Čepel azylu

Čepel azylu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496889/bmid_cepel-azylu-TXu-496889.png 4 51 14

Zákon Azylu série

< 2. díl

„Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster. Lovec samotář Benedikt musí opět přistoupit na spolupráci s loveckou organizací Azyl, když vyšetřuje zmizení ducha a vraždu exorcisty. Případ ho zavede ze současné Prahy do Španělska a k setkání s temperamentní lovkyní, která touží po pomstě.

Přidat komentář

Erinyie
15.01.2024 4 z 5

Ahoj jsem tu opět s krátkou recenzí

Čepel Azylu
Autor: Lucie Lukačovičová
Žánr: fantasy
Stran: 400
Nakladatelství: @nakladatelstviepocha

Anotace:

„Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster. Lovec samotář Benedikt musí opět přistoupit na spolupráci s loveckou organizací Azyl, když vyšetřuje zmizení ducha a vraždu exorcisty. Případ ho zavede ze současné Prahy do Španělska a k setkání s temperamentní lovkyní, která touží po pomstě.

Hodnocení:

Autorka nás háže přímo do akce a již na prvních stránkách nás čeká magická vražda, a aby toho nebylo málo o pár stránek později dojde k podivnému zmizení ducha, nebo to byl únos?

Tady mi možná trochu chyběly znalosti z předchozího dílu neboť na vyšetřování vraždy a únosu ducha jsou nasazeni bratři Benedikt a Teodor a věrný doprovod golemka Yissl.

Během vyšetřování se k nim připojí i čtvrtý člen a to členka Španělského Azylu která má jen jediný cíl, pomstít se a věřte že ta udělá pro zjištění pravdy opravdu vše.

Vyústění zápletky bylo opravdu překvapující a čekala jsem vše ale tohle opravdu ne, autorka si vymyslela opravdu originální důvod, těch originálních řešeních problémů je v knize vícero takže doporučuji přečíst opravdu se máte na co těšit, u knihy jsem se hodně na smála.

Mrzí mě že nemůžu hodnotí s návaznosti na předchozí díl , ale i tak jsem si čtení velmi užila.

Před autorkou musím smeknout, její styl mi sedl, perfektní znalost prostředí a historie, líbily se mi zmínky o reálných povídkách pražských kdy jsem si ne jednou vzpomněla že tuto legendu vlastně znám.

@Knihy_jedne_modrovlasky

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Lucie Lukačovičová - Čepel Azylu


Počet strán : 317
vydavateľstvo : epocha
žaner : fantasy

No po prvotnom: " o čom to sakra je? Kde je sever? a kto je kto ?
Nakoniec kniha vypálila pekne a zaujímavo.

Veľmi sa mi páčilo vtipkovanie Pražskeho lovca Benedikta, jeho trefne a sarkastické poznámky boli proste Top.

Čo sa týka monstier, som skôr očakáva trojhlave psy, medúzy na hlave a všelijaké príšerné potvory o to viac sa mi páčilo, že bol príbeh vlastne o duchoch a ich vymietani.

Celkový dej a dojem z knihy bol veľmi dobrý a veľmi napínavý hoci veľa veci by som možno vynechala.

A úplný TOP bola pre mňa tá záhada prečo sa to všetko robí. Úprimne? skoro som si ucikla do gatí

ďakujem nakladateľstvu Epocha za poskytnutie knihy na recenziu, veľmi si to vážim


cori
31.08.2023 3 z 5

Sourozenecké duo a golemka Yissl se vydávají do slunného Španělska zachránit uneseného Gabriela. Při své misi se setkávají s různými španělskými (muslimskými a křesťanskými) přízraky a získávají novou parťačku Doňu Mireyu. Záporák předchozího dílu mi přišel drsnější než Tonda. Oddechové čtivo. Akce, napětí a turistický průvodce po jihu Španělska.

dpxcz
11.08.2023 3 z 5

Kniha pokračuje v nastavené laťce prvního dílu. Čte se lehce a je to prostě oddechovka na dva večery. I když se mi první díl líbil více, tak se těším na další pokračování. Určitě bude, že?

rimar
11.05.2023 5 z 5

Moc pěkně napsané a už se moc c těším na třetí díl který počítám bude někde v Asii:-). Konec jsem si představoval trochu jinak ale asi to takto bylo lepší a chlapci jsou volní a mohou vletět po hlavě do dalšího boje s monstry. Je to úplně něco jiného než jsem zvyklý u Larryho Correi a nebo od Ringa v jejich lovců Monster ale určitě člověk neudělá chybu když si sáhne i po této knize a koukne se na život trochu jiných lovců Monster.

M.C.SMITH
07.05.2023 5 z 5

Paráda. Klidně bych snesla i další díly této série.
Lovce monster mám moc ráda a nejvíce jsem si oblíbila Yissl a Gabriela.
Četlo se to skvěle a já knihu zhltla za necelých osmačtyřicet hodin. Prostě jsem potřebovala vědět, jak to celé dopadne.
Kniha je báječně promyšlená a okamžitě mne vtáhla.
Bylo to super čtení a já mohu jen doporučit.
Moc děkuji autorce a jen tak dál.

