Ať jsou velcí zase malí!

Ať jsou velcí zase malí! https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342871/bmid_at-jsou-velci-zase-mali-z2u-342871.jpg 4 23 9

Co kdyby se rodiče zase na chvíli stali dětmi? Na Kubu s Luckou nemají rodiče vůbec čas. Ale to se rázem změní, když děti dostanou od skřítka Alfonse kouzelný zvoneček! Stačí zazvonit a říct zaklínadlo, a zaneprázdnění rodiče si zase začnou hrát jako děti… Což uprostřed velkého nákupu, na dětském hřišti či na prohlídce hradu způsobí řadu vtipných a absurdních situací...... celý text

Přidat komentář

Aknel26
19.01.2023 5 z 5

Vyprávění o dvou sourozencích a kouzelném zvonečku, který v rodičích umí probudit dětskou a hravou duši a fantazii, zaslouží velkou pochvalu. Příběh je veselý, a přitom ne plytký, popisuje velmi výstižně výchozí situace (nákup, ošklivé počasí, nudná návštěva a především prohlídka hradu plná datumů a jmen...) i jejich zpestření. Líbila se mi i pointa (i když to zahození mobilu bylo už trochu příliš). Veselé příhody skvěle dokreslují parádní ilustrace.

Ctirada
03.12.2022 5 z 5

Moje děti jsou ještě malé, tak jsem si knížku přečetla sama. Oceňuji, že i když je určená dětem, autorka nespadla do přehnaného opakování a vysvětlování situací. Děj odsýpal a příběh mě bavil. Doufám, že bude stejně bavit i dcery a že třeba jednou podobná dobrodružství podnikneme.


broskev28
02.06.2021 5 z 5

Príma knížka plná výborných nápadů a povedených ilustrací.
Nebyla by to krása, kdyby rodiče měli na své děti víc času a mohli si s nimi častěji hrát, sami se malounko vracet do svého dětství, ukázat dětem, čím se kdysi bavili oni? Určitě ano, ale je pochopitelné, že jen málokdy - pokud vůbec - se to povede.
Právě proto bylo milé přečíst si tuhle knížku a představit si, co všechno bychom jako rodinka mohli zažít a jak bychom si to všichni mohli užít! Borůvka byla úžasná a mně se nejvíc líbilo na návštěvě u tety Aleny; taky máme v příbuzenstvu jednu takovou a u ní by se nám zvoneček velmi hodil . . .

Karinka2012
25.01.2020 4 z 5

Docela hezké bláznivé příběhy. Někdy až přehnané.

Zuzaninek
11.05.2019 4 z 5

Je to moc hezká knížka. Nejvíc se mi líbilo, jak našli psa Borůvku.

leo.m
11.02.2019 5 z 5

Nudíte se často doma tak tohle kniha je pro Vás. Sám mám hodné kroužků i tak někdy se nudím. Také mám své sny jako hlavní postavy té knihy. Chtěl bych aby rodiče se mnou si hráli.

lonewolf_x
09.07.2018 5 z 5

Četl můj 9 letý syn a kniha se mu moc líbila, autorka píše hezky a byla dokonce u syna ve škole a knihu má od autorky podepsanou.

TonyStarkless
08.09.2017 5 z 5

Přiznám se, že jsem tuto knihu četla sama a ne svým dětem. Přestože máme s paní Barborou stejně staré děti. Culila jsem se po celou dobu čtení a žasla nad fantazií autorky. Zajímalo by mě, zda čerpala nápady z "nápadů" svým malých rozumbradů, nebo jen oprášila dávné "sny" svého mládí. Ta dobrodružství mě nadchla, uvolněnost rodičů, být opět dítětem, nemajíc žádné povinnosti. Zapomenout na počítač, práci, nádobí, ztracené roky a prostě si chvilku užívat světa radosti a smíchu. Dělat blbosti a doufat, že následky našich "činů" budou brány okolím jako "činy" dětí :D děkuju moc z a krásné počteníčko :)

Knižní střípky
25.06.2017 5 z 5

Opět moc pěkná kniha z pera paní Vajsejtlové. Už knihou Vánoce za dveřmi nám s dcerkou udělala loni moc velkou radost. A i u této novinky jsme se pobavily jak já, tak i dcera. Asi by nebylo někdy na škodu, kdybychom my dospělí byli zase aspoň na chvilku malí. Naše děti by to určitě velmi ocenily. A co více si můžeme přát, než vykouzlit úsměv na rtech našich dítek.

Štítky knihy

humor pro děti

Autorovy další knížky

2020  82%Bokovka
2019  87%Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou
2022  87%Vůbec o nic nejde
2016  98%Vánoce za dveřmi
2017  83%Ať jsou velcí zase malí!

Kniha Ať jsou velcí zase malí! je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x