Byt v Paříži

Byt v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512240/bmid_byt-v-parizi-zuI-512240.png 4 71 24

Jess se ocitla ve složité situaci. Je na mizině, přišla o práci a potřebuje někam zmizet. Když zavolala svému nevlastnímu bratrovi Benovi a zeptala se ho, jestli by mohla na nějakou dobu zůstat u něj, moc nadšený nebyl, nakonec ovšem souhlasil. A v přepychovém bytě v Paříži jí jistě bude lépe. Po příjezdu ovšem zjistí, že její bratr zmizel. A že v domě bydlí samí zvláštní lidé. Lidé, kteří mají svá tajemství a kteří se ji odtud snaží vystrnadit. Jess se nevzdává, o bratrovi se jí však nic zjistit nedaří a místo odpovědí má jen další a další otázky. Napětí v domě graduje. Proč se sousedé chovají tak podivně? Co před ní skrývají? A je vůbec Ben ještě naživu? Dáma z vyšší společnosti a její despotický manžel. Alkoholik, jemuž utekla žena. Sympaťák, co se snaží pomoct. Psychicky nemocná dívka. Záhadná domovnice, které nic neunikne. Všichni jsou podezřelí. Všichni něco ví, ale mlčí. A všichni udělají cokoliv, aby jejich strašlivá tajemství nikdy nikdo neodhalil…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Paris Apartment , 2021


více info...

Přidat komentář

čef
14.04.2024 4 z 5

Byl jednou jeden dům v Paříži a tam se jednou shromáždili opravdu pošahaní podivíni. Popsat jejich vztahy vyšlo na mnoho stran, ne, že by to nešlo stručněji. Také nesmí chybět i ti s alternativním pohlavím a nějaká ta mrtvolka se také najde. Vše je poměrně dobře vystavěno, takže má čtenář stále nad čím dumat. Nicméně je to ten moderní styl, který mnozí, včetně mne, příliš neobdivují.

adabraz
03.04.2024 4 z 5

Za mě je to fajn knížka i když jsem určitě už četla napínavější. Konec byl takový trochu nevěrohodný, pochybuji že by se vše vyřešilo tak jednoduše. Bylo to ale fajn počtení.


lulucinax
01.04.2024 3 z 5

Kniha mě popravdě docela zklamala.
Přišla mi dost popisná a děj se táhnul jak žvýkačka, nic moc se tam nedělo. Od thrilleru bych čekala, trochu víc napětí ne jen trošku na začátku, pak dlouho nic a na konci. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická a místy mě vytáčela.
Konec na mě působil trochu nevěrohodně a nedovysvětleně, ale rozhodně knihu pozvedl.
Od autorky jsem četla Štvanici a ta byla o dost lepší a čtivější, ještě tu mám Seznam hostů, který si s chutí přečtu.

aktijnov
14.03.2024 3 z 5

Dost nepravděpodobné vyprávění, někdy napínavé a tajemné. Jako oddechovka se to dalo...

Ajuszka
28.02.2024 5 z 5

Velmi zajímavý příběh,plný tajemství.
Setkáváme se zde s Jess,která přijíždí do Paříže za svým bratrem Benem. Avšak její bratr někam zmizel a lidé v domě,ve kterém Ben bydlí,se chovají podivně. Jess se tak pouští do soukromého pátrání po svém bratrovi a připlétá se do odhalení skandálního případu.

Kniha Vás bude určitě bavit,celou dobu si budete klást otázku,jak to celé mohlo být. Vsadím,že nikdo z Vás to neuhodne

Leena
15.02.2024 4 z 5

Mám ráda objemné knihy a i obsah mě bavil.
Kapitoly krátké, a bylo to napínavé.
Špatné to tedy vůbec nebylo.

wlado
02.02.2024 3 z 5

Dobré čítanie, aj keď trilerom by som to nenazval, skôr ide o psychologickú sondu do myslenia viacerých postáv. Záver som čakal viac napínavý, preto len 3 hviezdičky.

evin84
15.01.2024 5 z 5

Parádní kniha. Velmi ctivá, krátké kapitoly...Konec trochu uspechany ale až tak mi to nevadilo.

