.2022 3 z 5

Bohužel, tohle byla jednoznačně nejslabší kniha mé milované Jenn Bennett. Mrzí mě, že jsem nebyla stejně nadšená jako u Kudy ke hvězdám nebo Na jedné vlně, ale Cesta za štěstím byla zkrátka kvalitou o hodně níž.

Kamenem úrazu pro mě bylo otřesné chování postav. Hlavní hrdinka Josie se úplně nesmyslně hnala za svou představou dokonalého otce, který o ni ani nejevil zájem, Josie byla přesto připravená kvůli němu bez mrknutí oka opustit matku, která ji celý život vychovávala. Od začátku do konce se Josie chovala jako rozmazlený spratek, neuměla přiznat vlastní chybu a za všech okolností se snažila vypadat jako hodná holka. Její vztah s Luckym se z kamarádství přes nenávist vyvinul až k lásce a autorka jím tak trochu vykradla sama sebe, protože stejný vývoj měla i romantická linka v Kudy ke hvězdám, tam byla ale mnohem lépe zpracovaná. Josie s Luckym spolu nekomunikovali a co víc, Josie víc než svému příteli věřila klepům, které se o něm doslechla od cizích lidí. To mě tak strašně vytočilo, že už jsem nad touhle knížkou zlomila hůl.

No, nelíbilo se mi to. Jasně, je to Jenn Bennett, takže se to pořád četlo báječně, ale pro mě tuhle knížku prostě zabily ty nesnesitelné postavy. Škoda, doufám, že se v další knize autorka zase vrátí na stejnou laťku, jakou držely její předchozí dva romány.

Fortuna7
01.10.2022 3 z 5

Autorku mám ráda, ale tohle mě bohužel dost zklamalo. Vůbec jsem se nedokázala do postav vžít a vztah jsem jim vlastně vůbec nevěřila a celkově mi přišlo, že snad i chyběla zápletka... Za ohodnocení stojí krásná obálka, suprový nápad s focením cedulí a vedlejší postavy. Doufám, že další autorčiny knihy mě už takhle nezklamou.

book_loverka_
12.08.2022 3 z 5

Bohužel musím konstatovat, že Cesta za štěstím mě zklamala. Těšila jsem se na další skvělou letní YA contemporary, jenže Kudy ke hvězdám a Na jedné vlně nastavily takovou laťku, že Cesta za štěstím za nimi dost zaostává. Přišlo mi, že mezi hlavními hrdiny nefungovala chemie a celkově mě knížka moc nezaujala. Je to průměr, neurazí, ale na zadek si z ní nasednete.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Jenn Bennett
americká, 1978
2020  86%Kudy ke hvězdám
2021  84%Na jedné vlně
2022  73%Cesta za štěstím
2023  73%Vždycky Jane
2024  0%Anatomie srdce

Kniha Cesta za štěstím je v

Právě čtených4x
Přečtených218x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených12x
Knihotéce153x
Chystám se číst141x
Chci si koupit42x
dalších seznamech6x