Časopedie

Časopedie https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419265/bmid_casopedie-mXa-419265.jpg 5 6 4

Od dinosaurů po umělou inteligenci. Prozkoumejte historii světa prostřednictvím časových os – od historie dinosaurů až po vesmírné lety, nástup robotiky a umělou inteligenci. Kniha je doslova nabitá základními fakty i úžasnými detaily z historie planety Země. Základ tvoří přehled událostí světových dějin: vznik a pád velkých říší, nejdůležitější činy panovníků, průběh revolucí... Dozvíte se také, jak se vyvíjelo písmo, kdo byli autoři zásadních objevů, mnoho zajímavého z dějin tance, hudby, výtvarného umění, filozofie, fyziky, chemie, feministického hnutí... Nechybí ani poutavá odlehčení, například koho považujeme za nejobávanějšího piráta všech dob, nebo který zločin se jako první povedlo vyřešit analýzou otisků prstů. Přehledné časové diagramy, působivé kresby i fotografie a stručné texty o událostech a osobnostech vás vezmou na dobrodružnou cestu a dohromady složí navzájem propojený příběh – fascinující historii lidského pokolení.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Timelines of Everything , 2018


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
01.02.2022 5 z 5

Knížku jsem dostala k vánocům. Pokud potřebuji najít nějakou informaci ohledně historie, většinou vsázím na ČASOPEDII!

ddkk
24.12.2021 5 z 5

Tak takhle nějak by měla vypadat povedená encyklopedie, pardón, časopedie. Je tak zajímavě koncipována, že jsem neodolala a prohlížela, pročítala a listovala a listovala.
je plná přehledných grafů, časových os, stručných a výstižných informací, ale také pochopitelných schémat, příběhů, obrázků, obrazových reprodukcí a fotografií. Je to tak informacemi nabitá kniha, že jsem jenom žasla. Výborná práce!

Doporučuji.


Alex.Barunka
15.01.2020 5 z 5

Publikace, která mapuje neskutečné množství informací, od dinosaurů po moderní dobu, kromě toho se zaměřuje i na vynálezy, pokroky a vědu. Není to jen suché chrlení informací, ale po kreativní stránce je kniha neskutečně přitažlivá. Autoři si s ní úžasně pohráli. A grafické zázemí je naprosto bezkonkurenční.

blonďatá.luc
10.12.2019 5 z 5

Sice nemám moc představu o tom, jaké dnes vycházejí encyklopedie, ale toto je vážně něco! Kniha je rozdělena na časové úseky, ve kterých je každému tématu věnována jedna dvoustrana - každá má ovšem trochu jiné zpracování (co se rozmístění textu a množství ilustrací týče). Jsem skutečně nadšená! Listuji v ní každý den a pokaždé se dozvím něco nového. Navíc ty ilustrace a fotografie ze čtení dělají skutečný zážitek. Navíc informací není tolik, že by to člověka přehltilo... Pokud vás lákají encyklopedie, tato by vás rozhodně neměla minout.