Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou

Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404005/bmid_mami-pridej-Rda-404005.jpg 4 175 68

Je jí skoro čtyřicet, má dvě děti, lehkou nadváhu, práci, kterou nenávidí, a pocit, že se s tím nedá vůbec nic dělat (tedy ne s těmi dětmi). Ženy v jejím okolí jsou na tom podobně, i když každá z nich pojímá mateřství jiným způsobem. Jaké máte šance, když toužíte být alespoň ucházející matkou, a přitom nechcete, aby náplní vašeho života byly jen děti? A dá se krize středního věku překonat běháním?... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Motto
více info...

Přidat komentář

LeSk
17.09.2023 5 z 5

Jelikož také běhám a jsem matkou dvou dětí, tak jsem se s knihou naprosto ztotožnila. Opravdu jsem se upřímně smála na každé stránce, velmi vtipná kniha s reálným dějem. Jak nikdy nic, tak tuto knihu si v budoucnu určitě přečtu znovu. Doporučuji.

HankaL.
17.03.2023 5 z 5

Místy jsem se i poznala .


Katka81
28.10.2022 5 z 5

Jak píší ostatní, je to super pohodová odpočinková knížka ze života. Hlavně tedy ze života matek a žen. Často jsem se při čtení zasmála a na knížku se těšila.

JancaMia
16.10.2022 5 z 5

Autorka v knize popisuje situace které mi jsou osobně velice známé aneb sebeironický pohled do života uhoněné matky. Chvílemi se u knihy nekontrolovatelně tlemíte, potom problikne hlavou "jako u nás doma".

boeink
21.12.2021 5 z 5

Tohle byla fakt moc příjemná pohodička. V průběhu čtení jsem se často uchechtávala vtipným situacím vyplývajících z běžného života s malými dětmi.
Moje druhá přečtená kniha od této autorky a mě se její styl a vtipné glosy moc líbí.
P.S.: Že bych začala znovu běhat? ;-)

Mandlevest
17.10.2021 5 z 5

Ačkoliv tento žánr, humoristické romány, moc nečtu, protože mám většinou mírnou depresi z toho, jestli jsem vůbec v pořádku, když mě moc nebaví to, čemu se velká většina směje, na říjen jsem si pár těchto knih z preventivních důvodu, kdyby to třeba nedopadlo, půjčila :-). Nakonec je naštěstí nepotřebuji, ale zkusila jsem, když už je mám doma. A dobře jsem udělala, bavila jsem se skvěle a některé situace mě rozesmály nahlas. Vtipné, trefné a ta častá sebeironie autorky mě fakt bavila. Také jsem měla před mnoha lety dva takové rozumbrady pouze s dvouletým věkovým rozdílem, ze kterých jsem se vzpamatovávala skoro 20 let, abych se, nepoučena, obdarovala třetí velerozumbradkou, která ty dva dohromady zdaleka předčila:-), což jsem dříve pokládala za zcela nemožné. A moje běhání je také spojeno s mnoha historkami, kterým se dnes celá rodina smějeme. Milované děti nejvíce té, jak mé snažení kolemjdoucí muž ohodnotil poznámkou "Tím to už nespravíš, nádhero". Opravdu povzbuzující :-)). Výborná knížka,opravdu, dejte si ji.

EmokeII.
15.06.2021 3 z 5

Knížka se matce, která se stará o rodinu a vše vtipně komentuje. Párkrát jsem se opravdu zasmála. Ale momentálně jsem také stejně stará matka s dětmi a většinu point dopředu uhodnu. To je jen důkaz, jak pravdivá ta knížka je :) sem tam mě příběh i trochu vytočí, chci si u knížky odpočinout a ne číst o svých vlastních problémech :) knížku jsem nedocetla a asi nebudu. Přesto ji ale s klidem doporučím.

Kerberos
19.05.2021 4 z 5

Vtipně popisované trable zaměstnané matky dvou dětí ,která bojuje s časem, lehkou nadváhou, šéfovou v práci , bratrovou ženou a hlavně sama se sebou. Navodí úsměv a zlepší náladu.

