Bůh před soudem: otevřený dialog

Bůh před soudem: otevřený dialog https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130829/buh-pred-soudem-otev-130829.jpg 4 18 9

V životě člověka se stále znovu objevují otázky, které se týkají absolutních hodnot: Existuje spravedlnost? Proč je na světě tolik utrpení? Jak je možné, že dobrým lidem se často nedaří a naopak lidem zlým se daří dobře? Bude svět existovat věčně? Má způsob našeho života vliv na to, co s námi bude po smrti? Podle autora jsou tyto otázky velmi důležité a mají podstatný vliv na náš život, na porozumění událostem kolem nás a na naši vnitřní rovnováhu.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura
Vydáno: , Maranatha
Originální název:

Allmächtig? Ohnmächtig?Gerecht? Ein Dialog über Gott und sein hendeln , 2006


více info...

Přidat komentář

Metcheque
20.06.2021 4 z 5

Objeveno v knihobudce, přečteno v lese cestou na Ostrý. Konečně pořádná náboženská agitace podložena poměrně dobrými logickými argumenty. Při hlubším rozboru se tam samozřejmě objevují klasické psychologické finty (práce s pocitem viny) a logické pasti, ale ve srovnání s produkcí Brněnské tiskové misie či brožur Watchtower je to jako postavit Gramsciho vedle Husáka.

Sponzorováno 33. nejbohatším Čechem. Aneb snáze projde velbloud uchem jehly, nežli Passer do království nebeského!

Aghatte
08.01.2021 3 z 5

Malinko mi tam vadí ten Lucifer, v ostatních podobných knížkách už je jen dobro :-)
Je to ale nutné pro vysvětlení svobodné vůle, pokušení a páchání zla.
Jako vysvětlení úplných základů bible super, pokud pojedete na kratší cestu vlakem, doporučuji přečíst, a když Vás to neosloví, můžete zanechat v knihobudce, kde jsem ji i já objevila.


Atisa
31.10.2019

Knihu nebudu hodnotit z hlediska počtu hvězdiček, protože autor je z jiné církve než já. I přesto však ve mně Bůh díky této knize zapůsobil a daroval mi pokoj, který mi dlouho chyběl.

cicon
29.12.2017 2 z 5

Jsem rád, že i v tomto případě platí Boží: "že i kamení bude mluvit..", a že si tedy i tato kniha našla čtenáře, kterým něco dá. Jak již tady psala v komentáři např. ThrisaManx, že je to kniha spíše pro "začátečníky", a že je plná dobrých argumentů, je ta dobrá stránka knihy. Mně tam ale chybí jedna zcela zásadní poloha knihy, a to je její "uvěřitelnost". Od začátku mne autor přesvědčil, že celý rozhovor je smyšlený a účelový a způsob jeho vedení je hned zpočátku prohlédnutelný. Takže, možná právě to, s čím chtěl autor hodně pracovat, tedy vtáhnout čtenáře do určitého napětí, kdy se střetává svět "bez Boha" se světem "s Bohem", a ukázat, jak moc dokáže Bůh zapůsobit na lidské srdce skrze evangelium, mi hned od počátku vyzněl jako "falešná hra na něco". Ale jak je vidět, naštěstí máme úhel pohledu každý jinak nastavený a Bůh dokáže psát "rovně i na křivých řádcích..."

ThrisaManx
20.04.2017 5 z 5

Kniha, která odpoví na spoustu otázek. Je čtivá, hodně zajímavá a určena spíše pro "začátečníky". Ovšem i pokročilí křesťané si z ní mohou něco vzít, přinejmenším tedy velmi dobré argumenty. Byly věci, se kterými jsem v knize rozhodně nesouhlasila a mám dojem, že s nimi nesouhlasí ani Bible....

Saffrin
21.12.2016 4 z 5

Moje první přečtená kniha zabývající se křesťanstvím. Pomůže vám dost věcí si objasnit. Zdá se že autor má ohledně bible odpověď téměř na všechno :)

ondrej5141
11.01.2016 4 z 5

Jedná se spíše o příručku, výklad víry věřícího nevěřící sousedce v letadle, žádný vlastní příběh to nemá. Přesto mi kniha pomohla dojít k odpovědím na některé otázky a mám nyní trochu ucelenější přehled. Docela zajímavé čtení, možná se k ní ještě někdy vrátím.

Luczynka
04.01.2013 4 z 5

Nejsem věřící, ale proti křesťanství nic nemám a ráda se o něm dozvídám nové věci, které nevím. Tato kniha mě opravdu dostala a hodně věcí mi objasnila.

barca4.4
05.01.2012 5 z 5

Jedna z knih, na které se nezapomíná...