Bokovka

Bokovka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455937/bmid_bokovka-hpr-455937.jpg 4 198 75

Nezávazný románek z večírku někdy přeroste ve vášnivý vztah. Pokud ale porušíte nepsaná pravidla, může se bokovka změnit v noční můru. Karolíně je třiatřicet. Má poněkud zvláštní vztah se svou matkou a zcela normální touhu vybudovat si rodinu s „tím pravým“. Její kolega Marek je ženatý čtyřicátník, otec dvou dcer, znuděný letitým manželstvím. Na firemním večírku spolu začnou flirtovat a skončí v posteli. Nejdřív se zdá, že oba vědí, jak se taková hra hraje. On si po letech užívá obdivu a cítí se vedle ní mladší. Ona si vychutnává zájem a vášnivou aférku. Pak se jim ale situace začne vymykat z rukou. Každému jiným způsobem. Nedorozumění se vrší a v okamžiku, kdy by Marek bokovku rád ukončil, Karolína už je pevně rozhodnutá, že bude jen její. A je hodně cílevědomá...... celý text

Přidat komentář

KerrKnock
24.04.2024 4 z 5

Zajímavá knížka, četla se dobře, ale konec mě zklamal - v podstatě to skončilo ve chvíli, kdy to mohlo velmi dobře začít. Nebo aspoň pokračovat. Konec mi celý dojem z knihy trochu pokazil.

uzivatel1190
28.02.2024 5 z 5

Škoda toho otevřeného konce, ráda bych četla i pokračování. Zajímavě psané, doporučuji.


L.Helena
25.10.2023 4 z 5

Dobré počtení. Škoda, že to skončilo právě v momentě, kdy to začalo být hodně zajímavé.

Radka1911
18.09.2023 4 z 5

Knihu jsem si vybrala z důvodu, že jsem měla chuť na nějakou oddechovku. Děj se postupně tak rozjel, že oddechovka to nebyla. Bylo to pěkné, rozhodně nelituji.

001Terka456
01.06.2023 4 z 5

Bylo to fajne, ale trochu mě zklamal konec. A neuměla jsem si úplně oblíbit postavu Karolíny. Jinak se mi to líbilo, taková pohodovka. Bude pokračování?

Marcela303
09.04.2023

Oddechová kniha, psaná střídavě z pohledu bokovky Karolíny a mistra činu Marka. Styl psaní se mi líbil. Určitě se přečtu další autorčinu knihu.

N.i.n.a
20.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Je to přesně to, co název říká. Pohodová oddechovka s jasným tématem, která se navíc výborně čte.
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že proměna Karolíny z fajn holky na psychopatku byla až příliš nucená. Na začátku byly obě postavy přijatelně sympatické (přece jen jde o milenku a nevěrného manžela), ale na konci mě autorka donutila dívat se na Marka, jako na chudáka, který je v tom nevinně, a to mi trochu nesedělo.
Každopádně tuto autorku si nechám v hledáčku, protože její styl psaní se mi náramně líbil.

kiraa
06.03.2023 5 z 5

Evina, Márovo zákonitá, přestane mít jednoho dne na blbosti čas, jehly vymění za brikety a červenokrajkový prádlo nahradí bavlněný v pastelových barvách. A Mára je prostě slabej kus. Lehce ovíněn zahoří k prsatý a pevnoprdelatý Karolíně. Štíhlá, vyrýsovaná, nespoutaná a ta její sexy strava. Žádnej zeleninovej salát s nízkokalorickou zálivkou, ale stejk jak pro dřevorubce s kopcem hranolek. Neuvěřitelný. Mára vyprahlej jak Sahara doslova nabírá druhej dech a nasává komplimenty jako houba po dešti. Konečně žije jako chlap. Až tedy do doby, kdy tak nějak cítí, že i Kája ho začíná řídit jako polda křižovatku. Mára, kterej si do tý doby myslí, jak má všechno a všechny pod kontrolou, tak nemá. Najednou by tak rád zase svýho Evíka i ty její španělský ptáčky.
Pozdě Máro :)
Parádní čtivo, byl to fofr, většinou už knížky za dva dny nedávám.

broskev28
14.02.2023 3 z 5

Mírné zklamání.
V krátké době jsem četla druhou knihu českého autora/autorky na poměrně známé a dalo by se říci obehrané téma – nejprve to byl Dravec (domácí násilí), teď Bokovka (milenka ženatého muže). Knihu M. Epsteina jsem ohodnotila pouze třemi hvězdami, nepřipadala mi nijak výjimečná. Ovšem ve srovnání s Bokovkou pro mě vystoupala na pomyslném žebříčku o hodně výš.
Nevím, co přesně mi na krásně vypravené knize B. Vajsejtlové nesedělo, ale nečetla se mi dobře. Nesympatické postavy, předvídatelné chování, občasné nelogičnosti. Je ovšem možné, že to je pouze můj pocit a že naopak naše čtenářky, které vyhledávají knihy T. Keleové Vasilkové a M. Váňové, budou jiného názoru. Každopádně dětská knížka B.V. s názvem Ať jsou velcí zase malí mě rozhodně potěšila a pobavila více.

