Cesta za Hlboles

Cesta za Hlboles https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68611/kroniky-svetakraja-i-cesta-za-hlboles-68611.jpg 4 196 22

Kroniky Světakraje série

1. díl >

Cesta za Hlboles je prvá kniha z Kroník Svetakraja, napísaných v najlepšej tradícii žánru fantasy. Iverove príbehy majú úspech u malých i veľkých čitateľov po celom svete a potešia všetkých, ktorí si obľúbili Pána prsteňov alebo Harryho Pottera.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , MF Slovensko
Originální název:

Beyond The Deeepwoods , 2001


více info...

Přidat komentář

xxbarbarelaxx
11.06.2022 5 z 5

Právě jsem dočetla tento první díl. Do knihy jsem se pustila na mužovo doporučení a musím říci, že kniha byla moc hezká. Je to sice pro děti a mládež, ale já už nejsem dítě ani mládež a kniha byla skvělá. První díl se mi trošku táhnul, ale to je z důvodu, že to byla zvykací kniha a čtenář si musel vlastně uvědomit, že je to převážně o seznámení se s místem. Líbilo se mi, že autoři krásě vykreslili celé místo a také všechny postavy. Co mě také zaujalo byly obrazy (ilustrace) v knize. Ty jsou krásné. Za mě kniha má plný počet hvězdiček.

david9690
28.05.2020 4 z 5

Tahle série je vážně moc dobrá, je to sice anotováno v kategorii sci-fi pro děti a mládež, ale na přebalu knihy je psáno, že je vhodná pro děti od 10 do 100 let, takže i pro mě, ikdyž mi 10 už není dost dávno.
Bavilo mě to velmi, sice první díl byl takový rozjezdový (zvykací) a bylo tam spoustu různých postav a světů (možná až trošičku moc) ale člověk si na to brzy zvykne a pak v tom objeví to kouzlo. Je to extrémně čtivé, má to pointu a moc se mi líbí autorova fantazie - všechny postavy jsou velmi nápaditě vykreslené světy a místa v příběhu, které si tam vymyslel jsou fakt úžasné. A ty skěle ilustrace toto dílo opravdu posunují mílovými kroky k předním pozicím žánru. Za mě paráda


Ellis03
09.02.2020 4 z 5

Kniha byla moc fajn a těším se na další díl. Divím se, ze se sám autor ve všech těch zvláštních jménech tvorů rostlin a všeho neztratil. :)

MadisonS
20.11.2018 5 z 5

Pro mě absolutně nejlepší knihy. Četla jsem je jako dítě před těmi lety, kdy to u nás vyšlo a už tehdy jsem byla naprosto uchácena. Ten příběh je zpracován naprosto detailně. Ilustrace, které knihu doplňují, krásně dotváří celý příběh. A teď když jsem knihy četla jako dospělá, mám na ně jiný pohled. Dospělý člověk v tom vidí jiný význam, problémy se mohou zdát až skoro aktuální, akorát jsou aktéři podivuhodně pojmenováni. Rozhodně doporučuji.

knihomolkajanca
19.11.2018 4 z 5

Knihu jsem četla již hodně dávno, ale vím, že jsem z ní byla unesena. Byla navíc doplněna krásnými ilustracemi, které mám v paměti dodnes. Snad se k ní ještě někdy dostanu, abych si ji mohla připomenout, i když by mne možná dnes už nenadchla tolik jako když jsem byla ještě dítě.

knihomol.petr
07.11.2018 5 z 5

překrásná kniha, čte se jedním dechem ale souhlasím s Any.Sky (komentář dole)
na psychiku malého kluka toho podle mě bylo přece jenom moc.
jinak moc pěkná kniha .

Elizza
28.07.2018

Krásné ilustrace, úžasní tvorové, hezký příběh. Akorát hlavní hrdina mě místy neskutečně sr**.