Chytuš
08.05.2021 4 z 5

Vtipná oddechovka, kde všechno běží tak, jak má. Rozhodně se v knížce najde nejedna matka, situace jsou myslím všem maminkám dětí ve věku školkovém a školním důvěrně známé :-) Skvěle jsem se bavila, jen nedoporučuji zhltnout knížku naráz, některé situace a scénky se pak maličko opakují a vtípky už pak člověka nepobaví tak, jako na začátku. Možná kdyby autorka vydávala knížku rafinovaně na pokračování, jak jsme zvyklí s Aristokratkou, těšili bychom se s očekáváním na každou další útlou část z deníčku běhající supermatky se sarkastickým postřehem a lámali se v pase skutečně na každé stránce :-)

m.valova
06.04.2021 5 z 5

Česká autorka,čtivá oddechová knížka v podstatě ze života..líbila se mi hlavní hrdinka i její odhodlání a náhled na život,když se chce,tak to prostě jde,stačí odhodlání a nevzdávat výzvy už předem..

Šánka
01.04.2021 5 z 5

Tady není moc co rozebírat. Naposledy jsem se takto nahlas smála u posledního dílu Aristokratky. Tohle bylo vtipné čtení! Nic nového ani objevného, ale ty nezapomenutelné zážitky s malými dětmi a jejich věčně uhoněnou mámou popsala autorka tak senzačně, že jsem si se smíchem zavzpomínala. Je to sice napsáno s nadsázkou, ale ne všechno :-).
Výborný antidepresátor. Doporučuji!

veronika9761
16.03.2021 3 z 5

Knizka o typicke ceske matce, co ma dve deti, ultrazamestnaneho manzela, se kterym se vida deset minut vecer, debilni praci, debilniho sefa a malou vyplatu. A samozrejme na ktery stoji cela domacnost. A beda, jak by narazila na neco nekonzumniho nebo nemainstreamovyho, to je hned k smíchu. Brrrrr, uplne se mi jezily vlasy na zatylku.

Jituška82
14.03.2021 5 z 5

Jako bychom byly s autorskou kamarádky, úplně bych si s ní rozuměla.... Díky za úžasný nadhled nad běžným rodinným životem dnešní doby a za úžasnou čtivost, která mi pomohla odreagovat se od každodenních starostí a mnohdy mě i rozesmála.

čef
03.02.2021 5 z 5

O rodinném životě napsala autorka velmi pěkný a vtipný román, zasmál jsem se. Také je mně sympatická hrdinka se svým běháním, snahou se někam posunout a pomoci bližním svým, i když se asi odměny nedočká. Příběh není bůhvíjaký, ale je zde i několik momentů k zamyšlení, není to tedy jen bezduchý rej legrácek. K zasmání a odpočinku velmi vhodné.

pocketka
10.01.2021 4 z 5

Výborná odpočinková kniha. Přišla vhod v trochu náročnějším období, ráda jsem nechávala plynout myšlenky jiným směrem. Dokonalý smysl pro cynismus a ironii. Přesně můj šálek kávy. Až jsem dostala chuť jít si zaběhat.

janina66
02.01.2021 5 z 5

Jsem velmi překvapená, jak se mi kniha líbila! Čtivá, vtipná oddychovka. Přečteno za 2 odpoledne. Opravdu humorné situace, u kterých jsem si i nahlas smála. A vzhledem, k tomu, že i já běhám, tak bonus pro mě-běh hlavní hrdinky.

Lutzka
30.12.2020

Čtivá oddechovka cynické matky pro cynické matky :) Aby neměly pocit, že v tom jsou samy :)

knihomolkadorfa
11.12.2020 5 z 5

Tohle bylo velmi milé překvapení. Vtipná oddechovka, určená především pro ženy, při které jsem se skvěle bavila a někdy se i smála nahlas. Bohužel, jednou i v ranním přeplněném vlaku. A protože jsem kategorie 55+, vzbudila jsem značný rozruch :) Ale zase několik přítomných dam, včetně paní průvodčí, projevily o knížku zájem. Tak aspoň tak :) Každopádně autorčinu Bokovku si velmi ráda přečtu.

Ishir
10.12.2020 5 z 5

To bylo parádní čtení. Oddechové a vtipné. Prostě ze života. U knihy se zasmějete. Doporučuji

Pafy
01.11.2020 3 z 5

Jojo, vtipné, oddechové čtení.. hlavně pro matky :-)

Štítky knihy

pro ženy výchova krize středního věku nadváha mateřství mateřská láska rodiče a děti

Autorovy další knížky

2020  82%Bokovka
2019  87%Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou
2022  87%Vůbec o nic nejde
2016  98%Vánoce za dveřmi
2017  83%Ať jsou velcí zase malí!

Kniha Mami, přidej! aneb Jak se (ne)stát supermatkou je v

Právě čtených3x
Přečtených246x
Čtenářské výzvě112x
Doporučených8x
Knihotéce127x
Chystám se číst137x
Chci si koupit28x