Temný muž

Temný muž https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152479/bmid_cato-isaksen-temny-muz-yts-152479.jpg 4 54 14

Cato Isaksen série

< 7. díl >

Sedmapadesátiletá Britt Bubergová přijde o život ve výškovém obytném domě na předměstí Osla. Žila velice osaměle a stýkala se pouze se starou ženou z domova důchodců, který leží v sousedství. Ve stejnou dobu z kempinku nedaleko od Osla beze stopy zmizí devatenáctiletá Lilly Rudecková. Vyšetřovatel Cato Isaksen musí řešit těžký případ. A po svém boku znovu má zarputilou a otravnou kolegyni Marian Dahleovou a její fenu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Plus
Originální název:

Mørkemannen , 2011


více info...

Přidat komentář

Simstr
08.07.2019 5 z 5

Nejlepší ze třech přeložených dílů u nás do češtiny. Velice mě to bavilo a vtáhlo do děje. Za mě super počteníčko, mohu jen doporučit. Mohli by se do-překládat i předchozí díly této série, stálo by to určitě za to !

jaruva
17.05.2018 4 z 5

Poměrně čtivé, závěr překvapivý - trošku mě to rozhodilo.
Mužské postavy - možní podezřelí - se mi trošku pletli.
Chování vyšetřovatelky Marian poněkud nepochopitelné.


eiramka
24.03.2018 3 z 5

Policistka Marian mi šla neskutečně na nervy. Chovala se jako psychopat a těžko uvěřit, že by jí takové chování k šéfovi mohlo projít. Děj je složitý a přiznám se, že se mi občas jména postav pletla :) Tři hvězdy za výborný nápad a zápletku a asi od poloviny to bylo opravdu napínavé - ale proč proboha skoro 400 stran?!

SilvieSisinka
14.02.2018 4 z 5

Super severska krimi.Cetlo se samo.Napinave,skvela zapletka.Sup na dalsi knihu autorky ;-)

mysterygirl
05.05.2017 4 z 5

Pekna detektivka,ale ten konec byl na me moc komplikovany a spatne jsem se orientovala,musela jsem to cist 2-3x,abych pochopila souvislosti

knihomolka525
03.07.2016 5 z 5

dosti komplikovaný děj ale to se u severských příběhu už očekává.Knize na kráse ubírá fakt,že je zbytečně těžká.Když ji rychle prolistujete má spoustu bílých míst Řádky jsou hodně od sebe a odseky kapitol dlouhé jako týden.Myslím že knihu prodává obsah a ne váha!

konicekbily
03.04.2016 3 z 5

Velmi dobře vymyšlená zápletka. Děj je zbytečně komplikován a roztažen do šířky. Kdyby kniha byla tenčí, byla by lépe pro mne stravitelná.

soukroma
23.03.2016 5 z 5

Líbila se mi velice, nesrovnatelně více než Cukrová smrt, kterou jsem četla jako první. Velice zapeklité rodinné vazby a tejemství, vedoucí nakonec k několika vraždám, ale ne vždy je vše tak, jak na první pohled vyhlíží, takže dojde i na šťastné konce. Marian není zrovna partner do nepohody ani příjemný společník, ale celkem to s ní ještě šlo i při vší její excentričnosti (na rozdíl od Cukrové smrti, kde se Marian a Cato chovají zcela neprofesionálně, až z toho mrazí víc než z hlavního příběhu).

Space.Junkienka
07.07.2015 4 z 5

Super krimi - ostatně jak už to severských autorů bývá zvykem. Propojenost vztahů mi sice ne jednou zamotala hlavu, ale rozhodně skvělé čtení.

Izu
07.05.2014 4 z 5

Víc se mi líbila Medová past.Chvílemi jsem se v zápletce ztrácela.Jinak opět velmi kvalitní krimi.

makn
28.05.2013 5 z 5

Temný muž je velice slušná severská krimi. Autorka nám to napětí a děj dokáže pěkně dávkovat a graduje na posledních několika stranách a ne na posledních dvou stranách, jak se občas stává - což já osobně moc rád nemám. Hlavní dějová linka je opravdu hodně zapeklitá a někomu se může zdát až zbytečně složitá, nicméně já si myslím, že je srozumitelná a s přivřením jednoho oka i reálná. Pro ty, co četli Medovou past, je určitě zajímavý i vývoj vztahu mezi hlavními postavami vyšetřovatelů - Catem Isaksenem a Marian Dahleovou s Birkou. ;)

vilemina
24.05.2013 4 z 5

Napsane velmi dobre, pekne psychologicky prokreslene postavy, jak obeti, tak kriminalistu. Romanem prostupuje strach zenskych hrdinek z muzu. Ke konci autorka nechavala kriminalisty trochu moc spekulovat a ctenare, myslim, ze zbytecne, zavadela do slepych ulicek. Jinak dobry.

Lidka
28.04.2013 3 z 5

Co se čtení týká, tak se četlo velmi dobře.
Co se obsahu týká, tak mi to přišlo opravdu překombinované, ale až moc moc. Prostě mám ráda, když se to vyvíjí aspoň trošku důvěryhodně ... a tady nám teda paní spisovatelka nakládala tolik záhad :-) .... No ale jo, docela dobrý.

Kirkea
22.03.2013 5 z 5

Velmi poutavé, tajuplné. Nenechá Vás chladnými. Celou dobu jsem si říkala, kruci co to.. jak to... kdo to... přečetla jsem skoro na jeden zátah, dokud jsem se nedobrala konce. Občas autorka až moc kombinovala a snažila se překvapovat, ale jako celek to doporučuji
Skvělý překlad!!!