Boudica 3 - Ve znamení psa

Boudica 3 - Ve znamení psa https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21763/bmid_boudica-3-ve-znameni-psa-Qi9-21763.jpg 4 22 5

Boudica série

< 3. díl >

Píše se rok 57 n. l. a většinu Británie již obsadili Římané. Síle římských legií dosud vzdoruje pouze jediná část země daleko na západě, kde Boudica vede nemilosrdnou gerilovou válku. Aby vybojovala svobodu pro svůj lid a našla vnitřní klid, musí se s nepřítelem utkat na území Icenů, v srdci své vlasti. Na druhém břehu moře žije v exilu Boudičin nevlastní bratr Bán, kterého obě válčící strany považují za nepřítele a zrádce. Také on zoufale hledá vnitřní klid, a vydává se proto na duchovní pouť, která ho zavede nejen k mohylám dávných věštců lidu, jehož se zřekl, ale i do jeskyně boha, kterému přestal sloužit. Jen pokud se Bán a Boudica spojí a přimkne se k nim lid celé Británie, dokážou se Římu ubránit. Nový římský místodržící však má nesmlouvavý příkaz: potlačit vzpouru. Dvacet tisíc legionářů podléhajících jeho velení je připraveno zastavit kohokoli a cokoli. Jsou odhodláni zadupat jakoukoli jiskřičku odporu vůči Římu jednou provždy.... celý text

Literatura světová Fantasy Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Boudica: Dreaming the Hound , 2005


více info...

Přidat komentář

hanzmb
25.02.2024 4 z 5

Proti minulému dílu je zde určité zlepšení. Už to není ta směs duchařiny s pokusy o fantasy. Začíná se to pomalu blížit historickému románu. Má to už určitý děj a jednotlivé příběhy na sebe začínají navazovat. Samozřejmě tu duchařinu si autorka neodpustila, ale už se to dá zvládat a navíc dává na rozdíl od 2. dílu i určitý smysl.

Vojslava
28.04.2019 4 z 5

Další pokračování Boudičiných příběhů graduje a ocenila jsem, že jsem mohla nahlédnout více do role snů a praktik, které určovaly život kmenů na naprosto základní úrovni. Pak má i závěr knihy drtivou logiku a jsem ráda, že aspoň jedna linie knihy došla smírného závěru. Čtvrtý díl je připravený, ale i když všichni víme, jak to dopadne, těším se na něj.


Richie1
01.01.2015 4 z 5

Třetí díl strhujícího vyprávění o Boudice, vládkyni Icenů a hlavní osobnosti odporu britských kmenů proti římské okupaci ostrova.
Římské legie již obsadily a zpacifikovaly značnou část jižní a střední Británie. Odpor britských kmenů byl zdánlivě zlomen a omezuje se pouze na lokální střety ojedinělých bojovníků proti římským legionářům. Ale přání svobody v britských kmenech stále sílí s každým dalším útlakem, jehož se Římané vůči původnímu obyvatelstvu dopustí. Boudica si to přání uvědomuje a ve skrytu připravuje povstání - cvičí jednotky mladých bojovníků.
Pak ale přijíždí do této římské kolonie nový místodržící, jehož úkolem je dokončit okupaci ostrova a potlačit jakékoli pokusy o vzpouru. A jednou z možných obětí této snahy se může stát i Boudica a její dcery. Zdá se, že poslední jiskra je zažehnuta ...
Děj neztrácí na napínavosti. Autorka mistrně vypravuje a dokáže čtenáře perfektně ponořit do tajuplného života v keltské Británii, zemi druidů, věštců i divokých bojovníků.

kryspin66
17.01.2014 4 z 5

Poutavá kniha. Neustále se něco děje. Řada postav s rozličným příběhem života. Dějiny Británie mě zajímají a je to zase z jiného úhlu pohledu než ze strany římských legií (Simon Scarrow atd,). Jsem zvědavý jak osudy budou pokračovat v dalším dílu.

tsal
12.09.2011 4 z 5

Breačin boj proti Římu pokračuje, přestože to s Iceny a ostatními kmeny nevypadá ani trochu růžově.
Jsem docela zvědavá na poslední díl tetralogie, protože ve Znamení psa nechala většinu svých hrdinů projít peklem. Až mi kolikrát běhal mráz po zádech.