Čarodějova nevěsta 17

Čarodějova nevěsta 17 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510025/bmid_carodejova-nevesta-17-2au-510025.jpg 5 32 4

Čarodějova nevěsta série

< 17. díl >

Co si počít s Philomelou? Jde ji ještě zachránit, nebo je ztracena a musí zemřít? Čise s Eliasem v tom mají jasno, a tak se přítelkyni vydávají na pomoc. Jenže Philomelina babička, Lisbeth Sargantová, má vlastní plány a na dobro své vnučky nebere jako obvykle žádné ohledy...

Přidat komentář

fvalek
24.04.2023 5 z 5

Po neuvěřitelném půl roce se zase vracím do světa Čarodějovy nevěsty a po pár zmatených stránkách ani nemůžu věřit, jak rychle do toho zase padám. Příběh má sice více zmatených částí, při kterých úplně nechápu, proč se něco děje, jak se děje. Třeba proměna na draka je tak špatně nakreslená, že jsem ji pochopil asi až při zpětném listování. Přítomnost Bohyně taky trošku složitější na pochopení a nějaké motivace a záměry ředitelky akademie a dalších postav jdou mimo mě ještě teď. Naštěstí linka okolo Philomely se krásně vysvětlila, a to nejen úžasným flashbackem s jejími rodiči, ale i aktuálním děním. Záchranná akce zatím vypadá velmi dobře a nepostrádá potřebnou vážnost a akci.

Bohužel musím stále trvat na tom, že odcizování se mezi Chise a Eliasem mě mrzí, a že by autorka mohla opět více řešit jejich příběhovou linku. Stejně tak dění na akademii mě oproti první půlce série, která se odehrávala v Anglii a hodně venku mezi kouzelnými bytostmi, příliš nebaví a doslova trpím v těch uzavřených školních prostorách. Chtěl bych zase tu volnost a kouzelný svět, který Chise objevovala v samotných počátcích.

Nicméně kvalita se stále drží a hlavně se drží magická atmosféra, která člověka hned zase vtáhne i po delší pauze. I přes opuštění původního prostoru a zápletek autorka stále dokáže kouzelný svět rozvíjet a ukazovat nejen nové magické tvory, ale i další vývoj Chise ve světě magie. Škoda, že už vydávání dohnalo autorčinu tvorbu a bude se na každý díl příšerně dlouho čekat, ale stojí to vždy za to! :)

knizninadsenec
12.04.2023 5 z 5

Skvělé pokračování, poutavé, tuto mangu miluji. Hned bych potřebovala další díl.


orangerose
06.04.2023 5 z 5

pěkně napínavý děj , sice se trochu děj posunul ale sakra co bude následovat dalším díle - no budou nervy než vyjde 18 díl této kouzelné úžasné mangy :)

Terva
03.04.2023 5 z 5

"Zase jsem zaspal,
proč já se ráno nikdy
nemůžu vyhrabat z postele?
Měl bych si asi přiznat,
že jsem noční pták."

"Nikdy od bohů nic nežádej."

Trvá to. Vždycky to moc trvá, když knihu dočtu a pak musím tak dlouho čekat na další díl. Nejraději bych si je všechny shromažďoval, a až bude příběh kompletní, začal bych číst. Jenže to je utopie. To prostě nevydržím. Ještě než jsem dojel z knihkupectví domu, měl jsem půlku tohoto dobrodružství přečtenou a prozkoumanou. Hlavně mne zajímalo, jak Číse s Eliasem dopadne uniknuvší Philomelu. Přeci jenom k Philomele cítím jistý respekt a obdiv. Od jejího splynutí s grimoárem snad ještě větší obdiv. I když se to možná neobejde bez obětí.

Citát: Sice změnila podobu, ale pořád je to Philomela.

Kresba je klasická. Dychtivý čtenář ví do čeho jde. Je tu pár krásných samotných oken, které jsou pěkně nakreslené, ale jinak je to o postavách. Těch je tu nejvíc. Příběh má několik překvapení a zvratů. Ale to se dalo očekávat. Pavouček ke konci byl zajímavý. Určitě splnil svůj účel. No a je dočteno. A teď zase dlouho a dlouho čekat na další knihu! Obsahuje sešity #81 až #85

Citát. Dokud jsme my čarodějové vázáni smlouvou, musíme se chovat jako čarodějové.