Slib

Slib https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380609/bmid_slib-HYU-380609.jpg 4 200 46

Capitol Theatre série

< 3. díl

Andrew, lord Drake, byl vyškrtnut z otcovy poslední vůle pro svůj zhýralý a prostopášný život. Aby si získal zpět otcovu přízeň, Andrew se rozhodne předstírat, že se napravil. V rámci svého plánu chce otce přesvědčit, že se dvoří počestné ženě s úmyslem oženit se s ní. Potíž je, že žádné slušné ženy nezná, až na staropanenskou sestru svého přítele, slečnu Caroline Hargreavesovou. Vydíráním přiměje zdráhavou Caroline, aby mu pomohla, a tak může šaráda začít…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

I will , 2016


více info...

Přidat komentář

LenkaAK
11.01.2024 4 z 5

Rozsahem kratší příběh, ale ani při této délce neztratil děj na půvabu. Caroline i Andrew byli sympatičtí hrdinové.

janina66
14.10.2023 2 z 5

2* jen, že je to Lisa K. Mám ráda od ní knihy ze současnosti.
Ale tato? To byla ptákovina. Jen díky vypůjčce k z knihovny mě to moc nemrzí, jen ztráta času.


lucie.dc
08.06.2021 3 z 5

Lisa ma opravdu lepsi knihy. Tohle vzala asi jako oddechove dilo nebo nestihala termin(?). Dobre na jednovecerni odlehceni dne, ale ne na znovuprecteni.

Terezkasaccount
31.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Knížku jsem si včera koupila a za necelé dvě hodinky nebylo co řešit...To mě, musím říct, trošku mrzí. Lisu mám ráda a po přečtení přechozího dílu jsem se na lorda moc těšila. Navíc mám ráda, sice už trošku ohranou, linku s mužem, který potřebuje "napravit" od dámy s ostrým jazykem. :) Takže námět fajn, postavy dobrý. Dokonce i zápletka s dopisy nebyla špatná. Ale přesto se po přečtení nedostavil onen hezký pocit uspokojení z přečtení dobré knížky, který po přečtení knížek od Lisy většinou mám.
Asi mi trošku vadilo, jak v knize vše musela řešit hrdinka. Je skvělé mít silné, nezávislé ženské hlavní postavy, ale tady už mi to přišlo trošku moc - žena musela udělat všechny první kroky, zachránit hrdinu (nejdříve před alkoholem, pak před ženskou), hrdina nic moc neudělal - snad jen vymyslel danou lest.
Nevím, trošičku zklamání.

miruska1
18.04.2021 5 z 5

Autorka má svůj typicky stil, toto Bola jeho skracena verze . Ale určitě stojí za přečtení

pogmanka
12.04.2021 2 z 5

Knížka se četla dobře, ale je to jen taková krátká jednohubka. Možná by nebylo na škodu ji víc rozepsat, ale i takhle mě to na chvíli zabavilo. Postavy se mi líbily, jen děj byl takový uspěchaný, i city hrdinů. Ale jak říkám na zabavení to stačilo.

Pralinka1910
13.12.2020 3 z 5

Po knize jsem sáhla v domnění, ze se jedna o volné pokračování série Ravenelovi - asi podle podobného obalu. Ovšem vůbec nejsem zklamaná! Bylo to vtipné a mile. Kdyby byla kniha delší, více bych si to užila, ale i tak jsem spokojena. Navíc krásne načasování s vánoční dobou.

Zomy
08.12.2020 2 z 5

Tohle není Lisa Kleypas. Vůbec se mi nechce věřit, že by to psala ona. Vypadá to, že slíbila 3 díly v sérii a tímto to chtěla odbýt. Vůbec nechápu proč, z této zápletky by dokázala napsat skvělý román. Než tohle, to se na to měla vykašlat úplně.

kanitsuj
12.08.2020 2 z 5

V tomto případě se mi potvrdilo, že romány Lisy Kleypas by se neměly číst po sobě, protože potom čtenář srovnává nesrovnatelné. Za mne je to asi nejslabší román (tedy spíše novela), který jsem od autorky četla. Hrdinové mi nebyli sympatičtí a celý příběh byl jakýsi kostrbatý a ne příliš uvěřitelný.