marie8567
02.01.2024 5 z 5

Brala jsem tuto knihu jako nouzovku......ALE jak mě chytla,tak mě nepustila! Napínavá,nápaditá,moc dobře se četla....a ten konec.....no překvapení!!!!!
Super oddechovka :-)

ZuzanaZ83
20.12.2023 3 z 5

Jess přijede za svým bratrem do Paříže. Jenže Ben tam není. Jess pátrá, kam se poděl a odhaluje tak tajemství nájemníků domu.
Kniha má zajímavý námět, jen by se mi četla lépe, kdyby měla tak o 100 stran méně. Takhle mi to přišlo dost natahované, poměrně často mi ujížděla pozornost.

Pavlína2019
25.11.2023 5 z 5

Naprosto super kniha, přesně můj vkus!
Napínavé, nápadité.
Zajímavé, výborně napsané.
Také mě nadchl popis Paříže, jejích ulic, domů občas i francouzské věty
Navíc krátké kapitoly, příjemný formát knihy - super.
Rozhodně doporučuji!

intelektuálka
20.11.2023 4 z 5

Ta ponurá obálka trochu napovídá děj této knihy ....

Starý dům v centru Paříže skrývá spoustu tajemství .... a také je obydlen záhadnými lidmi ....

O tom ale nic netuší Jess, která přijíždí do Paříže za svým bratrem ....

Už podle štítku vidíme, že děj knihy má spoustu temat a postupně dochází k jejich propojení ....

Každý z aktérů skrývá svoji pravou tvář .... podaří se Jess najít pravdu o zmizení svého bratra ?
Anebo jí všichni lžou ?

Bylo to trochu strašidelné čtení - tak 3,5 hvězdičky....

Ivka14
06.10.2023 3 z 5

Překvapivě rychlé čtení na příběh, kde se v podstatě nic neděje a kniha má 400 stran.

Zhruba v polovině je jedno odhalení a skutečné události do sebe začnou zapadat až ke konci, ale ani rychlý závěr nedokázal vynahradit fakt, že se po většinu knihy vlastně nic jiného nedělo. A konec byl na mě trochu uspěchaný (hlavně epilog toho moc nevyřešil, alespoň pro mě).

Postavy nejsou přesvědčivé a naivní, prostředí je docela základní (potenciál to mělo) a samotný děj je prostě bez inspirace.

2.5

Matyesak
21.09.2023 2 z 5

Byt v Paříži jsem dostal jako odměnu coby věrného zákazníka jednoho nejmenovaného internetového knihkupectví. A zkusil jsem ho.
Jakože atmosféra jednoho pařížského činžáku, dobrý. Koneckonců i ten děj a gradace napětí nebyly úplně špatný. Ale!
Totálně odfláknutý postavy, jejichž pohnutky jsou místy nelogické, místy naprosto stupidní? Nene, díky. Jako jednohubka dobrý. Lepší než počítat ovečky.

MiskaMa
14.09.2023 3 z 5

Abych pravdu řekla, tak po přečtení mám smíšené pocity. Knížky od Lucy Foley mám ráda, se Štvanicí a Seznamem hostů nasadila autorka laťku vysoko a teďka jsem trochu zklamaná. Příběh je napínavý, líbil se mi popis domu a charakterů postav, ale víc jak 3* dát nemůžu.

Veronika2692
09.09.2023 4 z 5

Fajn knížka, dost dlouho hodně tajemná a záhadná, pořád jsem netušila, co se vlastně stalo a co jsou tam všichni zač. Ale nakonec to bylo dobré, pěkně zamotané a propojené

dencazrnu
31.08.2023 3 z 5

Tentokrát musím říci, že kniha od této autorky mě celkem zklamala. Po Štvanici i Seznamu hostů jsem byla zřejmě moc rozmlsaná a čekala jsem trochu víc. Tady mi chybělo napětí a něco, co by mě vtáhlo do děje. Možná, kdyby kniha byla o 100 stran kratší, bavilo by mně to trochu více. Takhle jsem se místy do čtení nutila a i když jsem chtěla vědět, jaké tajemství za tím vším stojí i tak jsem se chvílemi nedokázala ke knize vrátit. Děj se místy opravdu hodně táhl a některé pasáže mi přišly až zbytečné. Zhodnotila bych to jako velmi průměrný thriller, na který během pár dní zapomenu a za pár týdnů už ani nebudu vědět, že jsem něco takového četla. Takže pokud máte chuť se pustit do čtení od této autorky, sáhla bych spíše po prvních dvou knihách, které byly mnohem lepší a napínavější.

