Cukrová smrt

Cukrová smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171049/bmid_cato-isaksen-cukrova-smrt-XvR-171049.jpg 4 53 17

Cato Isaksen série

< 8. díl

V cukrárně si obézní Kari Helena Bielerová najednou vzpomene, co se vlastně stalo, když před šestnácti lety ještě jako mimino zemřel její malý bratříček. To postaví proti sobě její rodiče a vyprovokuje to spirálu krutých činů. Násilnou smrtí zemře vedle šéfa kriminální policie také několik nevinných žen. Tajemství kolem smrti děťátka bylo unikátní krycí operací ze strany psychopata, který po mnoho let žil dokonalým dvojím životem. V závětří těchto událostí dospěje chladnokrevný vrah k tomu, že začne uskutečňovat nebezpečnou pomstu. Policie musí řešit neobyčejně náročnou kriminální záhadu. Do záležitosti se zcela zvláštním způsobem zaplete minulost dvaatřicetileté policistky Marian Dahleové a její kolegiální a profesní vztahy s vedoucím vyšetřovatelem Catem Isaksenem a vlastně i s celým policejním establishmentem jsou vystaveny tvrdé zkoušce. Cukrová smrt je komplexní a inteligentně „sestříhaná“ kriminálka, kde jedna velká věc vyvolá spoustu malých událostí. Vedle obrovského napětí nabízí tento příběh pohled do životů zranitelných lidí a také děsivý a překvapující konec.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Plus
Originální název:

Sukkerdoden , 2010


více info...

Přidat komentář

maličkán
18.09.2022 4 z 5

Zase po delší době skvělá kniha. Chytla mne od začátku, dobře se četla. Závěr překvapil. To jsem nečekala.

Allla9
30.05.2021 4 z 5

Vadila mi Marian. Je vylíčená jako nezvladatelná a nevyzpytatelná. S tím souhlasím, ale přišlo mi přehnané, jak vše bravurně zvládá a vyřeší.


SilvieSisinka
17.02.2018 5 z 5

Super severska krimi ;-) skoda že není další pokračování.

Georgia332
23.09.2017

Poslední kniha z trilogie Uni Lindellové me nezklamala. Dobry se cte, hltala jsem stranky az do konce. Doporucuji!!

Akimus
25.07.2017 5 z 5

Prostá a uvěřitelná. Moc se mi kniha líbila a určitě se poohlédnu po zbytku.

konicekbily
03.04.2016 2 z 5

Poměrně jednoduchá zápletka je zaplavena přemírou vnějších efektů odvádějících od hlavní linie vyšetřování.

Liduka
28.03.2016 3 z 5

Asi jsem od knihy čekala víc. Velice dobře se četla, ale čekala jsem asi nějakou lepší zápletku a více napětí. Dávám tři a půl hvězdičky za to, že jsem až dokonce nevěděla, kdo byl Martinovým vrahem. Autorka ten konec podle mě docela usekla. Možná mohla dodat, co se vlastně stalo se zadrženými a jestli jim dokázali přišít to, co udělali.

soukroma
23.03.2016 3 z 5

Oproti Temnému muži mi zde vadilo skoro vše: přemíra všech obvyklých témat současnosti - drogy, přistěhovalci, nájemní zabijáci, zkorumpovaní mocní..., na úkor nějakých přijatelnějších lidských osudů. Dialogy hlavně mezi Marian a Cato dělaly z celé knihy úplně absurdní drama, nikdo nikoho neposlouchal, nereagovali na vyřčené, ale pouze čím dál vztekleji a zarputileji udržovali své postoje, ať to bylo jakkoli neefektivní a neprofesionální.

martina.bella
16.03.2016 4 z 5

Příjemná oddechová detektivka, sympatická vyšetřovatelka Marian - trochu podivínka žijící sama s fenkou, dělá si vše po svém, neuznává autority, odmítá dodržovat pravidla. Bavil mě její přístup k vyšetřování. O něco napínavější mi asi připadala autorčina knížka Temný muž, ale toto je taky velmi dobré!

Space.Junkienka
07.07.2015 5 z 5

Nejlepší kniha Unni Lindell. Zajímavá zápletka, skvělé řešení a velmi chytlavé psaní. Za mě Cukrová smrt jasně vyhrála souboj s Medovou pastí i Temným mužem :)

Kingomolka
18.02.2015 3 z 5

Kniha se četla hezky.Trochu zdlouhavá.Detaily jsou propracované.
Zajímavá detektivka ;)

eiramka
12.02.2015 4 z 5

Skvělá detektivka - Marian se svým psem rozšiřuje řady nekonformních detektivů, je inteligentní, vybavená nevšední intiuicí, osamělá...když je zavražděn komisař, se kterým ji pojil nevšední vztah, je posedlá touhou najít jeho vraha. I další postavy jsou dobře vymyšlené, ale největší plus je styl vyprávění - rychlý spád děje, který mi nedovolil se od knihy odtrhnout.

KLHannah
09.02.2015 3 z 5

Jestli jsem si myslela, že jiná autorka severských detektivek, Švédka Camilla Läckberg, má ve svých příbězích mnoho postav, Unni ji hravě překonala. Dále jsem se nemohla nějak dostat do děje. Obvykle mi nedělá problém se sžít s postavami a během třiceti stránek si k nim vytvořit nějaký vztah, ať už kladný nebo záporný. U této knihy se mi to podařilo až dobře za polovinou. Ale těšila jsem se na knihu natolik, že jsem si ji nedovolila odložit a vyplatilo se. Příběh postupně nabíral obrátky a i když mi přišlo, že záplekta s názvem zase tolik nesouvisí, kniha se mi nakonec líbila. Jen ten konec, ten poslední odstavec, mně nějak neuspokojil :)

tamila
17.12.2013

Pro mě je Unni Lindell a její hrdinka - detektivka Marian se svou boxerkou - objevem roku. Zatím jsem přecetla Medovou past a Cukrovou smrt, chystám se na Temného muže a jsem nadšena. Severskou detektivku mám celkem zmapovanou a tuhle autorku řadím na přední místo.

MartinaF
01.11.2013 4 z 5

Velmi zajímavý detektivní román s psychologií postav. Kniha začala být napínavá asi od poloviny knihy, kdy jsem se od příběhu nemohla odtrhnout.

jasmína
28.08.2013 4 z 5

Dobrá detektivka, líbilo se i, že když už jsem myslela, že vím závěr, tak se to ještě zkomplikovalo a to mám v detektivkách opravdu ráda. Neodtrhla jsem se, dokud jsem nedočetla.

ivousekk
22.08.2013 5 z 5

opět skvělá detektivka, u které se nudit nebudete. zhltla jsem ji stejně jako předchozí Medovou past a Temného muže.