DUNIKO
19.01.2020 5 z 5

Hmm...moc pěkné čtení.Rychlé ale povedené.Odvažná hrdinka a zhýralý hrdina,já jsem spokojená.Paní Kleypas prostě umí.

účetní
05.01.2020 3 z 5

Když jsem přečetla knihu Vše pro lásku ( dodatek k Čekankám ), taky jsem si jako mnoho ostatních čtenářek říkala, proč nám autorka napsala tak krátkou knihu, zrovna, jako je tato. Teď už je mi jasné, že je to záměr a ne, že by autorka neuměla příběh rozvést, je to novela a ne román. V tomto případě ale, na rozdíl od té první, ta kvalita opravdu utrpěla a hodnocení obou knih i komentáře to jasně ukazují, že se na tom většinou všechny shodneme. U této knihy to chtělo alespoň o trošičku víc rozvést, protože náprava Andrewa a změna názoru na něj u Cary byla opravdu dost neuvěřitelná. No ale jinak celkově jako jednohubka dobrá, hlavně když autorka píše, třeba nám napíše i nějakou novelu k Ravenelovým.

handulli
09.12.2019 3 z 5

Dílo mohlo být klidně propracovanější, protože zápletka nebyla vůbec špatná a určitě by se z toho dalo vykřesat víc. A škoda, že tam nebylo i víc vánoční atmosféry.

Luciáš01
10.09.2019 5 z 5

Zkusila jsem trochu jiný žánr, než obvykle čtu. Mezi mou klasickou četbu totiž patří především thrillery, horory, fantasy a sci-fi. Chtěla jsem si od toho trochu odpočinout, tak jsem sáhla po knize Slib od Lisy Kleypas.

Vůbec jsem netušila, co od knihy mohu čekat.

Hlavními postavami jsou Andrew – lord Drake –, který byl vyškrtnut svým otcem ze závěti jako trest za svůj zhýralý a prostopášný život, a jeho přesný opak Caroline Hargreavesová, jež je počestnou ženou a ve svých 26 letech starou pannou. Aby Andrew přesvědčil svého otce, že je hoden dědictví, rozhodne se s čestnou Caroline uzavřít „obchod“ a přiměje ji, aby s ním sehrála divadlo, že i on se dokáže změnit. Nikoho by však ani nenapadlo, v co tato tajná dohoda vyústí.

Kniha má pouze 128 stránek, za což je často kritizovaná s tím, že šla více rozvinout. Já bych naopak to, že má tak málo stran, vzala jako velké plus. Příběh je čtivý, není zde místo na žádné prostoje a kniha mě svým způsobem okouzlila. První, co mě v souvislosti s knihou napadne, je slovo „milá“.

Brala jsem ji jako takovou jednohubku a oddechovku. Pokud tedy chcete vypadnout ze všedního života a přečíst si krátký příběh, který rozhodně zaujme, určitě ji doporučuji. PS: A ani o tu erotiku není v knize nouze ;-)

evik75
18.08.2019 3 z 5

Milý příběh, ale krátký. Shoduji se s dalšími názory, že kdyby byl příběh více rozpracovaný, nejspíše bych ho ohodnotila více hvězdičkami.

Etule
18.08.2019 4 z 5

Milá jednohubka od nejoblíbenější spisovatelky. Škoda, že jim autorka nedala plnohodnotný příběh, to by se mi rozhodně líbilo mnohem víc. Ale je pravda, že konec měl vážně rozesmál. :D

NicaCola
14.08.2019 3 z 5

Kniha přečtena za jedno odpoledne. Kdyby Lisa příběh více propracovala, dala bych ihned 5 hvězdiček.

viki77
27.07.2019 5 z 5

Hezké krátké oddechové čtení ????

PerlaZP
25.07.2019 3 z 5

Hezké, ale krátké. Škoda, že nešlo o více propracovaný příběh. Vše bylo příliš rychlé...
Knížce dávám tři hvězdičky...

bobo
10.07.2019 2 z 5

Mohl to být pékný příbeh.Opravdu odbyté.

malazluta
07.06.2019 4 z 5

Nejde o plnohodnotný román autorky, jedná se spíš o takovou "jednohubku", která zakončuje celou sérii. Za mě povedený příběh.