Moudd
20.08.2023 5 z 5

Mě to bavilo. Mrazivá až hororová atmosféra ve starobylém domě obklopeném vysokou zdí, zvraty v průběhu děje......Není to nic akčního, spíš takový psychothriller se zajímavým koncem. Za mě rozhodně o třídu lepší než Štvanice, na Seznam hostů se teprve chystám.

FejKýý
20.08.2023 4 z 5

Tahle kniha byla na začátku hodně čtivá, trochu i hororovější a totálně zamotaná. Člověk potřebuje číst dál a dál, potřebuje vědět jak vše bylo. Kniha by mohla být kratší klidně tak o 100 stran, občas jsem se nudila. Kniha má pár nelogičností a pár i wtf momentů. Byla taková jiná, než Štvanice či Seznam hostů, ale bavila mě taky. Na něco jsem během čtení přišla a na něco zase ne. Jsem ráda že to dopadlo, jak to dopadlo. Trochu jsem se bála, že to dopadne jinak. 3,5*

jahlina
18.07.2023 4 z 5

Po Štvanici a Seznamu hostů byla pro mě další knížka Lucy Foley velmi očekávaná. Brousila jsem si na ni zoubky hned, jak jsem ji zahlédla v edičním plánu. Trochu mě zaskočila špatná hodnocení na DK, ale o to víc jsem na knížku byla zvědavá. A jak to nakonec dopadlo? Byt v Paříži je malinko jiný než předchozí dvě knížky, a to hlavně atmosférou, která je zde místy až hororová. Já byla ve výsledku spokojená.

Autorka si tentokrát pro dějiště svého románu nezvolila žádné odlehlé místo, ale dům v luxusní čtvrti Paříže. Hlavní hrdinka Jess se ocitla v nesnázích. Je bez práce, bez peněz a nemá kam jít. Útočiště hledá u svého bratra Bena, který má byt v Paříži. Ten ne příliš nadšeně svolí, aby u něj nějakou dobu pobyla. Když však Jess k bratrovi dorazí, on je pryč. Jess se snaží zjistit, kam zmizel. Postupně se seznamuje s ostatními obyvateli domu, kteří zdá se, nemají zájem Bena hledat. Navíc má Jess podezření, že neříkají všechno, co vědí.

I v téhle knížce pracuje Lucy Foley s uzavřenou skupinou lidí. Jednotlivé kapitoly jsou vyprávěné střídavě z pohledu klíčových postav. Všichni jsou jednoduše divní. Příliš sympatická není ani samotná Jess. Zvláštní je i dům, který má spoustu tajemných a skrytých zákoutí. To vše tvoří podivnou ponurou atmosféru a předzvěst skrytých tajemství. Jess se snaží něco zjistit. Brzy se začne obávat, že Benovi někdo ublížil, ale podezřelí jsou tady úplně všichni.

Autorka si pro čtenáře připravila několik zajímavých odhalení a zvratů. Neříkám, že jsem dopředu vůbec nic netušila, něco bylo větší něco menší překvapení, ale parádně to do sebe zapadalo. Kapitoly jsou krátké, každá přinese vhled jedné z postav, a tak se děj posouvá svižně dál. Akční scény zde nenajdete. Vše je založeno na postavách a na tom, co skrývají.

Těžko se mi knížka porovnává s předchozími, pro mě vede asi Seznam hostů. Ale i Byt v Paříži jsem si moc užila a věřím, že fanouškům Lucy Foley se bude také líbit. A nejen jim.