Bojazlivá veverička Valentínka

Bojazlivá veverička Valentínka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484120/bmid_bojazliva-vevericka-valentinka-K4I-484120.jpg 4 33 14

Veverička Valentínka je veľmi bojazlivá. Každý strom je pre ňu privysoký, les je zasa priveľmi tmavý a plný nebezpečenstiev. Kým jej súrodenci celé dni šantia, zažívajú nové a nové dobrodružstvá, Valentínka len smutne vysedáva na konári. V jeden deň však spozná krásneho motýľa, ktorý jej dodá odvahu. Veverička si začne veriť a... Okrem zvyšku príbehu sa v tejto knižke dozviete zaujímavé informácie o živote veveričiek.... celý text

Přidat komentář

Miriam2017
02.11.2023 5 z 5

Naša druhá od tejto autorky, ilustrácie nesklamali.

simca9342
14.08.2023 4 z 5

Krátký příběh s ilustracemi jako živými, ale za informace na obou tvrdých deskách knihy dávám o hvězdu méně. Pokud má být kniha pro malé děti, je jich prostě moc. Ale samotný příběh je pěkný.
O odvaze, získávání sebevědomí a překonání překážek. Malá veverka Barborka ustrašeně kouká na sourozence . Bráchové skáčou po všem možném, ale ona na to nemá. Strom je příliš vysoko na tak malé zvíře . Ještě menší zvíře jí však pomůže k tomu, aby dosáhla svého. Bude si věřit?


ŽabičkaHannie
21.06.2023 5 z 5

Moc milý příběh nejen pro ty, co mají rádi veverky :)

Péťa Z.
16.03.2023 4 z 5

Knížku jsme si s ještě dvouletou dcerkou půjčily v knihovně kvůli pěkným ilustracím a tématu.
Adélka u ní vydržela hezky. I poměrně složitě psané informace o veverkách (pro takto malého čtenáře), jež jsou uvedené na první a poslední dvoustraně, ji zaujaly a motivovaly k dalšímu vyptávání. Tyto zajímavosti jsou, podle mého názoru, to nejlepší z celé knihy.
Příběh samotný je za mě slabší. Představovala bych si nějaký větší "zlom", díky kterému se veveřička nakonec překonala. Ale i tak je to milé čtení. :-)

Ťapulka
11.10.2022 5 z 5

Kniha mě zaujala svými krásnými ilustracemi v dětském oddělení knihovny. Protože mám veverky moc ráda, řekla jsem si, že neuškodí zase si jednou po dlouhé době přečíst nějakou dětskou knihu. A jsem tak nadšená, že si ji rychle koupím do knihovničky, abych ji jednou mohla číst vnoučatům. Ilustrace jsou překrásné, vítám i informace o veverkách na první a poslední dvoustránce. Jsou pro děti srozumitelné a určitě přinesou něco nového i rodičům. Příběh je sice krátký a "jednoduchý", ale však je to kniha pro nejmenší. Ilustracemi se mohou čtenáři nejen kochat, ale nacházet v nich i krásné detaily. Ustrašenou veverku Barborku určitě všem doporučuji, nad jejími stránkami strávíte spoustu krásných chvil a Vaše děti na ni budou rády vzpomínat.

Sidonka3
18.06.2021 4 z 5

Veverky máme moc rádi, takže jsem knížku o jedné z nich musela půjčit rodině. Potěšilo mi, že první a poslední dvojstránka se věnuje popisu života veverek (kde se vyskytují, stavba těla, jak a v čem žijí, čím se živí, nápad pro tatínky – nechcete jim postavit u vás na zahradě domeček?). My chceme, naše rodina veverky sleduje opravdu ráda. Takže nezbývá, než aby si tatínek půjčil docela jinou knížku a dal se do truhlářské práce. :-)
Ilustrace jsou nanejvýš roztomilé, veverka se sedmikráskou za uchem je půvabná. K příběhu – dodává odvahu nesmělejším dětem. Zároveň připomíná, že není všechno pravda, co se říká. Barborčiny sourozenci rádi své výkony přibarvují, chlubí se tím, co dokážou, zveličují, dělají si legraci a vymýšlí si. Barča dá na vychloubání ostatních a pak se obává, zda se jí taky tak skvěle povede, zvláště když je kolem tolik nebezpečí. Nevěří si, bojí se opustit bezpečí rodného hnízda, dokud jí nedodá odvahy a sebevědomí kromě vlastní maminky i motýl, menší než je ona sama.
Bára si věří bezdůvodně. Jiní jí proto pošťuchují nebo se na ní vytáhnou zveličením svých skutků. Rarášek ve mně říká, že bych si ráda přečetla i knížku, třeba pro starší a pokročilé, v které je veverka opravdu nešika a nevěří si zcela odůvodněně. :-) Jak by se měla s tímto vyrovnat? Ale tahle pohádka je jednoduchá, milá a pozitivní. Příběh slabší, nicméně i přesto knížka potěšila. Je to především hezké pokoukání pro nejmladší čtenáře.

muchomurka
25.04.2021 3 z 5

Ilustrace pěkné a příběh nebyl špatný, ale nějak mi nesedlo to přemlouvání veverky, že to chce odvahu. Naší malé bambulce stačilo jednou, nechtěla číst znova. Ježek se nám líbil více.

Shashlick
21.10.2020 4 z 5

Nádherné kresby s jednodušším příběhem. Ale však je to také kniha pro menší děti :)

Litocha
17.07.2020 3 z 5

Ilustrace jsou krásné, ale příběh mě moc neoslovil. (O překonávání strachu existují pro děti hezčí.) Ani dítko z něj nebylo odvázané. Ale líbilo se mi to nepatrně více než ježek Toník. Zajímavý je nápad doplnit knihu zajímavostmi ze života veverek, informací ale bylo až moc a byly psané poměrně složitě, takže jsme je ani nedočetli.

bibi.r
13.01.2020 4 z 5

Velmi hezký příběh o nalezené odvaze, přátelství, rodině a podpoře.
Poučná, nesoucí poselství.
Krásné ilustrace.

Aknel26
02.12.2019 5 z 5

Krásné obrázky, milý a poučný příběh a zajímavé informace o veverkách. Ježek Toník byl možná o bodlinku lepší, ale i tak ji se synem čteme rádi a často.

Osice
21.11.2019 5 z 5

Knížku jsme si půjčili kvůli tomu, že se veverka jmenuje stejně jako naše dcera:-) a nemá chybu. Jsem nadšená. Pěkný příběh, skvělé do detailu propracované ilustrace a tolik zajímavých informací o veverkách... V létě jsme navštívili mravenčí stezku na Srní a zjistili jsme, jak vypadají šišky okousané od veverek. Při procházkách lesem jsme je pak hledali a spoustu nacházeli:-) a teď jsme se díky této knize ještě dozvěděli, že veverka dokáže vybrat semena až ze 100 smrkových šišek denně!

LucieB.
06.11.2019 5 z 5

Líbí se mi univerzálnost příběhu, který je o povzbuzení a překonání sebe sama. Je vlastně jedno, s čím kdo bojuje, čeho se bojí a z čeho má strach. Důležité je se odrazit a udělat první krok. Pardon, první skok ????

bookcase
19.10.2019 5 z 5

Nádherné ilustrace, příběh pro děti s poučením a taky informace o životě veverek - parádní čtení pro malé i velké.

Autorovy další knížky

Andrea Reitmeyer
německá, 1979
2019  92%Mlsný ježek Toník
2019  88%Ustrašená veverka Barborka

Kniha Bojazlivá veverička Valentínka je v

Přečtených36x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x
dalších seznamech4x