Červená nit

Červená nit https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472120/bmid_cervena-nit-vHZ-472120.JPG 5 13 4

Přidat komentář

Greenfingers
19.07.2020 5 z 5

Milovníci staré dobré detektivní klasiky pozor! Nabízí se vám kousek, který byste si rozhodně neměli nechat ujít. I když zde R.Stout nevyužívá služeb geniálního tlouštíka Nera Wolfeho a jeho prodloužené ruky Archieho Goodwina, příběh z prostředí módních salonů má vše, co dělá detektivku detektivkou. V první řadě je to vražda. Tady se nejedná o dílo maniakálního sadisty (jak jsme u současných thrillerů zvyklí). Spíše půjde o zločin z vášně (více už ale neprozradím).
Podezřelých je povícero, někteří z nich jsou pěkně prohnaní a dávají vyšetřujícím detektivům pořádně zabrat. Další pak provádějí svá ametérská pátrání na vlastní triko.
Vše samozřejmě dopadne podle očekávání a aniž bych prozrazoval pointu, s úlevou mohu konstatovat, že hon na padouchy byl s úspěchem završen (ostatně jak jinak).
Autor opětovně (už pokolikáté?) a nesporně prokázal, že detektivky psát umí. Mělo to tu správnou šťávu, napětí, dramatičnost a již neodmyslitelný lehký humor, který provází všechna Stoutova díla.

pepa4081
04.04.2020 5 z 5

V knize nevystupují Nero Wolfe, ani Archie Goodwin, „pouze“ inspektor Cramer. Protože ale pro mne „patří do té party“, koupil jsem ji do své sbírky NeroWolfovek. A nejsem zklamán. Jde o pěkný detektivní příběh, ve kterém Rex Stout využil některá svá osvědčená schémata. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.


IVANA0123
13.05.2018 3 z 5

Tohoto autora jsem objevila náhodou a jsem ráda. Připomíná mi trochu P.D. Jamesovou. Skvělá zápletka. Začátek byl možná pomalejší, ale postupně dostal příběh rychlý spád a na konci už nebylo možné knížku odložit.
(5/18)

marlowe
13.01.2014

V knize nevystupuje Nero Wolfe, nýbrž inspektor Cramer.