České podsvětí Josefa Klímy

České podsvětí Josefa Klímy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523245/bmid_ceske-podsveti-josefa-klimy-6511674976beb.jpg 4 28 9

Kdo jiný by měl vyprávět o zločinech 90. let než Josef Klíma? Legenda investigativní novinařiny se vrací k podcastu České podsvětí a popisuje zásadní kauzy z 90. let: navštívíte s ním Discoland Ivana Jonáka, nahlédnete pod pokličku ruskojazyčných mafií, připomenete si řádění Ivana Roubala či Orlických vrahů a posvítíte si na Radovana Krejčíře i Františka Mrázka. Josef Klíma původní materiál podcastů prohloubil, rozšířil o výpovědi vyšetřovatelů a doplnil obrazovou přílohou.... celý text

Přidat komentář

cleopatra11
včera 4 z 5

Velmi pěkná kniha, dobré případy. Lepší než povídání s Vaňurou.

Forrest
23.02.2024

Velmi dobře popsané prostředí zločinu po tzv. "sametové". Jsem pamětníkem těchto dob a byl jsem jak se říká také ve "státních službách".
Hodně jsem si i osvěžil paměť.
Pan Klíma podává obraz tehdejší doby velmi objektivně, poutavě a zároveň sděluje jisté poučení vzhledem k budoucnu. Díky za takové publicisty jako je on nebo pan Motl.


Verrrunka
14.02.2024 4 z 5

Tak jsem si zas jednou dala zločin z našeho českého rybníčku... A i když jsem to už všechno slyšela, viděla i četla už mnohokrát, stejně mě pokaždý zaskočí, jaká to byla v devadesátkách divočina, já jsem se v klidu učila, že "máma mele maso" a Jonák jezdil s kvérem nad hlavou po Praze... :-D
A pokaždý si říkám, jaký měl Klíma a spol. koule, že do toho všeho šťourali a riskovali. Klobouček...

Jinak je to přehledně napsaný, ne až nějak přehnaně detailně, ale pro základní obrázek a představu o situaci to stačí.
Takže jestli vás tyhle témata berou, tak tady to je fajnovka..

matej0399
08.02.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha, u které až zamrazí, když se dočtete, co se u nás dělo

Auto999
07.02.2024 4 z 5

Kdo sleduje české gangstery od začátku, nic moc nového se nedozví. Ale kniha je velmi čtivá a je to takové shrnutí příběhů většiny velkých českých gaunerů od roku 1990 doteď.

Áňa 998
06.02.2024 4 z 5

Josef Klíma je jméno, které je v naší zemi snad každému známé. Jedná se o legendu novinařiny, která se nebojí překračovat hranice. Tato kniha mě zaujala už na podzim, kdy nám byla představena na albatrosácké merendě. Bylo mi jasné, že se bude jednat o skvělý kousek do mé poličky se zločiny!
.
Zločinolička se mi od minulého roku krásně rozrostla, a já se těším na každou knihu, kterou žánr True crime nabízí. Tahle nebyla výjimkou, i když jsem si nebyla moc jistá stylem Josefa Klímy.
.
Kniha začíná úvodem, který Vás příjemně navnadí. Pak už je tu patnáct kapitol, každá věnovaná kauze, která se odehrávala v pověstných devadesátkách. Kdo trochu tuhle dobu tušíte, jistě narazíte na známá jména, jako je Roubal, Mrázek nebo Kájínek. Nechybí ani téma Orlické přehrady.
.
Jako třešnička na dortu je čtenáři nabídnuta barevná fotografická příloha na lesklém papíře, na samém závěru knihy. K fotografiím nechybí ani krátké popisky.
.
Ani tahle kniha nebyla výjimkou, musela jsem si ji kouskovat. Jednou za čas jeden případ a bylo to akorát. Se stylem, jakým kniha je napsaná jsem malinko bojovala.
.
Po téhle knize bych se ráda pustila do seriálu Devadesátky, ale rozhodně se podívám i na podcast České podsvětí. Kousek do zločinoličky rozhodně ceněný!

Jane2016
28.01.2024 4 z 5

České podsvětí Josefa Klímy, kniha, ke které jsem byla zpočátku trošku skeptická, zda si je přečíst či nikoliv. Později ji moje mamka dostala k Vánocům pod stromeček a byla z dárku nadšená, takže jsem si řekla, proč ji nezkusit!

Tématem devadesátek se poslední dobou zabývá spoustu seriálů, knih či článků. I já jsem do tématu trochu zabředla a začalo mě velmi zajímat. A tato kniha byla skvělým doplněním mých dosavadních znalostí. Klíma o zločinech 90. let hovoří profesionálně a poutavě čili máte za chvilku dočteno. A závěr knihy si ještě zpříjemníte obrazovou přílohou.

Po dočtení mám chuť pustit si seriál Devadesátky (znovu) a asi tak i udělám! Knihu moc doporučuji všem, kteří se o true crime zajímají.

LuckaLO
19.01.2024

Tuhle knihu nebudu hodnotit hvězdičkami, protože jsem ji zatím nečetla celou. Pohled pana Klímy na devadesátky je určitě zajímavý, byl a je to dobrý novinář. Jenže true crime teď frčí, devadesatkové případy jsou omílané pořád dokola a mě už to prostě nebaví číst, (krimi čtu příležitostně). Tak by jakékoliv moje hodnocení teď nebylo fér. Ke knížce se určitě vrátím, až na ni přijde ta správná nálada a správný čas.

stoun25
07.01.2024 5 z 5

Kniha natolik zajímavá, že mám v plánu si ještě poslechnout i podcasty pana Klímy. Čtení jsem si zpříjemnil seriálem Devadesátky a dohromady to udělalo ucelený obraz podsvětí těch let...