Čarodějova nevěsta 16

Čarodějova nevěsta 16 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500875/bmid_carodejova-nevesta-16-utK-500875.jpg 5 37 3

Čarodějova nevěsta série

< 16. díl >

Zapovězený grimoár se stále ještě nachází na území Akademie. Ale jak je to možné...? Zatímco si nad tím učitelé lámou hlavu, studenti se postupně sbližují. Jenže vzájemná blízkost s sebou přináší i jistá nedorozumění, a zdá se, že se žene pořádná bouře...

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

fvalek
01.11.2022 5 z 5

Trošku jsem se bál, protože jsem poslední Čarodějovu nevěstu četl tak půl roku dozadu, ale ihned jsem se skvěle dostal do atmosféry a děje. Situace sice není nijak akční a tragická, ale tíživá atmosféra uzavřené akademie zaujme, a přestože laxnost v pátrání po pachateli a grimoáru je provokativní, tak se děj ubírá dobrým směrem. Autorka si pohrává s různými zajímavými prvky, jako třeba duch na promítání filmu apod., místo aby šla přímočaře k vyřešení zápletky, což je pro ni typické a asi i dobré. Kromě klasických náznaků, co se bude dít dál, a samozřejmě velmi napnutého finále volajícího po dalším dílu, se objevují i různé náznaky nových zápletek, které se teprve objeví a těším se na jejich rozuzlení. Nejvíc asi na Bohyni, která se zjevila dost nečekaně a tajemně, stejně tak na prozkoumání toho, co se ukrývá v Čise - Josephovo cameo v jejím nitru bylo překvapivě velmi uspokojující a zajímavé. Josephovo cameo se Silky už tak uspokojivé nebylo a asi bych ho úplně vynechal. Po Silky se mi ale stýská, ne že ne. Líbí se mi, jak autorka dokáže i s velmi klidným tempem a jakousi idylou na pozadí dramatu vybudovat atmosféru a napětí. Bohužel nadále musím pomlouvat upadající vztah mezi Čise a Eliasem, přestože si na sebe našli alespoň malou pětiminutovku...

Terva
16.10.2022 5 z 5

„Myslela jsem,
že to bude jen
sezónní nachlazení,
ale tolik případů
najednou...“

Docela mě zajímalo, co znamená kresba na titulní straně. Vypadalo to na smrt. Ale, víc nepovím,. Vše potřebné je uvnitř této další, již šestnácté, knihy v sérii Čarodějova nevěsta. Osobně se mi strašně líbí Lucy. Lucy Websterová, Čísina spolubydlící. Má záhadné chování a jiskří to v ní. Co dodat? Opět hodně dialogů, několik překvapení, spousta legrace a napětí a také smutek. To je tak shrnuto celé toto dobrodružství.

Citát: Ty jsi taky v kleci, viď?

Kresba je opět povedená. Někdy si říkám, jak by celý příběh vypadal, kdyby byl barevně nakreslený, stejně jak je tomu u obalů všech knih. Philomeny je mi líto, ale mám pocit, že Číse a Elias s tím ještě něco udělají. Jo a trochu jsem se pobavil ještě v jednostránkovém „doslovu“ na konci. Taková malá reklamka.... :-)

Citát: Komu říkáš „trubko“?


orangerose
13.10.2022 5 z 5

Tak pěkně napínavý díl, nejvíc mně štve že skončí zrovna kdy je to nejvíc napínavé, to bude zase dlouhé čekání na pokračování, jinak mně téhle díl bavil - akční, někdy vtipný, jen to čekání bude dlouhé - mám ještě v záloze tokijsky ghul Re sérii - vyjde další nový díl a ještě Spy family taky další nový díl, ještě sbohem má růžová zahrado- závěrečný díl ( trilogie) :)