RyonMathrin
26.02.2018 3 z 5

Docela pěkná fantasy s mnoha originálními prvky (např. strom "vzduchovec" s extrémně lehkým dřevem, a plno dalších). Moc se mi však nelíbil hlavní hrdina, choval se často jako pos.. ehm strašpytel (plno setkání nebo situací vyústilo ve větu "Snítek zaječel..." )
Nenadchlo, ale ani neurazilo.

mot33
09.07.2017 5 z 5

Bomba není co dodat

Alciell
24.05.2017 5 z 5

Kniha je velice poutavá a doprovázející ilustrace krásně doplňují děj. Já osobně mám nejraději tu část, kdy Snítek odchází do Hvozdu, popis nádherné krajiny zalité měsíčním světlem je něco, co vás prostě nenechá chladnými!

raffi
14.10.2016 5 z 5

Ak by som na knihu pozerala detskými očami, asi by sa mi bezvýhradne páčila, aj keď by som sa pravdepodobne pri čítaní aj občas bála. Ale takto musím konštatovať, že ma hnevalo, ako boli všetky bytosti viac-menej obludné, zlé, nepekné. Ani koniec tohoto prvého príbehu mi ten ponurý dojem z knihy nevylepšil.
Napriek tomu hodnotím vysoko, veľkú mieru na tom majú nadherné ilustrácie.

zuzana13
22.07.2015 5 z 5

Krásně napsaná kniha. Pěkné ilustrace. Skvělé další díly, které mě baví.
Mockrát přečtení. Doporučuji.

annakolin
22.07.2015 5 z 5

Překrásná kniha, pěkné ilustrace a dobře vystižený popis. Mnoho nových vymyšlených bytostí, které ještě nikdo nikdy v žádné knížce nepoužil. Krásně se čte a určitě jí zhltnete jako knižní malinu i s ostatními díly. :-D

zuzana13
08.03.2015 5 z 5

Skvělá kniha. Dobrá fantastická kniha.

Attia
23.12.2014 5 z 5

Knihu jsem si jednoduše zamilovala. Příjemné a čtivé a v něčem prosté, ale dobře prosté dílko, obohacené úžasnými ilustracemi a mapkou. Celou dobu mě především uchvacovalo nepřeberné množství druhů stvoření.

Any.Sky
04.05.2014 3 z 5

Moc krásný pohádkový příběh. Nádherně se to čte a je to krásně ilustrované. Taková pohodová oddechovka. Děj plyne a pořád se něco děje, dokonce tak moc, že bych uvítal i nějaká hluchá místa. Každopádně občas jsem měl pocit, že hlavní hrdina se z událostí, které se mu dějou, musí zákonitě brzy zbláznit. Fakt z pod okapu do louže, z louže do bahna a z bahna do ještě hlubšího bahna a tak pořád dokola.....Ale to nic nemění na kouzelnosti celé knížky....

Bunburistka
16.02.2014 4 z 5

Tato knížka mi velice přirostla k srdci. Už je to přeci nějaká doba, co jsem si ji četla, ale i přesto obohatila moji fantazii a určitě se k ní znovu vrátím :)

anibeni
17.08.2013 3 z 5

Kniha je velmi příjemná, milá, krásně ilustrovaná a já jí přečetla za necelý den... Ale.... Ale nebyla jsem z ní tak odvázaná jako třeba z Příběhů z kouzelné obory....

Mako123123
01.08.2013 4 z 5

tak zhodou okolnosí toto sa mi prekvapivo dosť páčilo, i ked miestami to bolo smutné- dojemné aj tak to bolo fajn... :) k tomuo tak čítanie pri čajíku doma zakial vonku je chumelica :)

Sisi11
31.03.2013 3 z 5

Příběhy mého mládí, ach jak ráda na toto mé první pohádkové fantasy vzpomínám. Nepopírám, že jsem se několikrát bála :))) byla jsem ještě malá. Ale kniha je to poutavá a velmi zajímavá, možná se do ní pustím ještě jednou, abych si připoměla tento krásný příběh.