KadetJaina
06.04.2023 5 z 5

Lepší než první díl, s postavami je člověk už seznámen (i když román má být schopný stát sám o sobě, pak nevím, jak by se mi s postavami sžívalo, když bych ho četla bez prvního dílu) a teď jen pozoruje, kam dál se dostávají. Čepel Azylu je napsaná podobně jako první díl - je to vlastně taková malá encyklopedie mýtů a duchů zaobalená ve vyšetřování. Těším se, až se s hrdiny potkám v další knize.

Schary
06.04.2023 3 z 5

První díl se mi líbil víc, tento jede v dějové šabloně předchozí knihy. Knížka se ale četla vcelku dobře, přesto 3 hvězdy.

Turlogh
24.03.2023 5 z 5

Velmi povedené fantasy ze světa lovců a duchů. Akční, čtivé, napínavé, prostě výborné. Už se těším, až si přečtu knihu Zákon azylu, 1. část, v knihovně ji bohužel na rozdíl od tohoto románu nemají. Ale seženu. Howgh.

tomas0851
20.02.2023 5 z 5

Lucie Sombra Lukačovičová - Čepel azylu.

Druhá kniha ze série Azyl od Lucky je ještě lepší než první, která byla hodně dobrá

Se sérií Azyl jsem se seznámil v rámci podpory českých autorů. Odezva na Zákon azylu byla od čtenářů vesměs pozitivní a tak, i když duchařina není úplně můj rank, zkusil jsem. A nelitoval.

V druhé knize se setkáváme opět s Theodorem, Benediktem a jejich golemkou a sledujeme vyšetřování smrti jejich kolegy ze Španělska a ztrátu jejich přítele ducha Gabriela.

Kniha je daleko ucelenější, propracovanější a nezaznamenal jsem ani nějaký logicky přehmat.

Co jsem trošku hůř kousal byla španělština a latina. Ale to je můj osobní boj

Kdo má rád netradiční příběh, zajímavá místa, duchařinu v současném světě, neprouhloupí, když si knihu koupí

Lucko, výtečná kniha. Děkuji

Madla81
03.02.2023 5 z 5

Lucii Lukačovičovou jsem zatím znala jen z povídek, v nichž vždy uměla nádherně vykreslit tařka snově magickou atmosféru. Když jsem si poprvé přečetla její román Zákon azylu, v němž provází čtenáře Prahou tak, jak ji nikdy nikdo neviděl, bylo mi jasné, že chci pokračování. A toho se mi dostalo v úžasném prequelu Čepel azylu. V Praze tu jako obvykle není blaze a po jednom nevítaném duchovi tu vznikl pořádný čurbes. A ten se chystá uklidit náš starý známý Benedikt. Jenže nic není takové, jako se na první pohled zdá a tak musí Benedikt přistoupit na spolupráci s pražským Azylem. Spolu se svým bratrem Theodorem a golemkou Yissl je pátrání přivádí až do ohnivého Španělska. Bylo to báječné počtení a jediné, co mě mrzí je, že jsem na knihu neměla dostatek času, abych si ji mohla opravdu stoprocentně vychutnat. Protože takřka poetický jazyk autorky, perektní znalost prostředí a historie dělá z této duchařské fantasy něco opravdu výjimečného.

MilanKop
07.01.2023 5 z 5

Na tuto knihu jsem se opravdu těšil a rozhodně mne nezklamala. Lucie vytvořila opravdu pozoruhodný svět nadpřirozena, který vás dokáže oslovit. Skvělé zpracování postav, které si zamilujete. Doufám, že budou i další příběhy z tohoto světa a budou v nich hrát roli stejní hrdinové, hlavně Benedikt s Gabrielem.

Maud22
27.12.2022 5 z 5

Představený pražské větve Azylu zuří: "Přijede si sem, neohlásí se a pak se tu ještě nechá zabít!" Takže začínáme vraždou, kterou spáchal přízrak. Aby toho nebylo málo, tak pachatel má na svědomí i zmizení "strážného ducha" Gabriela. Pátrání se týká identity vraha a jeho pohnutek a pražskou trojici - bratry Benedikta a Teodora, lovce monster, a golemky, jež známe ze Zákona Azylu, přivede do Španělska a na Gibraltar. Při pátrání, na němž se podílí členka španělské větve Azylu, poznáme další typy přízraků a duchů. Španělka není žádné ořezávátko, neboť "Místo slz má Doña Mireya exorcismus na krajíčku." Román lze číst i bez znalosti Zákona Azylu, ale doporučuji jím přece jen začít. Jeho závěr naznačuje, že by mohlo být zaděláno na další kousek ze světa Azylu, což by bylo jen a jen dobře!

Dark-Angel
19.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Čepel Azylu jsem četl hned po jejím vydání.

Autorka mě zaujala prvním dílem - Zákon Azylu.
Hlavní hrdinové zůstali stejní a přesto se chovali trochu odlišně.
Když je potřeba sdělit čtenáři, něco co nevyplyne z děje, nebo myšlenky postavy, tak je použita kurzíva.

*spoiler*
Po první kapitole se jeden z hlavních hrdinů “ztratí” a jeho osudy sledujeme jako intermezza. Trošku mě mrzelo, že tyhle kapitoly byly kratší.
Teo nebyl až tak odtažitý jako v prvním díle.
Golemka, která mě upoutala už v prvním díle byla fajn.
Benediktovi nemám snad co vytknout.
Nová hrdinka, která doplnila naší čtveřici … nechte se překvapit.

Záporák byl tentokrát záporný až do svého konce, ale to už prozrazuji opravdu skoro moc :-)