Januli
04.02.2023 4 z 5

Fajn počtení. Závěr byl jaký byl a kdyby bylo pokračování ráda si přečtu.

okeey
24.01.2023 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto skvělé čtení plné napětí!
Občas mi teda přecházel zrak a nevěřícně jsem kroutila hlavou nad některými pasážemi, ale o to víc si autorky vážím za to všechno, co dokázala vymyslet.
Ale mrzí mě konec, doufám, že bude pokračování, protože by rozhodně stálo za to.
Kniha, kterou jsem od půlky nemohla odložit a která mě vrátila zpět nohama na zem, protože jsem zažila něco podobného, i když v mnohem menší míře. Rozhodně doporučuji a pomyslně smekám klobouk před autorkou.

myšpa
27.12.2022 3 z 5

Čtivá kniha, ale konec se mi vůbec nelíbil. Z Karolíny se stala troska, jejíž chování bylo těžko uvěřitelné.

Vendyorit
08.12.2022 5 z 5

Povedené. Autorka by mohla napsat pokračování. :) A měla by to být povinná četba pro všechny nevěrníky. :)))

Daenerys
03.11.2022 4 z 5

taková příjemná jednohubka, rozhodně čtivé a ke konci slušné psycho

MiskaMa
10.09.2022 5 z 5

Oddechovka, dobře se četla. Líbilo se mi střídání kapitol, z pohledu muže a ženy. Zajímavé, jak stejnou situaci viděl jinak Marek a jinak Karolína. Přečteno za jeden den, doporučuji.

radus
26.07.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, která je psaná z pohledu jak Marka, tak Karolíny. Dobře se četla, na konci jsem si řekla "dobře jim tak". Oběma :-D

osuška
02.07.2022 5 z 5

Dobře čtivá kniha s otevřeným koncem. Zajímalo by mě pokračování příběhu.

Peace
06.06.2022 5 z 5

"Už ji nebaví být tou nezávislou, samostatnou holkou, která je za každých okolností silná a nezlomná. Proč ty křehké a nalomené urvou vždycky víc?"

Hodně čtivá kniha, která vede k zamyšlení. Moc milé, nečekané překvapení, autorka vážně umí!
Rozhodně bych se nezlobila za pokračování příběhu :)

bafuskyBaf
11.05.2022 5 z 5

Tohle byla hodně dobrá sonda do života dvou lidí, kteří se spolu vyspí na jedné párty.
Za mě super čtení :-)

Lucieoknihach
09.05.2022 4 z 5

Už z názvu knihy lze odvodit, o čem asi bude. Já jsem čekala nějakou "tuctovku", protože přece jen téma nevěrný manžel a milenka (nebo obráceně samozřejmě) není úplně neobvyklé. Ze začátku to opravdu vypadalo, že se bude jednat o obyčejný příběh dvou lidí, kteří se do sebe zamilovali, i když by neměli. Jenže pak přišel zvrat.

Nejdříve jsem měla trochu problém se stylem knihy, mám ráda přirozený jazyk, prostě chci číst tak, jak lidé doopravdy i mluví. Ale nakonec jsem si zvykla, že styl působí prostě inteligentněji.

Situaci máme možnost sledovat jak z pohledu Marka, tak z pohledu Karolíny. Někdy je opravdu zajímavé pozorovat ty rozdíly v myšlenkových pochodech u mužů a u žen a jak na sebe narážejí jiné představy o životě.

Ze začátku mi byly obě hlavní postavy sympatické, ale když jsem četla dál a dál, něco se při tom měnilo, najednou jako by jsem četla o jiných lidech, Karolína i Roman se začali chovat jinak a už moc sympatičtí nebyli. To je opravdu něco, co mě na knize bavilo. Psychický posun postav, změna jejich chování, která přišla s nečekaným vývojem jejich vztahu.

Žádná oddechovka to není, i když to tak ze začátku může vypadat, z nevinné situace se pak stane docela psycho.

Kniha se mi fakt líbila, mám ráda dramatické situace, tady jich bylo dost, zároveň nechyběl humor, i když jen okrajově. Bavily mě změny pohledu ve vyprávění i zápletka. Takže doporučuji!